Αδελφική νίκη για τον Αρη Νικαίας στον Βύρωνα, 27-22 τον μαχητικό Αθηναϊκό που '' πνίγηκε '' από το άγχος του - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Αδελφική νίκη για τον Αρη Νικαίας στον Βύρωνα, 27-22 τον μαχητικό Αθηναϊκό που '' πνίγηκε '' από το άγχος του


΄΄ Μίλησε ΄΄ η εμπειρία στην Α1 Εθνική για τον Αρη Νικαίας, που ήταν καλύτερος και  νίκησε εκτός έδρας τον Αθηναϊκό με 27-22.

Το άγχος στην επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία, μετά από 14 χρόνια, ήταν ( επιπλέον ) ανασταλτικός παράγοντας για τον μαχητικό Αθηναϊκό, που ευτύχησε ωστόσο να έχει σε καλή κατάσταση την τερματοφύλακα του   Κοτσαμπουϊκίδου, η οποία είχε στο ενεργητικό της 18 επεμβάσεις. 

Χαρακτηριστικό είναι ότι αγωνίσθηκαν, ξανά, μαζί με τον Αρη Νικαίας οι αδελφές Μαυρογεώργη, οι δίδυμες  Νίκη και Βάσω, με την γιατρίνα Δήμητρα.

Συνέβαλλαν στην επιτυχία της ομάδας τους, στην κοινή επανεμφάνιση τους μετά από 2 χρόνια.  

Τα πεντάλεπτα : 0-1, 2-2, 4-5, 4-9, 5-13, 8-15 ( ημίχρονο ), 9-18, 11-21, 14-23, 17-26, 19-26, 22-27. 

Διαιτητές : Φωκίτης-Γιαβρούτας.  Δίλεπτα: 3-4, Πέναλτι: 3/6-2/3

ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ : Δελατόλα, Κοτσαμπουϊκίδου, Δημακέα 7, Μακρόγλου 4, Κοτρώτσιου 1, Παπουτσιδάκη 2, Φαντάγμα, Κούρου, Λεγάκη 1, Μαργέτα 5, Μπαράκου, Λάσκου, Βαρούχα, Μάστορη, Συκιουδάκη, Παπαδημοπούλου 2.    

ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ : Χωριανοπούλου, Ν.Μαυρογεώργη 1, Καραγιάννη 6, Σίτογλου 1, Ζ.Μαυρογεώργη 2, Σιάπχα 4, Μπλάας, Μανδά 3, Πυρομάλλη, Αχλαδιώτη, Μανιά 3, Ταβλαρίδη 2, Παρέσογλου, Δ.Σαββαλάκη, Α.Σαββαλάκη 5, Δ.Μαυρογεώργη.    

Οι προπονητές των 2 ομάδων δήλωσαν : 

Δημήτρης Τζουανόπουλος (προπονητής Αθηναϊκού): «Καταβληθήκαμε από το άγχος της πρεμιέρας. Αργήσαμε να μπούμε στο ματς. Είμαστε νέα ομάδα με πολλές προσθήκες, η οποία μέσα από τα παιχνίδια σιγά σιγά θα βρει τον δρόμο της. Συγχαρητήρια στο ΑΟΑΟΔΚ για την νίκη και καλή συνέχεια».

Γιάννης Ανταλής (προπονητής ΑΟΑΟΔΚ): «Είναι περίεργη χρονιά για όλες τις ομάδες. Ξέραμε, είχαμε μιλήσει ότι μετά από αποχή 7 μηνών θα ήταν δύσκολο. Προσπαθήσαμε να το διαχειριστούμε και να μην την πατήσουμε όπως στην πρεμιέρα της περσινής σεζόν. Η διαφορά της Α2 από την Α1 είναι μεγάλο βήμα, όσο και να φαντάζει μικρό. Μεταφέραμε το άγχος στον αντίπαλο και πιστεύω κυριαρχήσαμε στο ματς. Κερδίσαμε δίκαια και σχετικά άνετα, στο δεύτερο ημίχρονο κάναμε και αρκετές αλλαγές και ήταν λογικό να πέσει ο ρυθμός μας. Το βασικό ζητούμενο για εμάς ήταν οι δύο βαθμοί, οι οποίοι θα μας δώσουν πλεονέκτημα στα πλέι άουτ, ωστόσο έχουμε στο μυαλό μας και τα πλέι οφ, αν καταφέρουμε να πάρουμε την 2η θέση τον όμιλο μας».

No comments