Επιστολή της ΑΕΚ σε Αυγενάκη, Μαυρωτά, Χαρδαλιά - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Επιστολή της ΑΕΚ σε Αυγενάκη, Μαυρωτά, Χαρδαλιά


Επιστολή προς τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά και τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, συνέταξε η ΑΕΚ, η οποία την κοινοποίησε στον Πρόεδρο της ΟΧΕ, Κώστα Γκαντή, αλλά και στον Πρόεδρο της ΕΟΠΕ, Γιώργο Καραμπέτσο.


Ακολουθεί η επιστολή της ΑΕΚ:


«Προς

Κύριο Αυγενάκη, Υφυπουργό Αθλητισμού

Κύριο Μαυρωτά, ΓΓΑ

Κύριο Χαρδαλιά, Υφυπουργό Πολιτικής Πριστασίας


Κοιν:

Κύριο Γκαντή, Πρόεδρο ΟΧΕ

Κύριο Καραμπέτσο, Πρόεδρο ΕΟΠΕ

Νέα Φιλαδέλφεια 3.11.2020

Αξιότιμοι Κύριοι,


Είναι προφανές ότι οι ειδικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στους τομείς της ατομικής και δημόσιας υγείας αλλά και της οικονομίας, έχουν λειτουργήσει ανασταλτικά σε πολλούς τομείς της δημόσιας και κοινωνικής ζωής του τόπου.

Ωστόσο ο τομέας του αθλητισμού παραμένει ένας εκ των πλέον ασφαλών, παράλληλα όμως και υπέρμετρα αδικημένος.

Είναι αναμφισβήτητο ότι τα αθλητικά Σωματεία στην Ελλάδα, έχουν σεβαστεί απόλυτα την ατομική προσωπική υγεία και έχουν τηρήσει ευλαβικά τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν επιβληθεί στον τομέα του αθλητισμού, καλύπτοντας εξ ιδίων το πολύ μεγάλο κόστος των καθημερινών απολυμάνσεων χώρων και εξοπλισμών πριν και μετά από κάθε προπόνηση οποιουδήποτε ηλικιακού τμήματος και οποιουδήποτε κλάδου άθλησης και φυσικά πριν και μετά από εντός έδρας αγώνες όλων των τμημάτων τους.

 

Παρά την έλλειψη οποιασδήποτε βοήθειας από την Πολιτεία και τις Αθλητικές Ομοσπονδίες, η ΑΕΚ, όχι μόνο δεν ανέστειλε ή περιόρισε τη λειτουργία των τμημάτων της, αλλά αντίθετα συνεχίζει να επενδύει στην ανάπτυξη του αθλητισμού και την πρόοδο των αθλητών με ταχύτερους ρυθμούς.

 

Η ΑΕΚ λειτουργεί 25 ερασιτεχνικά αθλήματα με τμήματα όλων των ηλικιακών κατηγοριών, συμπεριλαμβανομένων και αθλημάτων ΑμεΑ και συνεχίζει να επενδύει στη δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων και γηπέδων, γυμναστηρίων, προπονητηρίων και εντευκτηρίου, πληρώνοντας εξ ιδίων δαπάνες κατασκευών, μισθώματα κλπ.

Στα ομαδικά αθλήματα, η ΑΕΚ έγινε φέτος το μοναδικό σωματείο στην ιστορία του Ελληνικού Αθλητισμού με εκπροσώπηση στην Α’ Εθνική Κατηγορία σε όλα τα κύρια ομαδικά αθλήματα (βόλεϊ, χάντμπολ, πόλο, ποδόσφαιρο σάλας, ομαδικό πινγκ πονγκ, ράγκμπι λιγκ και φυσικά ποδόσφαιρο και μπάσκετ).

Όλα αυτά με δική μας προσπάθεια και δική μας οικονομική θυσία για αυτό που αγαπάμε, χωρίς δανεισμούς και χωρίς καμία οικονομική βοήθεια από οποιαδήποτε Ομοσπονδία ή από την Πολιτεία.


Στα πλαίσια αυτά, με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης που μας αναλογεί, ζητούμε να κριθεί εκ νέου η απόφαση - αποκλεισμός του ερασιτεχνικού αθλητισμού που με βεβαιότητα οδηγεί στον αφανισμό του. Στην ΑΕΚ παλεύουμε για τη βιωσιμότητα του σωματείου, παράλληλα με την συνεχή προσπάθειά μας για καλλιέργεια και ανάπτυξη του αθλητισμού, χωρίς καμία απολύτως στήριξη και υπό συνθήκες άθλιες.


Συγκεκριμένες προτάσεις έχουμε ήδη εκφράσει σε ανοικτή επιστολή μας. Ειδικότερες θέσεις και προτάσεις για την επίλυση του προβλήματος βιωσιμότητας των σωματείων και προστασία της άθλησης, εν μέσω της μάστιγας του Covid-19, υπό συνθήκες ασφάλειας και προστασίας της υγείας των αθλητών αλλά και της δημόσιας υγείας, θα καταθέσουμε άμεσα και επίσημα στους αρμόδιους φορείς και όλες τις Ομοσπονδίες, τα αθλήματα των οποίων η ΑΕΚ καλλιεργεί.


Στην παρούσα φάση και λόγω του επείγοντος χαρακτήρα του ζητήματος, ζητούμε να διατηρήσετε ζωντανές τις διοργανώσεις Πρωταθλήματος Volley League A1 Γυναικών  της ΕΟΠΕ και Handball Premier της ΟΧΕ (αλλά και των λοιπών ομαδικών αθλημάτων στην πρώτη κατηγορία) και δηλώνουμε ότι συμφωνούμε με τις Προτάσεις των Ομοσπονδιών αυτών (ΟΧΕ, ΕΟΠΕ) για τον τρόπο τέλεσης των αγώνων των διοργανώσεων τους, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλότητα στις οικονομικές σχέσεις με αθλητές, προπονητές, προμηθευτές και να μην αποβούν άσκοπες όλες οι ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί τα σωματεία για τη δημιουργία ομάδων, με σημαντικότατο κόστος προς διάφορους φορείς εσωτερικού και εξωτερικού, χωρίς καμία προηγούμενη έγκαιρη προειδοποίησή τους από τους φορείς αυτούς περί του αντιθέτου.

Επισημαίνουμε δε, ότι εφόσον χρειαστεί, είμαστε διατεθειμένοι, για ακόμη μία φορά, με ίδιες οικονομικές θυσίες να υποστηρίξουμε την παρουσία των ομάδων μας στη συνέχιση των αγωνιστικών δραστηριοτήτων στις πρώτες κατηγορίες.


Εκ μέρους σύσσωμου του Δ.Σ. της ΑΕΚ

Αλέξανδρος Αλεξίου   Σταμάτιος Παπασταμάτης Ελευθέριος Αρχόντης».

No comments