Πρόκριση στον main round για Δανία, Κροατία, Γαλλία - Κινδυνεύει με αποκλεισμό η Ολλανδία, ελπίδες για την Ουγγαρία, αρνητικό ρεκόρ για το Μαυροβούνιο - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Πρόκριση στον main round για Δανία, Κροατία, Γαλλία - Κινδυνεύει με αποκλεισμό η Ολλανδία, ελπίδες για την Ουγγαρία, αρνητικό ρεκόρ για το Μαυροβούνιο



Η Δανία πέτυχε την τρίτη της νίκη σε ισάριθμες αναμετρήσεις, επικρατώντας με 19-28 του Μαυροβουνίου, που υποχρεώθηκε στην πιο «βαριά» ήττα του στην ιστορία του, στη διοργάνωση. Μάλιστα, το σύνολο του Κιμ Ράσμουσεν βρίσκεται πολύ κοντά στον αποκλεισμό του, για πρώτη φορά από το 2006, όταν επίσης δεν είχε προκριθεί από την φάση των ομίλων. Η «οικοδέσποινα» Δανία είναι η δεύτερη πιο παραγωγική ομάδα, καθώς το ποσοστό αποτελεσματικότητάς της στην επίθεση είναι 71.6%, ενώ την Νορβηγίας 71.9%. 


Η Κροατία εξέπληξε ξανά, καθώς κυριάρχησε της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας (2019), Ολλανδίας, με 27-25 και... καπάρωσε μία θέση για το main round, στον οποίο θα βρεθεί για πρώτη φορά μετά από το 2010. Από την άλλη, η Ολλανδία βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση και κινδυνεύει ακόμα και με αποκλεισμό. 


Για την εξαιρετική αμυντική της λειτουργία χαρακτηρίζεται η Γαλλία, που επιβλήθηκε, με «όπλο» της την άμυνα, της Σλοβενίας, με 17-27. Η Σλοβενία πέτυχε μόλις 6 τέρματα στο πρώτο μέρος και η... μοίρα της στη διοργάνωση δεν περνάει από τα χέρια της, σε αντίθεση με την Γαλλία, που «έκλεισε» θέση για τον main round. Σημειώνεται πως η Σλοβενία κατέγραψε αρνητική επίδοση, αφού τα συνολικά 17 γκολ που σημείωσε χθες (06/12) ήταν τα δεύτερα λιγότερα στην ιστορία της στο EURO (27 αναμετρήσεις).


Εμφατική νίκη, με 26-38, πέτυχε η Ουγγαρία επί της Σερβίας, γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητές της για πρόκριση στο main round και τονώνει την αυτοπεποίθηση της ομάδας. Η Σερβία, από την άλλη, «ισοφάρισε» την ήττα της με 28-40 από την Ρουμανία, το 2010, καθώς και τότε είχε ηττηθεί με 12 τέρματα και μέχρι πριν από το χθεσινό παιχνίδι ήταν η πιο «βαριά» της ήττα στη διοργάνωση.

 

Το σημερινό (07/12) πρόγραμμα:


Ισπανία - Τσεχία (γκρουπ Β, 19:15)

Ρωσία - Σουηδία (γκρουπ B, 21:30)

Γερμανία - Πολωνία (γκρουπ D, 19:15)

Ρουμανία - Νορβηγία (γκρουπ D, 21:30)

No comments