H Λαμπρίνα Τσάκαλου καλεσμένη στο EHF Humans of Beach Handball: Η αγάπη της για το άθλημα, τα… εμπόδια που συνάντησε για να αγωνιστεί και η προσδοκία της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 (vid) - greekhandball.com

Τελευταία νέα

H Λαμπρίνα Τσάκαλου καλεσμένη στο EHF Humans of Beach Handball: Η αγάπη της για το άθλημα, τα… εμπόδια που συνάντησε για να αγωνιστεί και η προσδοκία της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 (vid)


Για όλους και για όλα μίλησε η Λαμπρίνα Τσάκαλου στο επεισόδιο του Humans of Beach Handball, το οποίο μεταδόθηκε σε ζωντανή μετάδοση από τον επίσημο λογαριασμό της EHF, στο Instagram. Η ίδια επεσήμανε πως η ένταξη του beach handball στη λίστα των αθλημάτων των Ολυμπιακών Αγώνων, θα βγάλει τους παίκτες από τη δύσκολη θέση να επιλέξουν αν μπορούν να αγωνιστούν σε αυτό. . Ακολουθούν αποσπάσματα των δηλώσεών της:

"Πάντα μου άρεσε το beach handball, άλλωστε είμαι Ελληνίδα και μου αρέσει η θάλασσα, ο ήλιος και η παραλία. Το άθλημα μοιάζει με το χάντμπολ στη σάλα, αλλά είναι και διαφορετικό ταυτόχρονα. Πραγματικά μου αρέσει, αλλά τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας του ότι παίζω σε επαγγελματικό επίπεδο, με την Ποντράφκα Βετζέτα και την Κριμ, ήταν πολύ δύσκολο να καταφέρω να δώσω το παρών . Μερικές φορές ,προπονητές ή και πρόεδροι των ομάδων μπορεί να μην σε αφήσουν να αγωνιστείς. Ελπίζω κάποια στιγμή να υπάρχει η δυνατότητα να παίζω τόσο στο χάντμπολ σάλας, όσο και στην άμμο. Δεν μου αρέσει να διαλέγω, μεταξύ των δύο".

"Αν προστεθεί στη λίστα των αθλημάτων της Ολυμπιάδας, θα υπάρχει και η αντίστοιχη αναγνώριση. Τότε ελπίζω ότι θα είναι ευκολότερο για εμάς τις αθλήτριες, να μην μπαίνουμε σε διαδικασία να επιλέξουμε, αν θα αγωνιστούμε σε αυτό.{…} Αν πω ότι θέλω να παίξω beach handball, θα με αμφισβητήσουν, θα πουν ότι δεν έχει νόημα, καθώς το σπορ είναι για πλάκα, ενώ δεν είναι ούτε στους Ολυμπιακούς Αγώνες.  Για μένα είναι τελείως διαφορετικό, το λατρεύω, είναι μία παραλλαγή του αθλήματος. Δεν υπάρχουν ούτε επαφές και ο κίνδυνος τραυματισμού είναι πολύ μικρός. Επίσης είναι μια πολύ καλή προπόνηση".

"Έχασα τις μεγάλες διοργανώσεις με την Εθνική ομάδα και θα ήθελα να παίξω ξανά. Οι παίκτριές μας και η προπονήτρια, η Καραντώνη, είναι καλές και δουλεύουν πάρα πολύ. Τους αρέσει αυτό που κάνουν, γι΄ αυτό άλλωστε ήρθαν και οι διακρίσεις. Λυπάμαι πολύ που ήμουν απούσα, αλλά δεν είχα τον χρόνο. Ακόμα και αν μου είχε επιτραπεί να είμαι μέλος της ομάδας, δεν θα μπορούσα να ακολουθήσω όλα τα προπονητικά καμπ και δεν θα ήταν δίκαιο και για τα υπόλοιπα κορίτσια, να παίζω χωρίς να είμαι παρούσα σε όλη την προετοιμασία".

"Η καλύτερη ανάμνησή μου ήταν το παιχνίδι επίδειξης στη Λωζάννη, στο οποία πήραν μέρος οι καλύτερες παίκτριες απ΄ όλον τον κόσμο. Θυμάμαι ότι κοιμόμουν και η προπονήτριά μου με ξύπνησε, για να μου ανακοινώσει ότι είμαι μία από αυτές που επιλέχθηκαν. Έπαιξα με παίκτριες από τη Βραζιλία και από την Ιταλία".

"Δεν θέλω να υποτιμήσω το beach handball και ούτε να σχηματίσει ο κόσμος μία τέτοια άποψη για εμένα. Είναι διαφορετικό άθλημα και εγώ όταν παίζω αισθάνομαι διαφορετικά. Είναι διασκεδαστικό και εντυπωσιακό, ενώ είμαι και πιο άνετη όταν αγωνίζομαι. Σε τέσσερα χρόνια (σ.σ. Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού), θα είμαι ακόμα σε θέση να παίξω. Αν γίνει Ολυμπιακό Άθλημα θα είμαι έτοιμη, όπως και η ομάδα μου φυσικά.".

Όσον αφορά για το αν μια επιπλέον διοργάνωση στο beach handball θα μπορούσε να ανεβάσει το επίπεδο απάντησε:

"Φυσικά, άλλωστε θα υπήρχαν και περισσότερα παιχνίδια. Είναι σημαντικό πότε θα γίνουν ωστόσο. Τον Οκτώβριο για παράδειγμα κανένας επαγγελματίας δεν θα μπορούσε να δώσει το παρών, εξαιτίας των πολλών αγωνιστικών υποχρεώσεων με Εθνικές ομάδες, Τσάμπιονς Λιγκ, EHF Cup. Κανένας σύλλογος δεν θα το επέτρεπε αυτό, αλλά επίσης μπορώ να καταλάβω ότι είναι δύσκολο να μπουν όλα τα παιχνίδια το καλοκαίρι".






No comments