Ακυρώσεις και αναβολές ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ακυρώσεις και αναβολές ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία



Η Εκτελεστική Επιτροπή της EHF, σε τηλεδιάσκεψη, που έλαβε χώρα σήμερα (24/04), αποφάσισε πως δεν μπορεί να συνεχιστεί ούτε τον Ιούνιο η σεζόν.
Η απόφαση για την ακύρωση του Τσάλεντζ Καπ επηρεάζει την μοναδική εκπρόσωπο της χώρας μας, στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις, την ΑΕΚ, η οποία θα αντιμετώπιζε την Ποτάισα Τούρντα, στα προημιτελικά του θεσμού. Επηρεάζονται, ακόμα, η Εθνική Γυναικών της Ελλάδας, καθώς και το Beach Handball.

Οι αποφάσεις είναι, συγκεντρωτικά, οι παρακάτω:

VELUX EHF Champions League

Ακυρώνονται τα παιχνίδια για την φάση των «16», καθώς και για εκείνη των ημιτελικών. Όπως ήδη έχει ανακοινωθεί, το VELUX EHF FINAL4 2020 θα διεξαχθεί στις 28-29 Δεκεμβρίου, στην Κολωνία. Σε αυτό θα μετάσχουν οι Μπαρτσελόνα, Παρί Σεν Ζερμέν, Κίελο, Τέλεκομ Βέζπρεμ.

DELO WOMEN’S EHF Champions League

Ακυρώνονται οι προημιτελικοί του Ιουνίου. Το DELO WOMEN’S EHF FINAL4 προγραμματίζεται για τις 5-6 Σεπτεμβρίου στη Βουδαπέστη.
Εάν δεν καταστεί δυνατό να διεξαχθεί το Final 4 σ' εκείνες τις ημερομηνίες, τότε, έπειτα από συνεννόηση με την Ουγγρική Ομοσπονδία χάντμπολ, θα διεξαχθεί, ενδεχομένως, τον Οκτώβριο.
Σε περίπτωση που δεν διεξαχθούν οι προημιτελικοί, θα προκριθούν οι δύο καλύτερες ομάδες από καθένα από τα δύο κύρια γκρουπ, δηλαδή οι: Μετζ, Έσμπιεργκ, Γκιούρι, Μπρεστ

MEN’S EHF Cup

Το τουρνουά ακυρώνεται, δεν θα ολοκληρωθεί.

Women’s EHF Cup, Challenge Cup

Τα τουρνουά, επίσης, ματαιώνονται, δεν θα ολοκληρωθούν.

Women’s EHF EURO 2020

Οι εναπομείναντες τέσσερις γύροι ακυρώνονται. Η EHF, βασιζόμενοι στην κατάταξη των ομάδων στο τουρνουά Women’s EHF EURO 2018, ανακοίνωσε πως στη φετινή διοργάνωση θα λάβουν μέρος οι εξής Εθνικές: Γαλλία, Ρωσία, Ολλανδία, Ρουμανία, Σουηδία, Ουγγαρία, Μαυροβούνιο, Γερμανία, Σερβία, Ισπανία, Σλοβενία, Πολωνία, Τσεχία, Κροατία, ενώ οι Νορβηγία, Δανία προκρίνονται ως διοργανώτριες χώρες.
Η κλήρωση για το Women’s EHF EURO 2020 πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 18 Ιουνίου, στη Βιέννη.

Men’s World Championship 2021 Play-offs Europe

Ακυρώνονται τα εναπομείναντα Ευρωπαϊκά πλέι οφ, της φάσης 1, αλλά και της φάσης 2. Με βάση την κατάταξη στο Men’s EHF EURO 2020, προκρίνονται στο Παγκόσμιο 2021, οι ακόλουθες Εθνικές ομάδες: Αίγυπτος, Σλοβενία, Γερμανία, Πορτογαλία, Σουηδία, Αυστρία, Ουγγαρία, Λευκορωσία, Ισλανδία, Τσεχία, Γαλλία.
Οι Ισπανία, Κροατία, Νορβηγία έχουν ήδη προκριθεί ως οι τρεις καλύτερες ομάδες, με βάση την κατάταξη στο EHF EURO 2020. Από την άλλη, η Δανία προκρίθηκε, επειδή είχε κατακτήσει το Παγκόσμιο.

Μικρότερες κατηγορίες

Οι διοργανώσεις, που αφορούν στις μικρότερες κατηγορίες, αναβλήθηκαν.
Συγκεκριμένα, τα τουρνουά, Men’s 20 EHF EURO, στις Αυστρία/Ιταλία και EHF Championships στις Βοσνία-Ερζεγοβίνη/Λετονία, αναμένεται να διεξαχθούν τον Ιανουάριο του 2021, πριν από το Παγκόσμιο των Ανδρών ή κατά την διάρκειά του. Οριστική απόφαση θα παρθεί τον προσεχή Ιούνιο.
Τα τουρνουά Men’s 18 EHF EURO, στη Σλοβενία και το EHF Championships, στις Βουλγαρία, Β. Μακεδονία, Μαυροβούνιο, θα διεξαχθούν τον Ιανουάριο του 2021 πριν από το Παγκόσμιο των Ανδρών ή κατά την διάρκειά του. Οριστική απόφαση θα παρθεί, επίσης, τον προσεχή Ιούνιο.
Αντίθετα, το Women’s 16 European Open, που ήταν προγραμματισμένο για τους μήνες Ιούνιο-Ιούλιο 2020, στη Σουηδία, ματαιώθηκε.

Beach Handball

Οι τελικοί του ebt 2020, που είχαν προγραμματιστεί για τον Ιούνιο του 2020, στη Λάρνακα, ακυρώθηκαν. Τα προκριματικά του EURO 2021, που ήταν προγραμματισμένα για τον Ιούλιο του 2020, στη Γεωργία και στην Ελλάδα, ακυρώθηκαν επίσης.
Τα Men’s 16 and Women’s 16 Beach Handball EURO, που ήταν προγραμματισμένα για τον Ιούλιο του 2020, στη Σίλβι Μαρίνα (Ιταλία), αναβλήθηκαν. Οι νέες ημερομηνίες, που προτείνονται, είναι 24-27 Σεπτεμβρίου 2020, στην Ιταλία. Τελική απόφαση θα παρθεί τον Ιούνιο.

Men's EHF EURO 2022 Qualifiers / Olympic Qualification Tournaments

Οι έξι ευρωπαϊκές ομάδες, που παίζουν τα Ολυμπιακά προκριματικά (Γερμανία, Γαλλία, Νορβηγία, Πορτογαλία, Σλοβενία, Σουηδία), θα αγωνιστούν στις αντίστοιχες προκριματικές αναμετρήσεις του EHF EURO 2022. Έτσι, δεν θα αγωνιστούν κατά την διάρκεια των προκριματικών των Ολυμπιακών τουρνουά, αλλά από τις 6 έως τις 9 Ιανουαρίου 2021.
Η EHF θα ενημερώσει αναλυτικά πριν από την κλήρωση για τα προκριματικά του EHF EURO 2022, που θα διεξαχθούν στις 16 Ιουνίου 2020.

No comments