Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για τον Σίγκουρντσον, που αποσύρθηκε από την ενεργό δράση - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για τον Σίγκουρντσον, που αποσύρθηκε από την ενεργό δράση



Την απόσυρσή του από την ενεργό δράση ανακοίνωσε, μέσω του λογαριασμού του στο Instagram, ο Γκούντγιον Βάλουρ Σίγκουρντσον, γνωστός ως «Ιπτάμενος Ισλανδός». Ο 41 ετών πρώην πια παίκτης, που αγωνιζόταν ως αριστερός εξτρέμ, ανήκε στην ελίτ του παγκόσμιου χάντμπολ, το οποίο υπηρέτησε επαγγελματικά για πάνω από δύο δεκαετίες.
Ξεκίνησε το 1998 από την Ακουρέιρι και έπαιξε ακόμα στις: Έσσεν, Γκουμέρσμπαχ, Λέουβεν, Κόμπενχαβν, Κίελο, Μπαρτσελόνα, Λέουβεν (2η θητεία), Παρί Σεν Ζερμέν. Είχε, επιπλέον, 365 συμμετοχές με την Εθνική Ισλανδίας, με την οποία έλαβε μέρος σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις (Ολυμπιακοί Αγώνες, Παγκόσμιο Κύπελλο, Euro). Στις 7 Ιανουαρίου 2018, ο Σίγκουρντσον έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ των περισσότερων τερμάτων στο ανδρικό χάντμπολ σε επίπεδο Εθνικών ομάδων (1798 σε 337 ματς, τότε) και προσπέρασε τον Ούγγρο, Πέτερ Κόβατς. 
Η ανάρτησή του: «Λοιπόν, ήρθε η στιγμή, στην οποία όλοι οι αθλητές φτάνουν. Μετά από 25 χρόνια στο υψηλότερο επίπεδο και 21 χρόνια στην Εθνική ομάδα, αποφάσισα να αποσυρθώ.
Σε αυτό το σημείο της ζωής μου, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εκείνους που με διαμόρφωσαν. Συνεργάτες, προπονητές, γιατρούς, φυσιοθεραπευτές, διευθυντές ομάδων, υποστηρικτές και όλους τους άλλους, συμπεριλαμβανομένων των αντιπάλων.
Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, ειδικά τη γυναίκα και τα παιδιά μου. Þóra, Ína, Jóna και Jason, όλα αυτά τα έχετε κάνει πολύτιμα όλα αυτά τα χρόνια.
Το χάντμπολ μού άνοιξε έναν κόσμο, τον οποίο λίγοι είχαν το προνόμιο να βιώσουν. Αυτό που απομένει είναι οι αναμνήσεις, οι γλυκές και ξινές, και οι άνθρωποι που γνώρισα στο δρόμο».

No comments