Η IHF στηρίζει οικονομικά τις Ομοσπονδίες και τους συλλόγους ενόψει των Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων, ανδρών και γυναικών - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Η IHF στηρίζει οικονομικά τις Ομοσπονδίες και τους συλλόγους ενόψει των Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων, ανδρών και γυναικών



Ο αθλητισμός και το χάντμπολ καλούνται να αντιμετωπίσουν τις σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις που προκλήθηκαν από την κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς σχεδόν όλες οι αγωνιστικές δραστηριότητες διακόπηκαν ή αναβλήθηκαν, προκειμένου να  μπει… φρένο στη διασπορά του. Η Διεθνής Ομοσπονδία χάντμπολ γνωστοποίησε την απόφασή της να στηρίξει οικονομικά τις χώρες που θα μετέχουν στις τελικές φάσεις των Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων ανδρών και γυναικών, σε Αίγυπτο και Ισπανία αντίστοιχα, τα οποία θα πραγματοποιηθούν μέσα στο 2021.

Η IHF  θα δώσει, ως μπόνους, από 25.000 ελβετικά φράγκα (περίπου 23.000 ευρώ) στις Ομοσπονδίες των χωρών που θα πάρουν μέρος, ενώ θα καλύψει μέρος των ποσών που απαιτούνται για τη διοργάνωση των Παγκοσμίων. Παράλληλα  η διοργανώτρια αρχή θα αποζημιώσει οικονομικά και τους συλλόγους των παικτών και παικτριών που θα μετέχουν στις διοργανώσεις, καταβάλλοντας ένα ποσό αυξημένο κατά 50 τοις εκατό σε σχέση με παλιότερα (ξεκινούσε από 75 μέχρι 400 ελβετικά φράγκα την ημέρα, ανά παίκτη). Με τα νέα δεδομένα, μία ομάδα μπορεί να λάβει έως και 600 ελβετικά φράγκα (560 ευρώ) για κάθε αθλητή ή αθλήτριά του που μετέχει, ανά ημέρα.

No comments