Ιτούδης και Χατζηχρήστος ομιλητές στην αυριανή τηλεδιάσκεψη του ΣΥΠΧΕ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ιτούδης και Χατζηχρήστος ομιλητές στην αυριανή τηλεδιάσκεψη του ΣΥΠΧΕ



Ο ΣΥ.Π.Χ.Ε. στα πλαίσια της συνεχούς επιμόρφωσης των μελών του διοργανώνει την «1η προπονητική τηλεδιάσκεψη» αύριο, Παρασκευή 10 Απριλίου, στις 21.00.
Ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Δημήτρης Ιτούδης και ο γυμναστής της ρωσικής ομάδας, Κώστας Χατζηχρήστος είναι οι προσκεκλημένοι ομιλητές.
Πρόκειται για δύο καταξιωμένα πρόσωπα στο χώρο του μπάσκετ τα οποία δουλεύουν με μεθοδικότητα και συνέπεια και δικαιολογημένα θεωρούνται πλέον κορυφαία στο είδος τους. Έχουν ζήσει άλλωστε την απόλυτη επιτυχία στο εξωτερικό, καθώς είναι οι δύο πρώτοι Έλληνες που έχουν κατακτήσει δύο φορές την κορυφή της Ευρώπης. Η φετινή χρονιά είναι και για τους ίδιους εντελώς διαφορετική, αφού ο κορωνοιός τους έχει φέρει όπως όλους μας, αντιμέτωπους με πρωτόγνωρες καταστάσεις και μάλιστα μακριά από τη πατρίδα τους. Ο Δημήτρης Ιτούδης και ο Κώστας Χατζηχρήστος αποδέχτηκαν με χαρά την πρόσκληση του ΣΥ.Π.Χ.Ε. και έτσι στην αυριανή τηλεδιάσκεψη, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ, τα μέλη του Συνδέσμου μας θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μαζί τους.

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:

Οργάνωση – στελέχωση για ομάδες πρωταθλητισμού:
Ομιλητής Δημήτρης Ιτούδης.
Οι επιπτώσεις της διακοπής των πρωταθλημάτων και η προπόνηση των αθλητών με την επανεκκίνησή τους:
Ομιλητής Κώστας Χατζηχρήστος.
ΤΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΤΟΥΔΗΣ
Ο Δημήτρης Ιτούδης έγινε ο πρώτος Έλληνας προπονητής με δύο τρόπαια Euroleague (2016 και 2019) στο βιογραφικό του. Εδώ και χρόνια ανήκει στην ελίτ των ευρωπαίων προπονητών καθώς από το 2015 έως και σήμερα ηγείται της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, μιας ομάδας που κυριαρχεί στην Ευρωλίγκα και κατακτά με άνεση το πρωτάθλημα στη Ρωσία.
Πριν την ΤΣΣΚΑ ο Δημήτρης Ιτούδης έκανε μια “μικρή στάση” στην Τουρκία και την Μπανβιτ ενώ στην Ελλάδα μαζί με τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς αποτέλεσαν το αχώριστο προπονητικό δίδυμο του Παναθηναϊκού όπου μαζί μέσα σε 13 χρόνια έχτισαν την “πράσινη αυτοκρατορία” σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο Έλληνας προπονητής στο παρελθόν εργάστηκε ως βοηθός αλλά και ως πρώτος προπονητής στον ΠΑΟΚ (1995-96), τον Πανιώνιο (βοηθός προπονητή, 1996-97), την MENT (1999) και τον Φίλιππο Θεσσαλονίκης (1997-99).

ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟΣ
Ο Κώστας Χατζηχρήστος θεωρείται ένας από τους κορυφαίους προπονητές δύναμης και φυσικής κατάστασης στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Τα τελευταία χρόνια είναι στο τιμ του Δημήτρη Ιτούδη στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, υπεύθυνος για την φυσική κατάσταση των παικτών, με την οποία αναδείχτηκε δύο φορές πρωταθλητής Ευρώπης.
Στην Ελλάδα εργάστηκε σαν γυμναστής στις ομάδες μπάσκετ του Ολυμπιακού και του Πανιωνίου, εισάγοντας καινοτόμες μεθόδους προπόνησης και συμβάλλοντας καθοριστικά στις επιτυχημένες χρονιές των ομάδων, καθώς και στην ανάπτυξη νέων παικτών.
Ο Κώστας Χατζηχρήστος έχει διατελέσει γυμναστής στην κολεγιακή ομάδα μπάσκετ του Πανεπιστημίου της Georgia (NCAA, SEC Conference). Επίσης, συμμετείχε στο προπονητικό team των Los Angeles Clippers για το Summer League του 2010, ενώ εργάστηκε και στο κορυφαίο προπονητικό κέντρο των ΗΠΑ, το Athlete’s Performance, όπου είχε την ευκαιρία να προπονήσει αθλητές από το NFL και το NBA.



Διαδικασία συμμετοχής: Οι ενδιαφερόμενοι προπονητές θα πρέπει να στείλουν εγκαίρως το προσωπικό τους e-mail στη διεύθυνση info@sypxe.gr για να λάβουν τη διαδικασία συμμετοχής στην αυριανή τηλεδιάσκεψη.

No comments