Η... τραγελαφική ανακοίνωση της Νέας Ιωνίας, ως παράδειγμα προς αποφυγήν - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Η... τραγελαφική ανακοίνωση της Νέας Ιωνίας, ως παράδειγμα προς αποφυγήν
Με πολύ εύστοχο τρόπο ξεκινάει η Νέα Ιωνία την ανακοίνωση, που εξέδωσε σήμερα (18/05), μέσω της σελίδας της στο Facebook και την οποία παραθέτουμε, αυτούσια, παρακάτω.
Συγκεκριμένα, το αθηναϊκό σωματείο τονίζει πως τοποθετείται, λόγω τραγελαφικών καταστάσεων. Πράγματι, αυτή η περιγραφή χαρακτηρίζει απόλυτα τις σκέψεις μας για τους -τραγελαφικούς- χειρισμούς της Νέας Ιωνίας, στο ζήτημα της συνέχειας ή μη του Πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών, αφού υποστηρίζοντας άλλα μία ημέρα και εντελώς τα αντίθετα, μετά από πέντε ημέρες (θυμηθείτε πατώντας εδώ και εδώ), κατάφερε να... διασκεδάσει τον κόσμο του χάντμπολ, σε δύσκολους, μάλιστα, καιρούς. 
Παραβλέφθηκε, επίσης, να αναφερθεί, στην ανακοίνωση, έστω για το τυπικό της υπόθεσης, πως πέρα από τους συνδέσμους, τους αθλητές, τους συλλόγους, που βεβαίως βεβαίως κρατούν ζωντανό το χάντμπολ στην Ελλάδα και όλοι τους είναι εξίσου απαραίτητοι, έναν αξιόλογο ρόλο στην ανάδειξη, στην προώθηση και στην προβολή του αθλήματος ίσως να έχουν και δημοσιογράφοι. Δίχως αυτούς, που θεωρούμε πως είναι αξιοσημείωτοι συντελεστές, το χάντμπολ, το οποίο υπηρετεί η Νέα Ιωνία, ενδεχομένως να μην μπορούσε να ήταν εξωστρεφές και συνεπώς να μην μπορούσε να διεκδικήσει, ούτε να διαπραγματευτεί. Επομένως, καλό θα ήταν, οι υπεύθυνοι της Νέας Ιωνίας, οι ίδιοι που ζητούσαν συμβουλές από συγκεκριμένους δημοσιογράφους του χώρου μας, να εκτιμούν και την δική μας συνεισφορά. 
Επιπλέον, η Νέα Ιωνία, στην ανακοίνωσή της, επισημαίνει ότι οι θέσεις του σωματείου εκφράζονται μέσα από επίσημες-γραπτές τοποθετήσεις. Mε άλλα λόγια, οι επικεφαλής του τμήματος χάντμπολ Γυναικών της ομάδας (οι ίδιοι που, εικάζουμε, πως συνέταξαν την ανακοίνωση), ο κ. Χατζηιωάννου και η κ. Ναϊσίδου, επιχειρούν να διαψεύσουν τους... εαυτούς τους, καθώς φαίνεται πως μετάνιωσαν για όσα είχαν δηλώσει στο greekhandball.com (μεταβείτε πατώντας εδώ). Παράδοξο. Και... τραγελαφικό. Δυστυχώς, όμως, για την περίπτωση του κ. Χατζηιωάννου και της κ. Ναϊσίδου, τα γραπτά μένουν. Μένουν, για να θυμίζουν την αλήθεια... «Δεν πρόκειται να κατέβουμε στο γήπεδο», είχε τονίσει τότε ο κ. Χατζηιωάννου. «Η ιστορία και η βαριά φανέλα του ΟΦΝΙ, όπως ευτυχώς τουλάχιστον αναγνωρίζεται, δεν θα μας επέτρεπε ποτέ να παραδώσουμε κανέναν τίτλο, χωρίς να ιδρώσουμε στο γήπεδο», αναφέρει σήμερα η Νέα Ιωνία. Το σχόλιό μας περισσεύει, το αφήνουμε στην κρίση των ανθρώπων του χάντμπολ.
Σε άλλο σημείο, η Νέα Ιωνία προσπαθεί να εξηγήσει την ενασχόλησή μας με την επικαιρότητα και δη με το γυναικείο χάντμπολ. Ξαφνιάζεται, μάλιστα, που βρέθηκαν κάποιοι να θυσιάζουν τον χρόνο τους για χάρη της Νέας Ιωνίας και του ελληνικού γυναικείου, και όχι μόνο, χάντμπολ. Μήπως θα ήθελαν να επιστρέψει το χάντμπολ στο... σκοτάδι; Όχι, κύριοι, δεν θα επιστρέψει το χάντμπολ στην αφάνεια. Το χάντμπολ θα συνεχίσει να φωτίζεται, γιατί αυτός είναι ο δρόμος προς την αναβάθμισή του.

Y.Γ. Το ελληνικό ερωτηματικό μπαίνει με το Q, πάνω αριστερά στο πληκτρολόγιο... (δεν είμαστε όλοι για όλα)


Ακολουθεί η ανακοίνωση της Νέας Ιωνίας:


«Τοποθέτηση ΟΦΝΙ επί των τραγελαφικών, που συμβαίνουν τελευταία:

Σεβόμενοι την σοβαρότητα της κατάστασης, αλλά και το αχαρτογράφητο της πορείας, που διανύουμε, θέλαμε να μη δώσουμε συνέχεια σε όλα τα σχόλια - αρκετές φορές προσβλητικά - για τον ιστορικό μας σύλλογο.
Δυστυχώς όμως, η καθυστέρηση στη λήψη αποφάσεων έδωσε χώρο σε τρίτους να εκφέρουν άποψη για το μέλλον του αθλήματος λοιδορώντας με την ευκαιρία, συνδέσμους, αθλητές και συλλόγους, τους ανθρώπους δηλαδή που κρατούν ζωντανό το άθλημα στη χώρα.
Επειδή λοιπόν σε λίγο η Ιωνία θα φερόταν ως υπόλογη και για την πανδημία, ας βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους.
Οι θέσεις του ΟΦΝΙ, όπως και κάθε ιστορικού και μεγάλου σωματείου, εκφράζονται μέσα από επίσημες-γραπτές ανακοινώσεις, ειδικά όταν πρόκειται για τόσο σοβαρά θέματα που αφορούν την υγεία και ταυτόχρονα, τον αγώνα και την προσπάθεια των αθλητριών!
Κατά συνέπεια η μόνη θέση μας αποτυπώνεται στο από 11/05/2020 και με αριθ. πρωτ. 42 έγγραφό μας προς την ΟΧΕ σύμφωνα με το οποίο ο ΟΦΝΙ ζητάει τα αυτονόητα:
Το Πρωτάθλημα να ολοκληρωθεί και να κριθεί «στο γήπεδο», εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις της υγείας και ασφάλειας όλων των συμμετεχόντων, με μέριμνα Διοργανώτριας Αρχής και Πολιτείας.
Με αλλά λόγια, η ιστορία και η βαριά φανέλα του ΟΦΝΙ, όπως ευτυχώς τουλάχιστον αναγνωρίζεται, δεν θα μας επέτρεπε ποτέ να παραδώσουμε κανένα τίτλο χωρίς να ιδρώσουμε στο γήπεδο.
Και τώρα που ξεκαθαρίσαμε για μια ακόμη φορά τα αυτονόητα, θα θέλαμε με τη σειρά μας να εκφράσουμε μερικές απορίες.

Απ.1η: Θα αποτελεί «κηλίδα» για την ιστορία του αθλήματος η μη ανάδειξη πρωταθλητών τη χρονιά, που αναβλήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες? Αυτό είναι το πρόβλημα του ελληνικού χάντμπολ? Ακόμα και αν έχουμε Πρωταθλητές φέτος, είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε Πρωταθλήματα, αθλητές και σωματεία του χρόνου?

Απ.2η: Από πότε είναι οι σύλλογοι και οι διοικούντες τους, υπόλογοι των «σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες» ρεπορτάζ ή των ανυπόγραφων άρθρων γνώμης ?
Εμείς πάντως την άποψη μας την υπογράφουμε και προφανώς σεβόμαστε την άποψη του ερασιτέχνη ΠΑΟΚ όπως εκφράστηκε στην πρόσφατη επιστολή, καθώς επίσης και τις απόψεις των συνδέσμων αθλητών και προπονητών και αναμένουμε τις απόψεις της Ομοσπονδίας.

Απ.3η: Η δημοφιλία του γυναικείου χάντμπολ πρέπει να αυξήθηκε γεωμετρικά το καιρό του «lockdown». Δεν εξηγούνται αλλιώς οι εκτενείς αναφορές για το μέλλον των τελικών των γυναικών, σε αντίθεση με των αντρών που τα λόγια είναι μετρημένα.

Απ.4η: Ο θεματοφύλακας του αθλήματος δεν οφείλει μετά και από συζήτηση με τους εμπλεκόμενους, να πάρει, έστω και μη δημοφιλείς αποφάσεις με γνώμονα την μελλοντική ευημερία (στην περίπτωση μας, επιβίωση) του αθλήματος? Ή αυτές παίρνουν αναβολή για «Σεπτέμβρη»?

Τέλος, ο ΟΦΝΙ δηλώνει ότι παραμένει σταθερά προσηλωμένος στις αρχές του, μη συμμετέχοντας σε τυχόν «πρωτοβουλίες προώθησης θέσεων και επιδιώξεων τρίτων» και σε πείσμα των όποιων επιθέσεων έχει ή θα δεχθεί στο μέλλον.

Σε κάθε περίπτωση ο ΟΦΝΙ ευχαριστεί τα έγκριτα site του χώρου μας για τη διαφήμιση του τμήματος της ενόργανης του συλλόγου, το οποίο παρεμπιπτόντως είναι αρκετά καλό.
Αναμένουμε από την Ομοσπονδία, τηρώντας τα ίδια μέτρα και σταθμά και για το γυναικείο χάντμπολ, πρόσκληση μαζί με την ομάδα του ΠΑΟΚ, για να συζητήσουμε το μέλλον των τελικών του Πρωταθλήματος».

No comments