Ετοιμάζεται για τους τελικούς η ΟΧΕ, οι διαιτητές σε εγρήγορση - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ετοιμάζεται για τους τελικούς η ΟΧΕ, οι διαιτητές σε εγρήγορση



Η ΟΧΕ εξέφρασε με την επιστολή της προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη την επιθυμία της να πραγματοποιηθούν οι τελικοί στην Handball Premier και στην Α1 Γυναικών, όπως και ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος, ο Πρόεδρος της Υγειονομικής Επιτροπής της ΟΧΕ Κώστας Μαναβής επεσήμανε ότι θεωρεί πιθανή την επανέναρξη των προπονήσεων για το χάντμπολ σε ανοιχτούς χώρους στις 18 Μαϊου και σε κλειστά γήπεδα στις 25 Μαϊου και το βράδυ της Παρασκευής έγινε το τρίτο και ενδεχομένως πλέον ενδεικτικό βήμα στη διαδικασία της επανεκκίνησης, μάλιστα με τρόπο που φανερώνει σπουδή ( Σ.Σ. αν κρίνουμε από την ώρα όσο και από την διαβάθμιση...)

Σύμφωνα με πληροφορίες του greekhandball.com , η ΚΕΔ/ΟΧΕ απέστειλε γραπτή ενημέρωση για την πραγματοποίηση τηλεδιάσκεψης με αντικείμενο την προετοιμασία των διαιτητών Α΄Κατηγορίας για τις τελικές φάσεις των διοργανώσεων της σεζόν 2019-2020 ( Σ.Σ. περιλαμβάνονται λοιπόν τόσο το Πρωτάθλημα όσο και το Κύπελλο ). Η συμμετοχή των διαιτητών θα είναι καθολική, καθώς, πληροφορούμαστε ότι κρίθηκε υποχρεωτική. Η τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της  Τετάρτης 13 Μαϊου  και θα συνδυασθεί με  εξετάσεις σε θέματα κανονισμών.

Πρακτικά, λοιπόν, η ΟΧΕ ετοιμάζεται για τον τελικό Κυπέλλου Ανδρών, όπως και για τους τελικούς της Handball Premier, καθώς, το greekhandball.com   έχει αποκαλύψει ότι ΠΑΟΚ και Νέα Ιωνία δεν επιθυμούν να αγωνισθούν στους τελικούς και συμφωνούν στην ανάδειξη της ομάδας της Θεσσαλονίκης ως πρωταθλήτριας.

Οι ενδείξεις που υπάρχουν και μένει να αποσαφηνισθούν μέσα στην  ερχόμενη  εβδομάδα, από την Πολιτεία και τους εξουσιοδοτημένους εκπροσώπους της, ενισχύουν την βούληση της ΟΧΕ για την πραγματοποίηση του τελικού του Κυπέλλου και των τελικών στο πρωτάθλημα, έστω και αν θα περάσει άκαρπη η 11η Μαίου, στην οποία είχε αναφερθεί η Ομοσπονδία στην επιστολή της, ως ημερομηνία-ορόσημο για την επιστροφή στις προπονήσεις. Εάν επιβεβαιωθεί το σενάριο του γυρισμού στα ανοιχτά γήπεδα στις 18 Μαϊου, για ατομικές προπονήσεις, θα χρειασθεί να φθάσουμε στις 17 Ιουνίου, ώστε να συμπληρωθεί ο ένας μήνας προετοιμασίας στον οποίο αναφέρθηκε η ΟΧΕ.

Η προοπτική επιστροφής σε προπονήσεις για το χάντμπολ, διευκολύνεται πιθανώς, επειδή  ΕΟΚ, ΕΟΠΕ, ΕΠΟ αποφάσισαν να σταματήσουν τα πρωταθλήματα μπάσκετ, βόλεϊ, ποδοσφαίρου σάλας και συνεπώς στα κλειστά δεν θα υπάρχει συνωστισμός εφόσον θα πρέπει να αποκτήσουν προτεραιότητα οι ομάδες που θα αγωνισθούν σε κοντινό χρονικό διάστημα, δηλαδή, ΑΕΚ, Ολυμπιακός και Διομήδης.

Αλλά, σύμφωνα με την Ομοσπονδία, στις 13/6 θέλει να γίνει ο τελικός του Κυπέλλου και στις 16/6 ο πρώτος τελικός και στις 28/6 να τελειώσει η σεζόν. Αυτό το πλάνο δεν μπορεί να ισχύσει πλέον, με ότι και εάν σημαίνει αυτό.

Αρα, θα χρειασθεί να εκφράσει τις προθέσεις της η ΟΧΕ, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που έχουμε, καθώς, η '' πατάτα '', '' καυτή '' ή όχι είναι στα χέρια του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, που καλείται να αξιολογήσει και την ένσταση του Συνδέσμου των Αθλητών, που κρίνει ότι 2 εβδομάδες προετοιμασίας σε κλειστά, είναι ατελές και επισφαλές χρονικό διάστημα.

Φυσικά, από την Ομοσπονδία αναμένεται η δημοσιοποίηση και των προθέσεων της για την περίπτωση όπου, για λόγους ανεξάρτητους της θελήσεως όλων, δεν καταστεί δυνατό να υλοποιηθεί. έστω και το, θεωρητικά επικαιροποιημένο χρονοδιάγραμμα της.

No comments