Στ. Παπασταμάτης: «Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να μπει ξανά ''λουκέτο'' στον ερασιτεχνικό αθλητισμό - Ρεαλιστική λύση, για να επανέλθουν οι αθλητές, τουλάχιστον, στις προπονήσεις» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Στ. Παπασταμάτης: «Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να μπει ξανά ''λουκέτο'' στον ερασιτεχνικό αθλητισμό - Ρεαλιστική λύση, για να επανέλθουν οι αθλητές, τουλάχιστον, στις προπονήσεις»


Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να μπει ξανά ''λουκέτο'' στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, ειδικά στις πρώτες κατηγορίες αθλημάτων, τόνισε ο διοικητικός ηγέτης του τμήματος χάντμπολ της ΑΕΚ, Σταμάτης Παπασταμάτης, μιλώντας στο greekhandball.com. Υπογράμμισε, επιπλέον, ότι ο ένας μήνας ''παγώματος'' θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα, τα οποία πρόκειται να οξυνθούν, εάν τα μέτρα παραταθούν και επεσήμανε ότι θα πρέπει να βρεθεί ρεαλιστική λύση, για να επανέλθουν οι αθλητές, τουλάχιστον, στις προπονήσεις.

Δήλωσε: «Μπαίνουμε και πάλι, για δεύτερη φορά, σε μια ομολογουμένως πρωτόγνωρη κατάσταση, αλλά διαθέτοντας περισσότερη σύνεση και ωριμότητα, επειδή ήδη έχουμε αποκομίσει κάποιες εμπειρίες από την προηγούμενη περίοδο, όταν ''κλείδωσε'' όλος ο αθλητισμός. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να μπει ξανά ''λουκέτο'' στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, ειδικά στις πρώτες κατηγορίες αθλημάτων. 

Καλώς ή κακώς, πρόκειται στην ουσία για ημιερασιτεχνκό αθλητισμό, που περιλαμβάνει αθλητές, οι οποίοι αμείβονται και με αυτά τα χρήματα ρυθμίζουν ζητήματά τους. Επιπλέον, υπάρχουν χορηγοί, καθώς και ένας κύκλος πολλών άλλων δραστηριοτήτων, οι οποίες κινούνται γύρω από τον αθλητισμό. Ο ένας μήνας ''παγώματος'' θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα και αυτά θα οξυνθούν, εάν προκύψει ανάγκη για παράταση των μέτρων. Κανείς, άλλωστε, δεν γνωρίζει με βεβαιότητα ότι η κατάσταση θα έχει βελτιωθεί στον έναν μήνα, ώστε η ελληνική Κυβέρνηση να επαναφέρει την ''κανονικότητα''. Υπάρχει έντονο πρόβλημα με τα Πρωταθλήματα και με τις ευρωπαϊκές παρουσίες των ομάδων. Θα πρέπει να βρεθεί ρεαλιστική λύση, για να επανέλθουν οι αθλητές, τουλάχιστον, στις προπονήσεις».

Ο κ. Παπασταμάτης ανέφερε ακόμα στο greekhandball.com: «Η τοποθέτηση της ΑΕΚ είναι απολύτως συγκεκριμένη, μέσω της επιστολής: 1) ο ερασιτεχνικός αθλητισμός πρέπει να συνεχίσει να έχει παλμό, 2) να διεξαχθούν τα Πρωταθλήματα των πρώτων κατηγοριών, σύμφωνα με όσα υπαγορεύουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, 3) ως ΑΕΚ συνταχθήκαμε με όλα τα σωματεία της Handball Premier, άρα και με την θέση της ΟΧΕ, να συνεχιστούν, δηλαδή, τα Πρωταθλήματα των πρώτων κατηγοριών με την τήρηση αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων και παράλληλα με την χρηματοδότηση, για έναν μήνα, των σωματείων από την Πολιτεία, ώστε να γίνονται τεστ, 4) τονίσαμε πως ως ΑΕΚ έχουμε κάνει οικονομικές υπερβάσεις, αλλά δείχνουμε διάθεση να κάνουμε ακόμα μία, για να αγωνιστούμε. Ωστόσο, το κόστος για τα τεστ, χωρίς την ουσιαστική συνδρομή της Πολιτείας, είναι αρκετά σημαντικό και αυτή την στιγμή τα περισσότερα σωματεία δεν είναι εύκολο να το αντιμετωπίσουν, αφού δεν προσπαθούν να ανταπεξέλθουν μόνο σε αυτό». 

No comments