Ενισχυμένη πλειοψηφία τριών τετάρτων απαιτείται για τις αλλαγές στις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων, δεν ισχύουν τα περί διατήρησης ίδιου αριθμού ομάδων και στη νέα σεζόν, ΑΝΟΙΚΤΗ η αναδιάρθρωση - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ενισχυμένη πλειοψηφία τριών τετάρτων απαιτείται για τις αλλαγές στις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων, δεν ισχύουν τα περί διατήρησης ίδιου αριθμού ομάδων και στη νέα σεζόν, ΑΝΟΙΚΤΗ η αναδιάρθρωση


Με ενισχυμένη πλειοψηφία τριών τετάρτων πρέπει να ληφθεί από τα Διοικητικά Συμβούλια Ομοσπονδιών και Ενώσεων ή της Εκτελεστικής Επιτροπής τους κάθε απόφαση που θα αφορά αλλαγή προκήρυξης πρωταθλήματος που διοργανώνουν και  το οποίο διεξάγεται υπό την αιγίδα τους.
Δηλαδή, δεν αρκεί το 51%, αλλά, χρειάζεται να εξασφαλίζεται το 75% των ψήφων κάθε Δ.Σ. Ομοσπονδίας ή Ενωσης ή της Εκτελεστικής Επιτροπής της.
Αυτή η προσθήκη έγινε πριν από λίγο στην Βουλή, από τον Υφυπουργό  Αθλητισμού κ.Λευτέρη Αυγενάκη, κατά τη συζήτηση της τροπολογίας για την δυνατότητα αλλαγής των προκηρύξεων, ώστε κάθε απόφαση Δ.Σ. να είναι ισχυρή και μη αμφισβητήσιμη σε περίπτωση οριακής πλειοψηφίας.
Διευκρινίζεται ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ του greekhandball.com, δεν ισχύει έγγραφο που κυκλοφόρησε και η προσθήκη η οποία είχε δήθεν  μπεί και όπου υποτίθεται ότι αναφερόταν ότι ΄΄ ο αριθμός των διαγωνιζόμενων ομάδων ανά κατηγορία αθλήματος θα πρέπει να είναι ίσος ή μικρότερος των προβλεπομένων στις προκηρύξεις που ίσχυαν για την περίοδο 2019-2020 ΄΄.
Αυτό δεν ισχύει. Η σχετική αναφορά, διαψεύσθηκε και πριν από λίγο, σε επικοινωνία που είχαμε με το Γραφείο του Υφυπουργού.
Ισχύει αντίθετα ότι κάθε Ομοσπονδία ή Ενωση έχει, εφόσον συγκεντρώνει το 75% των ψήφων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου η σχετική απόφαση της, το δικαίωμα να τροποποιήσει τις προκηρύξεις με όποιο αριθμό ομάδων για την επόμενη αγωνιστική σεζόν.
Αρα, η ΟΧΕ και κάθε Ομοσπονδία, μπορεί να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση, εάν το κρίνει σκόπιμο, καθορίζοντας εάν θα πέσουν ή όχι ομάδες και πόσες, αλλά και πόσες και εάν θα ανέβουν.
Στην τροπολογία σημειώνεται ότι ΄΄ επιτρέπεται η τροποποίηση, με άμεση ισχύ, των κανονισμών διάρθρωσης, οργάνωσης και διεξαγωγής όλων των πρωταθλημάτων καθώς και των σχετικών με τα πρωταθλήματα αυτά προκηρύξεων ΄΄.
Κατ΄εξαίρεση, οι αλλαγές στις προκηρύξεις δεν εγκρίνονται ούτε επικυρώνονται από την Γενική Συνέλευση της Ενωσης ή της Ομοσπονδίας, κατά παρέκκλιση κάθε αντίθετης καταστατικής ή κανονιστικής ρύθμισης. 

No comments