ΠΑΟΚ και Νέα Ιωνία συμφωνούν να μην διεξαχθούν οι τελικοί της Α1 Γυναικών και σκοπεύουν να αποστείλουν σχετικό έγγραφο στην ΟΧΕ - Η αθηναϊκή ομάδα αποδέχεται να κατακτήσουν οι Θεσσαλονικείς το Πρωτάθλημα - greekhandball.com

Τελευταία νέα

ΠΑΟΚ και Νέα Ιωνία συμφωνούν να μην διεξαχθούν οι τελικοί της Α1 Γυναικών και σκοπεύουν να αποστείλουν σχετικό έγγραφο στην ΟΧΕ - Η αθηναϊκή ομάδα αποδέχεται να κατακτήσουν οι Θεσσαλονικείς το Πρωτάθλημα



Έγγραφο, από κοινού, πρόκειται να συντάξουν, σύμφωνα με πληροφορίες του greekhandball.com, ΠΑΟΚ και Νέα Ιωνία, ούτως ώστε να αιτηθούν προς την ελληνική Ομοσπονδία την λήξη του Πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών και να δηλώσουν, έτσι, κατηγορηματικά την αντίθεσή τους στην πρόθεση της ΟΧΕ να διεξαχθούν οι τελικοί της μεγάλης κατηγορίας του γυναικείου χάντμπολ. Παράλληλα, σε αυτό το έγγραφο αναμένεται να ζητούν την ανακήρυξη του ΠΑΟΚ ως Πρωταθλητή για την αγωνιστική περίοδο 2019-20. Τόσο οι Θεσσαλονικείς, όσο και το αθηναϊκό σωματείο, θεωρούν πως δεν συντρέχει κανένας λόγος να λάβουν χώρα οι τελικοί, καθώς αμφότερες οι ομάδες θέτουν ως προτεραιότητα την διασφάλιση της υγείας των αθλητριών τους.
Η ιστοσελίδα μας επικοινώνησε με εκπροσώπους του ΠΑΟΚ και της Νέας Ιωνίας. Αρχικά, ο γενικός αρχηγός του Δικεφάλου του Βορρά, Δημήτρης Χασεκίδης, τόνισε: «Με τον σύλλογο της Νέας Ιωνίας βρισκόμαστε σε καλό επίπεδο συνεννόησης. Σεβόμαστε απεριόριστα και προσωπικά και ως σύλλογος όλες τις ομάδες, ιδιαίτερα την Αναγέννηση Άρτας, καθώς και όλους τους άλλους συλλόγους της κατηγορίας. Όλοι μαζί, σε ενωτικό κλίμα (ομάδες και Ομοσπονδία) θέλουμε να πάμε το άθλημα μπροστά και να επιβιώσουμε. Κρίνουμε πως θα ήταν καλύτερο για όλους να κοιτάξουμε από τώρα την επόμενη σεζόν. Η Νέα Ιωνία πρότεινε να ανακηρυχθεί Πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ, για την σεζόν 2019-20, χωρίς να γίνουν οι τελικοί, και παράλληλα να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα. Πιστεύω πως όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε». Ο προπονητής της ομάδας της Βόρειας Ελλάδας, Δημήτρης Πελεκίδης, υπογράμμισε στο greekhandball.com: «Ο ΠΑΟΚ είναι υπέρ της λήξης του Πρωταθλήματος, καθώς οι πιθανότητες να τραυματιστεί κάποια παίκτρια είναι αυξημένες. Επιπλέον, δεν γνωρίζουμε τι θα μπορούσε να γίνει για τις ξένες αθλήτριές μας (Καμπόιμ - Βραζιλία, Φερφόλια - Σλοβενία, Νίκολιτς - Β. Μακεδονία), οι οποίες, εφόσον επιστρέψουν από το εξωτερικό, για να αγωνιστούν, θα πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα και φυσικά τα έξοδα για την μετακίνησή τους στην Ελλάδα είναι υψηλά».
Από την άλλη, η τεχνική διευθύντρια της Νέας Ιωνίας, Σοφία Ναϊσίδου, επεσήμανε στο greekhandball.com: «Προτεραιότητά μας είναι η υγεία των αθλητριών μας και των οικογενειών τους, δεν θέλουμε να ρισκάρουμε. Είναι προτιμότερο να προετοιμαστούμε για την επόμενη περίοδο, ώστε να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο προβληματική. Γι' αυτό, θα αιτηθούμε, επίσημα, να μην διεξαχθούν οι τελικοί». Ακόμα, ο γενικός γραμματέας της ομάδας, Παντελής Χατζηιωάννου, δήλωσε στην ιστοσελίδα μας: «Δεν πρόκειται να... κατέβουμε στο γήπεδο, γιατί υπάρχει κίνδυνος για την υγεία των αθλητριών. Αποδεχόμαστε να αναδειχθεί Πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ, που είναι πρώτος στη βαθμολογία. Το ζήτημα, ωστόσο, είναι πολύ μεγαλύτερο από το ποιός θα κατακτήσει το τρόπαιο. Η Ομοσπονδία δεν μπήκε στον κόπο να ασχοληθεί με τα σωματεία, δεν ρώτησε την άποψή μας».

No comments