Το φορμάτ του European Handball League - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Το φορμάτ του European Handball League



Η δεύτερη μεγαλύτερη διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης, το EHF Cup μετονομάζεται σε European Handball League από την ερχόμενη αγωνιστική χρονιά, σύμφωνα με τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί από την ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, τα προηγούμενα χρόνια. Εκτός από το όνομα, διαφορετικό θα είναι και το φορμάτ της διοργάνωσης, ενώ θα δίνεται η δυνατότητα σε περισσότερους συλλόγους να παίξουν σε υψηλό επίπεδο (24 στους ομίλους).

Στους άνδρες, στη φάση των ομίλων θα πάρουν μέρος 24 ομάδες, από τις οποίες οι 12 θα προκύψουν άνευ αγώνα και οι υπόλοιπες 12 μέσω προκριματικών αναμετρήσεων. Οι 24 ομάδες θα σχηματίσουν τέσσερις ομίλους των έξι, εκ των οποίων οι τέσσερις πρώτες, θα πάρουν το εισιτήριο για το «τοπ 16». Σε αυτή τη φάση οι αναμετρήσεις είναι διπλές, με  βάση την κατάταξη των ομίλων (χιαστί 1-4,2-3), ενώ στη συνέχεια ακολουθούν τα προημιτελικά ( νοκ- άουτ) και το φάιναλ φορ.

Αναφορικά με τις γυναίκες, το φορμάτ είναι ακριβώς το ίδιο, με τη διαφορά ότι στη φάση των ομίλων θα μετέχουν 16 ομάδες (από 4 στον κάθε όμιλο, οι 2 πρώτες προκρίνονται στα προημιτελικά). Τα παιχνίδια των ανδρών θα πραγματοποιούνται την Τρίτη (και με κάποιες εξαιρέσεις την Τετάρτη), ενώ των γυναικών το Σαββατοκύριακο.



Το φορμάτ των ανδρών:

Το φορμάτ των γυναικών:

No comments