Οταν έχεις κουράγιο, αθλητική παιδεία και αγαπάς το χάντμπολ, δείχνεις τη δύναμη ψυχής της Αθηνάς... - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Οταν έχεις κουράγιο, αθλητική παιδεία και αγαπάς το χάντμπολ, δείχνεις τη δύναμη ψυχής της Αθηνάς...



Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός έχει δέκα πίκρες και μια χαρά. Για όλες και όλους.

Ομως, αναδεικνύει μέσα από τις ανθρώπινες ιστορίες, συμπεριφορές που αποτελούν πρότυπα συμπεριφοράς, δύναμης, αφοσίωσης. Αυτή είναι και η μαγεία του.

Η περίπτωση της Αθηνάς Καπρινιώτη, της 16χρονης γκολκίπερ της Πυλαίας, που αναδείχθηκε από το greekhandball.com  καλύτερη στη θέση της στην 7άδα της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 ( παρά τον ισχυρό ανταγωνισμό στις εν δυνάμει επιλογές, κυρίως από την Ρούλα Κοτσαμποϊκίδου του Αθηναϊκού ), είναι από εκείνες που μας θυμίζουν γιατί όλοι όσοι ασχολούμαστε με αθλήματα από τα οποία, μόνο, χάνουμε, βρίσκουμε λόγο να μένουμε και να συνεχίζουμε τον αγώνα.

Την προηγούμενη εβδομάδα, μόλις είχε επιστρέψει στις προπονήσεις της Πυλαίας η Αθηνά, μετά από τραυματισμό που την είχε ταλαιπωρήσει. Ετοιμαζόταν για την πρεμιέρα.

Το νέο, όμως, από το σπίτι της στην Κοζάνη ήταν τραγικό.

Η θεία της Ευαγγελία, μία νέα γυναίκα, μητέρα δύο παιδιών, αδελφή της μητέρας της, έσβησε. Αναπάντεχα.

Η 16χρονη πήγε 2 ημέρες στην ιδιαίτερη πατρίδα της για την κηδεία της θείας της, οι γονείς της την μετέφεραν πίσω στην Θεσσαλονίκη για να φύγει το Σάββατο για το ματς με την Προσοτσάνη, με την αποστολή της ομάδας της. Το παιδί διαβεβαίωσε τον προπονητή του Βασίλη Σκανδάλη ότι μπορεί να αγωνισθεί, έπαιξε και ήταν η καλύτερη της Πυλαίας.

Με ποσοστό 60% και 26 αποκρούσεις και με επεμβάσεις σε καθοριστικά σημεία του αγώνα, η Αθηνά στήριξε την Πυλαία, με ψυχραιμία και συγκέντρωση. Παρά τον πόνο και τις εικόνες που είχε βιώσει τις προηγούμενες ώρες.

Αλλες και άλλοι, σε όλα τα σπορ, ψάχνουν ( σε ορισμένες συγκυρίες ) ευκαιρία ώστε να ...κρυφθούν από τον εαυτό τους και την ευθύνη. 

Οπως φυσικά, πάρα πολλές και πάρα πολλοί θυσιάζουν τα πάντα για να προσφέρουν στην ομάδα, θυσιάζονται, σακατεύονται και στο τέλος πληρώνουν και από την τσέπη τους τα χειρουργεία, γιατί αυτοί που πρέπει, κάνουν το κορόϊδο...

Και μία 16χρονη έκανε την ''δουλειά'' της απέναντι στην ομάδα της. Τόσο απλά. 

Ενδεχομένως, παίζουν ρόλο οι καταβολές της.

Είναι κόρη της σπουδαίας αθλήτριας του χάντμπολ Γιούλας Στάμου ( έπαιζε έως πριν 2 χρόνια ), του εξαιρετικού ποδοσφαιριστή-γκολτζή Αλέκου Καπρινιώτη ( ο οποίος άξιζε να πάει πολύ ψηλότερα ) ενώ ο αδελφός της Δημήτρης ακολουθεί τα χνάρια του πατέρα τους.

Σε κάθε περίπτωση, τις όμορφες ιστορίες, σεμνά και με σεβασμό, καλό είναι να τις αναδεικνύουμε.

Παιδιά σαν τον Μιχάλη Στάθη της ΑΕΚ, που δεν έχανε προπόνηση ενώ έσβηνε από τον καρκίνο ο πατέρας του και σαν την Αθηνά, μας δείχνουν έναν δρόμο δύσκολο, αλλά, γεμάτο υπερηφάνεια...


Νίκος Δελαγραμμάτικας


No comments