Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, Βιέντερερ, υπογραμμίζει: «Η τρέχουσα κατάσταση χρειάζεται πολύ περισσότερη προσπάθεια, σε όλα τα επίπεδα, εκ μέρους των υπευθύνων» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, Βιέντερερ, υπογραμμίζει: «Η τρέχουσα κατάσταση χρειάζεται πολύ περισσότερη προσπάθεια, σε όλα τα επίπεδα, εκ μέρους των υπευθύνων»



Συνέντευξη στο eurohandball.com έδωσε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, Μίκαελ Βιέντερερ και το greekhandball.com μετέφρασε και παρουσιάζει τα κυριότερα σημεία της.
Όσον αφορά στο αν θα ήταν ασφαλέστερο να διακοπεί η σεζόν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ανέφερε: «Εξαρτάται. Είναι προφανές ότι το να μην παίζεται χάντμπολ δημιουργεί κόστος για τις ομάδες, χωρίς, ωστόσο, κανένα εισόδημα. Το ίδιο ισχύει για εμάς, αλλά και για όλους τους συνεργάτες μας στην Κολωνία, στο Βερολίνο και στη Βουδαπέστη. Αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο ήμασταν οι πρώτοι που ορίσαμε νέα ημερομηνία και θα κάνουμε ό, τι μπορούμε, για να οργανώσουμε αυτά τα μεγάλα γεγονότα (διοργανώσεις), τα οποία είναι οι προθήκες του χάντμπολ».



Εάν ένας παίκτης μετακινηθεί σε άλλη ομάδα, η οποία, όπως και η πρώην του, προκριθεί στο Final 4 (σ.σ. θα πραγματοποιηθεί μέσα στη σεζόν 2020-21, αν και ανήκει στην τρέχουσα), ο παίκτης αυτός θα εκπροσωπεί την νέα ή την πρώην ομάδα του; Ο Πρόεδρος της EHF απάντησε: «Πρώτα απ 'όλα, καμία ομάδα δεν έχει, προς το παρόν, προκριθεί, οπότε η προσέγγιση είναι ακόμα θεωρητική. Όλες αυτές οι ερωτήσεις σχετικά με τα τεχνικά κομμάτια θα απαντηθούν στην πάροδο του χρόνου. Το επόμενο καθήκον μας θα είναι η ανάλυση των οργανωτικών και τεχνικών συνθηκών βάσει των κανονισμών μας. Ωστόσο, αυτό που είναι πιο σημαντικό είναι ότι είμαστε σε καλό δρόμο με τις προετοιμασίες και των τριών διοργανώσεων και έχουμε λύσεις για το πώς να φτάσουμε εκεί με βάση τα αθλητικά αποτελέσματα».


Για τους αθλητές, το να παίζουν τουρνουά, λίγο πριν από την έναρξη της νέας σεζόν, στο διάστημα, μάλιστα, που θα έπρεπε να αφιερώνονται στην προετοιμασία τους, δεν μοιάζει ιδανικό. Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, υπογράμμισε: «Επιτρέψτε μου να ρωτήσω: τι είναι ιδανικό επί του παρόντος; Όλοι όσοι εργάζονται για και στον αθλητισμό, καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να διατηρήσουν την ποιότητα και τη δομή του ανταγωνισμού. Συνεργαζόμαστε στενά με όλους τους συνεργάτες μας με την κατανόηση ότι, από τον παίκτη έως το γήπεδο σε πολλά διαφορετικά βήματα, το χάντμπολ έρχεται στους θεατές, ελπίζουμε πολύ σύντομα στα γήπεδα και στις οθόνες».
Επεσήμανε, επίσης: «Τα εναλλακτικά σενάρια ακολουθούν την ευθύνη μας για τη διαχείριση κρίσεων. Εμείς, ως ηγεσία, είμαστε υπεύθυνοι στο να τοποθετηθούμε επί θεμάτων και να βρούμε λύσεις».



Ο κ. Βιέντερερ τόνισε ακόμα: «Δίχως αμφιβολία, ένα σταθερό διεθνές ημερολόγιο είναι απαραίτητο για τη διοργάνωση ευρωπαϊκών και εθνικών αγώνων. Η τρέχουσα κατάσταση χρειάζεται πολύ περισσότερη προσπάθεια εκ μέρους των υπευθύνων λήψης αποφάσεων σε όλα τα επίπεδα, κυρίως για την παρακολούθηση και την ανάλυση, αλλά ιδίως για τον συντονισμό».

No comments