Όλες οι αποφάσεις της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας χάντμπολ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Όλες οι αποφάσεις της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας χάντμπολ




Ανακοίνωση εξέδωσε η Παγκόσμια Ομοσπονδία χάντμπολ, μέσω της οποίας δηλώνεται ότι η σεζόν, που ακολουθεί, θα είναι δύσκολη για το άθλημα. Τονίζεται, ακόμη, ότι χρειάζεται συνεργασία μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών και αναφέρεται πως η διεξαγωγή διοργανώσεων, το καλοκαίρι του 2020, δεν είναι εφικτή. Λόγος γίνεται, επιπλέον, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα beach handball 2020, Ανδρών και Γυναικών, καθώς και για το IHF (International Handball Federation) Beach Handball Global Tour.

Αναλυτικά: «Η Διεθνής Ομοσπονδία χάντμπολ παρακολουθεί στενά το ξέσπασμα του COVID-19 και τον αντίκτυπό του στο χάντμπολ παγκοσμίως. Σε όλον τον κόσμο, οι δραστηριότητες χάντμπολ έχουν σταματήσει και είναι αβέβαιο πότε μπορούν να συνεχιστούν.
Ανυπομονούμε να έρθει εκείνος ο χρόνος, αλλά, μέχρι τότε, όλοι πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις, που έφερε ο COVID-19. Η επερχόμενη σεζόν θα είναι δύσκολη για τις Ομοσπονδίες, τα Πρωταθλήματα, τους συλλόγους και τους παίκτες.
Ως εκ τούτου, τα διοικητικά όργανα της IHF έχουν συζητήσει με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς τις τελευταίες εβδομάδες, προκειμένου να αποφασίσουν σχετικά με τη διοργάνωση των εκδηλώσεων της IHF, που έχουν ήδη αναβληθεί, και τα επερχόμενα γεγονότα.
Η IHF γνωρίζει καλά ότι δεν μπορούν να ληφθούν υπόψη όλες οι επιθυμίες των διαφόρων ενδιαφερομένων, όσον αφορά στις εναλλακτικές ημερομηνίες των επαναπρογραμματισμένων εκδηλώσεων της IHF. Επομένως, εκτιμάται ιδιαίτερα η συνεργασία όλων των εμπλεκομένων σε μια τόσο δύσκολη κατάσταση.
Τα διοικητικά όργανα κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η διοργάνωση των επερχόμενων εκδηλώσεων κατά τις αρχικά προγραμματισμένες ημερομηνίες τους δεν είναι δυνατή, λόγω της τρέχουσας επιδημίας του COVID-19. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο ιός αναμένεται να εξαπλωθεί περαιτέρω σε όλον τον κόσμο και, ως εκ τούτου, η διοργάνωση εκδηλώσεων αυτό το καλοκαίρι δεν αποτελεί επιλογή.
Επιπλέον, πολλές ομάδες που πληρούν τις προϋποθέσεις για διοργανώσεις της IHF το 2020 επηρεάζονται από τα περιοριστικά μέτρα που επέβαλαν οι χώρες τους, εμποδίζοντας τις προετοιμασίες για τις εκδηλώσεις, όπως είχαν προγραμματιστεί.
Επιπλέον, λόγω της αβεβαιότητας ως προς το πότε θα αρθούν οι ταξιδιωτικές απαγορεύσεις και οι ταξιδιωτικές προειδοποιήσεις, δεν είναι εγγυημένο ότι όλες οι ομάδες και άλλοι εμπλεκόμενοι φορείς θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν για τα εν λόγω γεγονότα.

Οι διοργανώσεις που επαναπρογραμματίστηκαν είναι:

-Τόκιο 2020 προκριματικά γυναικών: 19-21 Μαρτίου 2021 σε Ισπανία, Ουγγαρία, Μαυροβούνιο
-Τόκιο 2020 προκριματικά ανδρών: 12-14 Μαρτίου 2021 σε Νορβηγία, Γαλλία, Γερμανία
-Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20 2020: 2-13 Δεκεμβρίου 2020 στη Ρουμανία
-Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ18 γυναικών: 29 Σεπτεμβρίου – 11 Οκτωβρίου στην Κροατία

Επιπλέον, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα beach handball ανδρών και γυναικών 2020, το οποίο είχε προγραμματιστεί να διοργανωθεί από τις 30 Ιουνίου έως τις 5 Ιουλίου 2020 στην Ιταλία, αναβλήθηκε και θα μετακινηθεί σε νέα ημερομηνία.
Οι νέοι «οικοδεσπότες» και οι ημερομηνίες θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω. Η IHF βρίσκεται σε επαφή με αρκετές αραβικές εθνικές Ομοσπονδίες, για να φιλοξενήσει την εκδήλωση και σε αυτήν την περίπτωση, καθώς και με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών και Νέων, η ΙHF επιθυμεί να διοργανώσει την εκδήλωση το 2020.
Εκτός από τις προαναφερθείσες διοργανώσεις, η εισαγωγή του IHF Beach Handball Global Tour, που είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στην Πολωνία, στη Γερμανία, στην Ισπανία και στην Ταϊλάνδη, τον Ιούνιο, τον Αύγουστο και τον Νοέμβριο, έχει αναβληθεί έως το 2021 και περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα.
Η IHF θα συνεχίσει να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την κατάσταση σχετικά με τον COVID-19, ώστε να μπορεί να αντιδρά με τον κατάλληλο και έγκαιρο τρόπο σε οποιεσδήποτε περιστάσεις δεν μπορούμε ακόμη να προβλέψουμε. Αυτές είναι πρωτοφανείς στιγμές, αλλά είμαστε πεπεισμένοι ότι συνεργαζόμενοι το άθλημά μας θα επιστρέψει πιο ενωμένο και δυνατότερο από πριν».

No comments