Δημήτρης Λάμπρου και Αθηνά Καπρινιώτη συμφωνούν: "Πρωτόγνωρη εμπειρία η περίοδος της καραντίνας, προσαρμοστήκαμε στους διαφορετικούς ρυθμούς προπόνησης" - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Δημήτρης Λάμπρου και Αθηνά Καπρινιώτη συμφωνούν: "Πρωτόγνωρη εμπειρία η περίοδος της καραντίνας, προσαρμοστήκαμε στους διαφορετικούς ρυθμούς προπόνησης"



Δεκαεννέα διαδικτυακές προπονήσεις διοργάνωσε το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας "Sports Excellence" σε συνεργασία με την ΕΑΠ/ΟΧΕ, κατά την περίοδο των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και με αυτήν την αφορμή ο αθλητής της Προεθνικής Παίδων, Δημήτρης Λάμπρου και η αθλήτρια της Προεθνικής Κορασίδων, Αθηνά Καπρινιώτη, παραχώρησαν δηλώσεις στο περιοδικό "e-mag".

Λάμπρου και Καπρινιώτη, αποτελούν το "αύριο" του ελληνικού χάντμπολ και αναφέρθηκαν στο πρόγραμμα που ακολούθησαν, κατά τη διάρκεια της καραντίνας αλλά και στη "δίψα" τους για επιστροφή στην αγωνιστική δράση. Χαρακτηριστικά είπαν:

Λάµπρου ∆ηµήτρης (Oλυμπιακός):

"Η αλήθεια είναι ότι η απογοήτευση ήταν µεγάλη. Ωστόσο, µετά από µικρό χρονικό διάστηµα συνειδητοποίησα, πως προέχει η ασφάλεια και η υγειά όλων µας. Αυτό́ έγινε περισσότερο αντιληπτό́ παρακολουθώντας τις σοβαρές επιπτώσεις της εξάπλωσης του ιού́ στις γειτονικές χώρες. Η ακύρωση των αγώνων προφανώς και ήταν ένα αναγκαίο µέτρο, το οποίο έπρεπε να αποδεχτούµε και βέβαια χωρίς αυτό́ δεν θα συζητούσαµε αυτήν την στιγµή́ για την επιστροφή́ στα γήπεδά µας.

 Η καραντίνα ήταν µια πρωτόγνωρη εµπειρία. ∆εν σας κρύβω, ότι τις πρώτες µέρες τις εκµεταλλεύτηκα για να ξεκουραστώ́. Γρήγορα όµως αρχίσαν να µου λείπουν οι προπονήσεις. Το κενό αυτό κάλυψε η Οµοσπονδία, η οποία πολύ́ νωρίς φρόντισε να οργανώσει προπονητικές τηλεσυνεδρίες. Έτσι, εκτός από́ την άθληση, είχα τη δυνατότητα, έστω και διαδικτυακά́ να δω τους συναθλητές και τις συναθλήτριες µου. Παράλληλα, τέσσερις φορές την εβδοµάδα πήγαινα για τρέξιµο. Αυτό́ µε βοήθησε τόσο στο να βελτιώσω την ψυχολογία µου, όσο και στο να διατηρήσω µια όσο γίνεται καλή́ φυσική́ κατάσταση. Εύχοµαι η περιπέτεια, αυτή́ να τελειώσει σύντοµα και να συναντηθούµε όλοι υγιείς και ασφαλείς στα γήπεδα κάνοντας αυτό́ που αγαπάµε τόσα χρονιά".

 Καπρινιώτη Αθηνά (Πυλαία):

 "Ήταν ένα σοκ για εµένα, αλλά και για όλους τους αθλητές η διακοπή προπονήσεων και των αγώνων. Ήταν µια πρωτόγνωρη κατάσταση που µας έβγαλε εκτός προγράµµατος, αλλά́ προσπαθήσαµε σε βάθος χρόνου να το συνηθίσουµε και να µπούµε σε διαφορετικούς ρυθµούς. Προσπαθούσα να γυµνάζοµαι στο σπίτι όσο γίνεται περισσότερο µε τη βοήθεια του Sports Exellence, αλλά́ και με το πρόγραµµα που µου έδωσε ο προπονητής µου. Έπειτα, είδα και αρκετούς αγώνες, που έπαιζα µε την οµάδα µου προσπαθώντας να εντοπίσω τα λάθη µου".

No comments