Περίπατος και πρόκριση στην επόμενη φάση για την ΑΕΚ! - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Περίπατος και πρόκριση στην επόμενη φάση για την ΑΕΚ!

Η ΑΕΚ έκανε... περίπατο κόντρα στην Πριστίνα, στο δεύτερο παιχνίδι (8-41) μεταξύ των δύο ομάδων και προκρίθηκε στην φάση των «16» του EHF European Cup. Η Ένωση δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στους Κοσοβάρους, που είχαν ηττηθεί με 37-19, χθες (19/12), στην πρώτη αναμέτρηση, επίσης στην αίθουσα «Γ. Κασιμάτης» του ΟΑΚΑ, όπου απόψε (20/12) αγωνίστηκαν ως τυπικά γηπεδούχοι. 

Έχοντας σχεδόν εξασφαλίσει την πρόκριση από το πρώτο κιόλας παιχνίδι, οι Κιτρινόμαυροι θα έπρεπε να διαχειριστούν απλώς το δεύτερο ματς, ώστε να... καπαρώσουν θέση στην επόμενη κλήρωση της διοργάνωσης. Η ομάδα του Δημήτρη Δημητρούλια, παρ' όλα αυτά, έκανε ξανά επίδειξη ισχύος, εγκλώβισε την Πριστίνα, φάνηκε ιδιαίτερα αποτελεσματική σε άμυνα και επίθεση και «έκλεισε» το ημίχρονο με το σκορ 4-18 υπέρ της. Αυτή, μάλιστα, ήταν η χειρότερη επίδοση του συνόλου από το Κόσοβου σε ημίχρονο ευρωπαϊκής διοργάνωσης. 

Χρόνος συμμετοχής δόθηκε στους νεαρούς Κοτσιώνη (πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης με 8 τέρματα), Στάθη, Μπαμπατζανίδη, οι οποίοι έβγαλαν... ασπροπρόσωπο τον προπονητή τους και απέδειξαν πως η ΑΕΚ δεν έχει μόνο παρόν, αλλά και μέλλον. Η Πριστίνα συνέχισε να σκοράρει... κάθε τόσο, ενώ η Ένωση, που έπιασε υψηλές... στροφές, πετύχαινε γκολ κατά ριπάς.

Προς το τέλος της αναμέτρησης, γύρω στο 55ο λεπτό, ο παίκτης της ΑΕΚ, Πλάθα και εκείνος των Κοσοβάρων, Κιούνι, τράβηξαν την φανέλα ο ένας του άλλου και ο δεύτερος, όπως φάνηκε στο ριπλέι, επιχείρησε κάτι σαν μπουνιά στο αριστερό πλευρό του Ισπανού. Ο Ρουμάνος διαιτητής έδειξε, αρχικά, κόκκινη κάρτα σε αμφότερους, ωστόσο στη συνέχεια άλλαξε την απόφασή του και τους τιμώρησε με μπλε, γεγονός που σημαίνει πως ο Πλάθα θα απουσιάσει από το επόμενο ευρωπαϊκό ματς της ΑΕΚ.

Σημειώνεται πως στο γήπεδο βρέθηκε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος παρακολούθησε το παιχνίδι.


ΠΡΙΣΤΙΝΑ - ΑΕΚ 8-41


ΠΡΙΣΤΙΝΑ: Μπεκιράι, Ραμαντάνι, Ντουγκολί 1, Κουλέτα, Αμπάζι, Μπαϊκινόφκι 2, Γιούκα 3, Σαμπάνι 1, Κούρι, Σούλα, Αντέμι, Αγκούσι, Κιούνι, Μπεσίρι, Βισόκα 1, Μουσταφά

ΑΕΚ: Μπάουερ, Αραμπατζής 3, Δομπρής 4, Λέμος 5, Νικολαΐδης 3, Ρέινα 5, Στάθης 2, Μπαμπατζανίδης, Πλάθα 1, Φλορίδο, Κοτσιώνης 8, Παπαδιονυσίου 3, Αραπακόπουλος 1, Καλόμοιρος 1, Μπουνέτα, Κεδέρης 5


Δίλεπτα: 2 - 0  Πέναλτι: 0/0 - 5/5

No comments