Ολυμπιακός: «Να πρυτανεύσει η λογική και η αλληλεγγύη προς τον αθλητικό κόσμο, που οδηγείται στην εξαθλίωση» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ολυμπιακός: «Να πρυτανεύσει η λογική και η αλληλεγγύη προς τον αθλητικό κόσμο, που οδηγείται στην εξαθλίωση»

Ολέθριες χαρακτήρισε τις επιπτώσεις μιας δεύτερης τυχόν αναστολής των Πρωταθλημάτων ο Ολυμπιακός, στην επιστολή του προς τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά και τον Γενικό Γραμματέα  Αθλητισμού και συντονιστή της Υγειονομικής Επιτροπής, Γιώργο Μαυρωτά. Παράλληλα, ζήτησε να πρυτανεύσει η λογική και η αλληλεγγύη προς τον αθλητικό κόσμο, ο οποίος οδηγείται στην εξαθλίωση.


Ακολουθεί η επιστολή του Ολυμπιακού: 


«Αξιότιμοι Κύριοι,


Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. διατηρεί στο υψηλότερο επίπεδο  17 αγωνιστικά τμήματα και 14 τμήματα Ακαδημιών. Πολλά δε εξ αυτών συμπεριλαμβάνονται στο φάσμα των Ολυμπιακών Αθλημάτων. Στους κόλπους του συλλόγου συγκαταλέγονται αυτή τη στιγμή, πάνω από 300 αθλητές, οι οποίοι έχουν επιλέξει ως αποκλειστικό μέσο βιοπορισμού τους τον αθλητισμό και σήμερα δεν βρίσκονται σε θέση να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς τις Εθνικές Ομάδες. Είναι πραγματικά λυπηρό, ότι το Εθνόσημο πλέον θα υποεκπροσωπείται, λόγω μιας πολιτικής απονέκρωσης των υγιών αθλητικών δυνάμεων.

Ως κορυφαίος πολυαθλητικός σύλλογος της χώρας, αντιτιθέμεθα ευθέως στην αναστολή της διεξαγωγής των Πρωταθλημάτων των Εθνικών Κατηγοριών και τέλεσης των προπονήσεων.  Ζητάμε να εξαιρεθούν από τα εξαγγελθέντα απαγορευτικά μέτρα και να πρυτανεύσει σήμερα, η λογική και η αλληλεγγύη προς τον αθλητικό κόσμο.

Πρέπει να γίνει αντιληπτό, ότι στον αθλητισμό δεν υπάρχει κατάσταση εκ περιτροπής προπόνησης ή «αγρανάπαυσης» των αθλητών.  Είναι μια διαρκής μάχη επιβίωσης, ανταγωνισμού και αυτοσυντήρησης των ατομικών δεξιοτήτων, αλλά και της φυσικής κατάστασης. Μια μάχη που δίνεται με προστάτη τους αθλητικούς συλλόγους, οι οποίοι πέρα από τη δική τους βιωσιμότητα, εξασφαλίζουν και τη βιωσιμότητα των αθλητών τους. Η ευημερία του ενός είναι αλληλένδετη με την ευημερία του άλλου όπως και η εξαθλίωση τους. Δυστυχώς, οδηγείτε αμφότερους στο δεύτερο σημείο.

Συμπληρωματικά, προτείνουμε συγκεκριμένες προϋποθέσεις και παραμέτρους  για την χωρίς εμπόδια συνέχιση των Εθνικών Πρωταθλημάτων και συγκεκριμένα την αυστηρή εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων, συμπεριλαμβανομένου του εβδομαδιαίου προληπτικού ελέγχου COVID-19 για όλα τα μέλη των ομάδων μας (αθλητών, αθλητριών, προπονητών και του υπολοίπου προσωπικού).

Έχοντας περάσει το πρώτο κύμα της πανδημίας, γνωρίζουμε ότι οι επιπτώσεις μιας ακόμη αναστολής των Πρωταθλημάτων, θα ήταν ολέθριες, τόσο για τους συλλόγους, όσο και για τους αθλητές.

Πιστεύουμε ότι η παρούσα θα τύχει της ευμενούς αποδοχής σας για την απρόσκοπτη συνέχεια του Ελληνικού Ερασιτεχνικού αθλητισμού».

No comments