Κ. Βιολιτζής: «Προτείνω την οριστική διακοπή της σεζόν και την ανακήρυξη ως Πρωταθλητών των πρώτων στη βαθμολογία» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Κ. Βιολιτζής: «Προτείνω την οριστική διακοπή της σεζόν και την ανακήρυξη ως Πρωταθλητών των πρώτων στη βαθμολογία»




Οριστική διακοπή της αγωνιστικής περιόδου και ανακήρυξη ως Πρωταθλητών των πρώτων στη βαθμολογία, πρότεινε το μέλος της επιτροπής Πρωταθλημάτων της ΟΧΕ, Κώστας Βιολιτζής, μιλώντας στο makthes.gr. Ο κ. Βιολιτζής υπογράμμισε, επιπλέον, πως, κατά την γνώμη του, εξαντλήθηκαν τα χρονικά περιθώρια στην προσπάθεια τήρησης του fair play και της αρχής της Ομοσπονδίας να κρίνονται οι αγώνες στα γήπεδα. Μάλιστα, ανέφερε πως δεν είναι δυνατόν να μένουν οι αθλητές και τα σωματεία σε «ομηρία» και σε καθεστώς αβεβαιότητας.
Δήλωσε: «Ξεκάθαρη πρόθεση της ΟΧΕ ήταν η επιστροφή στην κανονικότητα και η ολοκλήρωση των Πρωταθλημάτων εντός των αγωνιστικών χώρων, με προτεραιότητα την ασφάλεια των αθλητών και των αθλητριών».
Συμπλήρωσε, επίσης: «Με τις ημέρες και τις εβδομάδες να κυλούν, όμως, βλέπουμε ότι δεν είναι δυνατόν να μένουν οι αθλητές και τα σωματεία σε «ομηρία» και σε καθεστώς αβεβαιότητας, αφού ακόμη δεν είναι ξεκάθαρα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και δεν υπάρχει ένας κοινά αποδεκτός ασφαλής τρόπος άμεσης επιστροφής στην δράση. Πιστεύω ότι εξαντλήσαμε τα χρονικά περιθώρια στην προσπάθεια τήρησης του fair play και της αρχής μας να κρίνονται οι αγώνες στα γήπεδα. Επειδή η ζωή θα συνεχιστεί, θεωρώ ιδιαίτερα σημαντική την μετάβαση και την προσαρμογή στη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται, με τις αντιξοότητες που όλοι φανταζόμαστε.
Συνεπώς, προτείνω την οριστική διακοπή των Πρωταθλημάτων και τον άμεσο σχεδιασμό της νέας αγωνιστικής περιόδου σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να προσαρμοστούμε στα δεδομένα και να διασφαλίσουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες σκεπτόμενοι την υγεία των αθλητών, αλλά και τη βιωσιμότητα των σωματείων».
Τόνισε, ακόμη: «Αναφορικά με τις φετινές διοργανώσεις, πιστεύω ότι πρέπει να ανακηρυχθούν Πρωταθλητές οι σύλλογοι, που βρίσκονταν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, καθώς δεν θεωρώ δίκαιο να διαγραφεί με μία παύλα η προσπάθεια που όλοι και όλες κατέβαλαν μέσα στους αγωνιστικούς χώρους στους μήνες, που προηγήθηκαν. Φυσικά, υπάρχουν και θα υπάρχουν αντίθετες απόψεις, όμως οι αποφάσεις μας πρέπει να ληφθούν στη βάση της κοινής λογικής».

No comments