Στέργιος Παπαδημητρίου στο greekhandball.com: «Η παρούσα διοίκηση στερείται γνώσης και ικανότητας - Λόγοι, που άπτονται της προσωπικής ηθικής - Παραλάβαμε καμμένη γη» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Στέργιος Παπαδημητρίου στο greekhandball.com: «Η παρούσα διοίκηση στερείται γνώσης και ικανότητας - Λόγοι, που άπτονται της προσωπικής ηθικής - Παραλάβαμε καμμένη γη»


«Χαρτοπόλεμος» δηλώσεων, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στον Φίλιππο Βέροιας. Ο Στέργιος Παπαδημητρίου, ο οποίος παραιτήθηκε από την θέση του καθοδηγητή της διοικούσας επιτροπής (στη συνέχεια ακολούθησαν και άλλες παραιτήσεις) απάντησε στον Πρόεδρο του συλλόγου, Γιώργο Φύκατα, που χθες (25/06) το βράδυ προέβη σε τοποθέτηση μέσω του greekhandball.com (μεταβείτε πατώντας εδώ).
Ο κ. Παπαδημητρίου επέλεξε να τοποθετηθεί, και εκείνος, στην ιστοσελίδα μας. Ακολουθεί η δήλωσή του στο greekhandball.com:

«Είναι γνωστή η τακτική που χρησιμοποιείται από τον Πρόεδρο, όταν βρίσκεται σε κατάσταση πανικού: λάσπη στον ανεμιστήρα και για την ταμπακιέρα τίποτα.
Αναλίσκεται σε κινήσεις εντυπωσιασμού, π.χ. ανακοίνωση για συνεργασία με τον κ. Τούτση, με τον οποίο είχαμε έρθει σε επαφή από καιρό και τού παρουσιάστηκε ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη των νεανικών τμημάτων.
Δίνει υποσχέσεις της τελευταίας στιγμής στους παρεικούντες στην Ιερουσαλήμ, στους οποίους ποτέ δεν έδωσε ενεργό ρόλο. Υπόσχεται πως το "πήρε προσωπικά" το θέμα του Συλλόγου. Μάλλον μιλάει ο εσωτερικός του εγωισμός και το πάθος του για προσωπική προβολή.
Δρα εκδικητικά  σε όποιον φέρει διαφορετική άποψη ή γνώμη, δημιουργώντας αρνητικά αισθήματα για τον Σύλλογο και στην ουσία τον μεταμορφώνει σε εξιλαστήριο θύμα.
Το τμήμα  βρίσκεται βυθισμένο στο τέλμα. Αυτό που χρειάζεται άμεσα είναι ΑΝΑΠΤΥΞΗ. Λέξη απλή, αλλά, για τον αθλητισμό, πολύπλοκη και απαιτητική. Η παρούσα διοίκηση την χρησιμοποιεί ως σύνθημα, ανήμπορη να κάνει σχεδιασμό προοπτικής και εξέλιξης, διότι στερείται γνώσης και ικανότητας, για να τον εκτελέσει.
Από την πρώτη στιγμή, που ανέλαβα τον Σύλλογο, ήθελα να σταματήσω τον κατήφορο, που είχε  πάρει το τμήμα της χειροσφαίρισης, λόγω της κακής λειτουργίας της διοίκησης υπό τον Πρόεδρο. Όντως, πολλές φορές, ένιωσα ψυχική κόπωση. Δεν μπορεί ο Σύλλογος να αιμορραγεί και ταυτόχρονα να αιμοδοτεί. Δεν είμαι όμως επαγγελματίας παράγοντας. Έκανα λάθη και τα αναγνωρίζω.
Στην ουσία, όμως, δόθηκε παράταση χρόνου στον κ. Φύκατα, αλλά τα προβλήματα έτρεχαν. Τελικά, αποδείχθηκε ότι δεν είχε άλλο σκοπό πέρα από προσωπικές φιλοδοξίες. Και όταν κατάλαβε την ποιότητα και την ακεραιότητα της Επιτροπής, άρχισε τις παρεμβάσεις, τόσο στην επιλογή των συνεργατών, όσο και των αθλητών.
Είναι επικίνδυνο γιατί, αντί της επέκτασης, επιδίωκε την συρρίκνωση του αθλήματος. Καλέσαμε τον Πρόεδρο κατ’ επανάληψη, να συνταχθεί μαζί μας. Αρνήθηκε. Είχαμε άλλη φιλοσοφία, άλλες αξίες και αρχές. Το αποδείξαμε με το σύντομο έργο μας. Όχι μόνο στο οικονομικό κομμάτι, αλλά και στην ακεραιότητά μας απέναντι στην ιστορία και στον ιδρώτα των αθλητών.
Μέσα από την επαγγελματική εμπειρία, που έχω αποκτήσει, έχω κατανοήσει ότι για να φανεί το έργο, που κάνεις, πρέπει να υπάρχει μια σταθερότητα και διάρκεια. Όταν όμως υπάρχουν λόγοι που άπτονται της προσωπικής ηθικής του καθενός, τότε οι αποφάσεις είναι πολύ προσωπικές.
Φεύγοντας δεν αφήσαμε καμμένη γη, αλλά παραλάβαμε.
Απευθυνόμενος προς τα μέλη και φίλους του Συλλόγου: ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ. Είναι ντροπή να φοβάστε. Σκεφτείτε το γενικό καλό του αθλήματος. Η δειλία δεν χωράει σε τόσο κρίσιμες στιγμές. Ορθώστε το ανάστημά σας και την αξιοπρέπειά σας, με μοναδικό σκοπό την βιωσιμότητα του τμήματος χειροσφαίρισης.
Βάλτε το "εμείς" πάνω από το "εγώ".
Εύχομαι καλή επιτυχία στον "εύκολο", δρόμο που έχει μπροστά του ο Πρόεδρος.
Ούτως ή άλλως λεφτά υπάρχουν, οι αξίες έπονται...».

No comments