Πετρίδης: "Το μπάτζετ του ΠΑΟΚ κοστίζει όσο δύο παίκτες της ΑΕΚ, "βγάλαμε" τη σεζόν με παιδιά 16 και 17 ετών" (ηχητικό) - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Πετρίδης: "Το μπάτζετ του ΠΑΟΚ κοστίζει όσο δύο παίκτες της ΑΕΚ, "βγάλαμε" τη σεζόν με παιδιά 16 και 17 ετών" (ηχητικό)Στον ραδιοφωνικό σταθμό «Libero 107,4» μίλησε ο πρώην έφορος και νυν γενικός αρχηγός του ΠΑΟΚ, Γρηγόρης Πετρίδης. Ο κ. Πετρίδης aαναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στις στιγμές που του έχουν μείνει χαραγμένες στην μνήμη, στην καθημερινότητά του στα 15 χρόνια στα οποία διατέλεσε έφορος του «Δικεφάλου του Βορρά», αλλά και στη μεγάλη διαφορά στο μπάτζετ μεταξύ της ομάδας του και των ΑΕΚ, Ολυμπιακού.Ακολουθούν αποσπάσματα των δηλώσεών του:


"Πιο έντονα θυμάμαι τον πρώτο τίτλο στη "Μίκρα". Όταν ήρθε η ώρα της απονομής, κατέρρευσα. Έκατσα σε μία γωνία και ένιωσα να ζαλίζομαι από την υπερένταση. Δε θα ξεχάσω επίσης το 2010, χρονιά κατά την οποία μπορούσαμε να πάρουμε το Πρωτάθλημα απέναντι στην ΑΕΚ, τα τελευταία δραματικά δευτερόλεπτα".

"Ήταν μία δύσκολη απόφαση (σ.σ. να μη συνεχίσει ως έφορος) , καθώς ήταν η καθημερινότητά μου. Με απασχολούσε εβδομήντα τοις εκατό  ο ΠΑΟΚ και 30 τοις εκατό η δουλειά μου. Ότι κάνει το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και το βόλεϊ, τα ίδια ακριβώς κάνουμε κι εμείς. Τα πάντα περνούσαν από μένα. Στο γραφείο μου έχω έξι φακέλους, τους βλέπω και δακρύζω, τους μισθούς όλων των αθλητών. Τα πρώτα χρόνια, όταν έκανα γνωστό το χάντμπολ στους συνδέσμους, με κοιτούσαν παράξενα".

"Δεν έχουμε δεύτερη στολή, παρά μόνο μία. Αν αυτή σκιστεί, τότε έχουμε βελόνι και κλωστή".

"Δεν γίνεται να μην συνεχίσω να πηγαίνω στο γήπεδο και στις προπονήσεις. Λόγω ηλικίας πολλά παιδιά με βλέπουν σαν τον πατέρα τους και μου λένε τον πόνο τους".

"Ο Ερασιτέχνης ΠΑΟΚ, όλα αυτά τα χρόνια βοήθησε. Όταν έχεις 25000 έξοδα για μετακινήσεις, από πού θα μπουν; Με ρωτάνε γιατί τα τελευταία χρόνια η ομάδα έκανε… πίσω. Ο Ολυμπιακός την περασμένη σεζόν είχε 700 χιλιάδες μπάτζετ, η ΑΕΚ 810. Εμείς που να πάμε με 140; Φέτος η ΑΕΚ θα πιάσει το εκατομμύριο. Τι να επενδύσουμε; Για να βγούμε δεύτεροι; Η διαφορά με αυτές τις δύο είναι χαώδης, δύο παίκτες της ΑΕΚ κάνουν όσο όλο το μπάτζετ μας. Η ΑΕΚ έχει τρεις ισάξιους αθλητές σε κάθε θέση. Βγάλαμε την αγωνιστική περίοδο με παιδιά 16 και 17 ετών και τρεις χιαστούς. Θαυμάζω τα παιδιά κι ευχαριστώ τον κόσμο, αν και τη σεζόν που πέρασε δεν ήταν δίπλα μας, δεν πειράζει όμως. Εύχομαι ο ΠΑΟΚ να μεγαλώσει και οι φίλαθλοι να σταθούν στο πλευρό του. Τα παιδιά της ομάδας ζουν για το χειροκρότημα".No comments