«Ημερολόγιο Καραντίνας» στο greekhandball.com: Ο Ευγένιος Κουλούρης αναφέρει: «Έχω εκπλαγεί από το πόσο δεν μ’ έχει πειράξει, ακόμα, η καραντίνα» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

«Ημερολόγιο Καραντίνας» στο greekhandball.com: Ο Ευγένιος Κουλούρης αναφέρει: «Έχω εκπλαγεί από το πόσο δεν μ’ έχει πειράξει, ακόμα, η καραντίνα»



Στο «Ημερολόγιο Καραντίνας» του greekhandball.com έγραψε ο τερματοφύλακας του Φαίακα Κέρκυρας, Ευγένιος Κουλούρης, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για τον χρόνο του και την συμμετοχή του.

«Πέμπτη 9 Απριλίου 2020,

Ποιός συνεχίζει να μετράει;

Καιροί παράξενοι…..

Πρέπει να έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από την στιγμή που οι κύριοι Τσιόρδας και Χαρδαλιάς (άνθρωπος του αθλήματος μας, μην το ξεχνάμε) μάς ανακοίνωσαν ότι μπαίνουμε σε καραντίνα, και ξαφνικά όλα άλλαξαν, όσον αφορά στις ζωές μας και στην καθημερινότητά μας. Νομίζουμε ότι είμαστε πρωταγωνιστές σε ταινία επιστημονικής φαντασίας, σαν αυτές που βλέπαμε τόσα χρόνια και λέγαμε μεταξύ μας για το πόσο τραβηγμένο ήταν το σενάριο. Όμως, πλέον, είναι πραγματικότητα, και πρέπει όλοι να ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ, για να μπορέσουμε ως κοινωνία, να ξεπεράσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και ανώδυνα αυτή την πανδημία, μα πάνω απ’ όλα να προστατεύσουμε ο ένας τον άλλον, τους ηλικιωμένους και συνολικά τις ευπαθείς ομάδες. Ήδη, στη χώρα μας, έχουμε χάσει αρκετούς συνανθρώπους μας και μακάρι ο αριθμός αυτός να σταματήσει εδώ. Γι’ αυτό πρέπει να μείνουμε πιστοί στην τήρηση των μέτρων και να ακολουθούμε τους κανόνες υγιεινής. Δεν πρέπει να φοβόμαστε, αλλά μόνο να προσέχουμε.
Και, όπως φαίνεται, τα πράγματα πηγαίνουν καλά, πειθαρχούμε στα μέτρα (περίεργο, σαν λαός που είμαστε, αλλά μπράβο μας) και γίναμε το καλό παράδειγμα για τις άλλες χώρες. Σ’ ένα μήνα, σύμφωνα με τους ειδικούς, θα αρχίσουμε να μπαίνουμε σε μια κανονικότητα και πάλι, αν συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα. Θα επιστρέψουμε στις δουλειές μας, θα αρχίσει η ζωή μας να κυλάει στους φυσιολογικούς της ρυθμούς και φυσικά θα επιστρέψουμε στα γήπεδα, τα οποία τόσο πολύ έχουν λείψει σε όλους εμάς, που ασχολούμαστε με τον αθλητισμό. Τα δύσκολα πέρασαν ,οπότε λίγο υπομονή ακόμα και αισιοδοξία. Το άγχος, η αβεβαιότητα και η ανησυχία για την επόμενη ‘μέρα υπάρχoυν σε όλους και είναι λογικό. Οι υπεύθυνοι θα πρέπει να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα σε όλους τους τομείς, έτσι ώστε οι επιπτώσεις από την πανδημία να είναι όσο το δυνατό μικρότερες για όλους μας.
Όσον αφορά σ’ εμένα προσωπικά, έχω εκπλαγεί από το πόσο δεν μ’ έχει πειράξει, ακόμα, η καραντίνα. Ευκαιρία για ξεκούραση, και να περάσω πολλές ώρες με την οικογένειά μου. Και η αλήθεια είναι ότι τα περνάμε τέλεια. Απολαμβάνω στιγμές με το παιδί μου, που πριν δεν είχα την δυνατότητα, λόγω των πολλών υποχρεώσεών μου, οι οποίες με ανάγκαζαν να λείπω αρκετά από το σπίτι. Να έρχεται ο μικρός να σε ξυπνάει με αγκαλιές και φιλιά το πρωί, να κάθεσαι με τις ώρες στο δωμάτιο του και να παίζετε, να τρώμε όλοι μαζί το μεσημέρι στο τραπέζι, το διάβασμα των παραμυθιών για να αποκοιμηθεί το βράδυ, οι  συζητήσεις με την γυναίκα μου, που πλέον γίνονται, οι δουλειές του σπιτιού που έπρεπε να τις κάνει κάποια στιγμή ο άντρας του σπιτιού (τα κρέμασα επιτέλους τα κάδρα και τα ράφια στο παιδικό δωμάτιο, που με περίμεναν κάποιους μήνες και σταμάτησε και η γκρίνια…), ο χρόνος για διάβασμα και… αραλίκι στον καναπέ παρακολουθώντας σειρές χωρίς να με αγχώνει το πρωινό ξύπνημα, με κάνουν να σκέφτομαι πόσο την χρειαζόμουν αυτήν την καραντίνα.
Τελικά, αυτοί που μένουν στο ίδιο σπίτι με ‘μένα είναι καλοί άνθρωποι, όπως λέει και το ανέκδοτο της εποχής μας…!
Α, και ξέχασα να σάς πω ότι καμιά φορά στέλνω από το κινητό μου μήνυμα στο 13033 με κωδικό 6 και κατεβαίνω για τρέξιμο κοντά στο σπίτι. Γιατί καλά περνάμε στην καραντίνα, αλλά πρέπει να μας χωράει η εμφάνιση, όταν με το καλό επιστρέψουμε στα γήπεδα, για να ολοκληρωθεί το Πρωτάθλημα.
Το τέλος από αυτή την δοκιμασία πιστεύω ότι θα μας βρει καλύτερους ανθρώπους, γιατί ο καθένας μας είχε χρόνο για σκέψη, στοχασμό και αλλαγή στάσης ζωής».

No comments