Πιθανό το σενάριο οριστικής διακοπής με Πρωταθλητές - Την Τρίτη (19/05) νέο ΔΣ... τελικών αποφάσεων, για όλες τις κατηγορίες - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Πιθανό το σενάριο οριστικής διακοπής με Πρωταθλητές - Την Τρίτη (19/05) νέο ΔΣ... τελικών αποφάσεων, για όλες τις κατηγορίες



Πολλοί ήταν εκείνοι, οι οποίοι, στη σημερινή (13/05) τηλεδιάσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΧΕ, εξέφρασαν την άποψη πως οι διοργανώσεις πρέπει να διακοπούν οριστικά και να ανακηρυχθούν Πρωταθλητές με βάση την υπάρχουσα βαθμολογία.
Παράλληλα, στο Διοικητικό Συμβούλιο συζητήθηκαν τα νέα δεδομένα, που έχουν προκύψει και εκφράστηκε ο προβληματισμός για την στασιμότητα, που παρατηρείται και η οποία δεν εξυπηρετεί το άθλημα και κανέναν εμπλεκόμενο σε αυτό.
Κύκλοι της ΟΧΕ επισημαίνουν πως η Ομοσπονδία εξαρχής τάχθηκε υπέρ της ολοκλήρωσης των διοργανώσεων μέσα στο γήπεδο και γι' αυτό παρουσίασε σχετική πρόταση, μόνη απ' όλες τις Ομοσπονδίες (εκτός ποδοσφαίρου), δίχως, ωστόσο, να υπάρξει σχετική ανταπόκριση από την Πολιτεία, καθώς και η τελευταία ΚΥΑ δεν δημιουργεί προϋποθέσεις ασφαλούς επανέναρξης των δραστηριοτήτων.
Κατά πληροφορίες, η εισήγηση/πρόταση του Προέδρου της Επιτροπής Πρωταθλημάτων, Τάσου Χειβιδόπουλου, ήταν σε αυτή την κατεύθυνση. Ο ίδιος έθεσε, μεταξύ άλλων και τις εξής παραμέτρους:

- Η ΟΧΕ είναι από τις ελάχιστες Ομοσπονδίες/διοργανώτριες αρχές στην Ευρώπη, που δεν έχει διακόψει οριστικά τα Πρωταθλήματα και βρίσκεται σε αναμονή εξαντλώντας όλα τα περιθώρια για την επανέναρξή τους.
- Πλέον, οι αθλητές-αθλήτριες βρίσκονται ήδη σε αγωνιστική απραξία 2 μηνών και αυτή θα αυξηθεί σε 4, αν ισχύσουν τα σενάρια ότι οι αγώνες θα αρχίσουν τέλη Ιουνίου. Αυτό καθιστά επισφαλή την αθλητική τους ιδιότητα και επιρρεπείς σε τραυματισμούς, αν δεν ολοκληρώσουν έναν προπονητικό κύκλο τουλάχιστον 40 ημερών.
- Το άθλημα μας είναι ένα κατεξοχήν άθλημα επαφής και βρίσκεται στην τελευταία θέση των χρονοδιαγραμμάτων, που θα θέσουν οι επιστήμονες της υγειονομικής επιτροπής.
- Η επανέναρξη θα πρέπει να στηριχθεί σε συχνά τεστ και πέρα από το σημαντικό κόστος για κάθε σωματείο, αν υπάρξει κρούσμα, κινδυνεύει να τιναχτεί όλη η διαδικασία στον αέρα.

Την ερχόμενη Τρίτη (19/05) προγραμματίστηκε νέο ΔΣ, στο οποίο θα ληφθούν οι σχετικές τελικές αποφάσεις και θα ανακοινωθούν, επίσης, όλες οι αλλαγές και οι αναδιαρθρώσεις όλων των κατηγοριών για την νέα σεζόν.
Έως τότε, η ΟΧΕ φαίνεται πως θα συνεχίσει να έχει επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς με στόχο να λάβει κάποια δεσμευτική και ξεκάθαρη απάντηση στο χρονοδιάγραμμα, που έχει προτείνει.
Επίσης, από αύριο (14/05), θα υπάρξει ένας κύκλος επαφών με σωματεία Handball Premier - Α1 Γυναικών και εκπροσώπους των αθλητών και των προπονητών, για να καταθέσουν τις δικές τους απόψεις/προτάσεις.

No comments