Μ. Μιχαηλίδης: «Το να πορεύεται μια ομάδα, όπως ο Α.Ο.Κ., δεν είναι δουλειά ενός ανθρώπου» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Μ. Μιχαηλίδης: «Το να πορεύεται μια ομάδα, όπως ο Α.Ο.Κ., δεν είναι δουλειά ενός ανθρώπου»



Συνέντευξη στο e-ptolemeos.gr έδωσε ο προπονητής του Α.Ο. Κοζάνης (Β' Εθνική), Μάκης Μιχαηλίδης. Ο ίδιος αναφέρθηκε στην ίδρυση της ομάδας, στη λειτουργία της, στην τρέχουσα σεζόν, στις Ακαδημίες, στο χάντμπολ της χώρας μας και σε άλλα.

Αναλυτικά: 

-Πότε ιδρύθηκε ο Α.Ο.Κ. και από ποιούς;

«Ο Α.Ο.Κ. ιδρύθηκε το 2009 από φίλους γυμναστές με μπροστάρη εμένα, απόρροια της αγάπη μας για τον αθλητισμό και ιδιαίτερα για το χάντμπολ».

-Τι σας ώθησε να το κάνετε;

«Η αναστολή λειτουργίας της ανδρικής ομάδας του Εθνικού Κοζάνης, μας ώθησε, μας έδωσε την ευκαιρία, ζώντας μάλιστα σε μια πόλη, που έχει συνδέσει το όνομα της με την ιστορία του αθλήματός, να ιδρύσουμε τον Α.Ο.Κ.».

-Αυτή την στιγμή τι τμήματα έχει η ομάδα και πόσους περίπου αθλητές;

«Τα τελευταία χρόνια μετέχουμε στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής με μεγάλη αξιοπρέπεια και προσπαθούμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις, ώστε να κάνουμε το βήμα στην επόμενη κατηγορία, την Α2.
Ο σύλλογος έχει τμήματα στο Ανδρικό, Εφηβικό, Προπαιδικό α-β, Μίνι, Προμίνι και συνολικά περίπου 60 αθλητές».

-Τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστείτε. Την περασμένη σεζόν σάς πρότειναν να προβιβαστείτε στην Α2, αλλά αρνηθήκατε. Γιατί;

«Δεν ανεβήκαμε στην Α2, γιατί η πρόσκληση από ΟΧΕ ήταν καθυστερημένη μόλις 10 μέρες πριν την έναρξη και δεν θα μπορούσαμε να ανταποκριθούμε στα δεδομένα της κατηγορίας

-Παρ' όλα αυτά, στη τρέχουσα σεζόν, είστε κοντά, για να πετύχετε την άνοδο στην Α2. Θα το τολμούσατε;

«Με τον ερχομό του Κωσταντίνου Χαντζιάρα στην ομάδα (λειτουργεί τόσο ως παίκτη, όσο και ως προπονητής), και με την βοήθεια κάποιων παιδιών από την Βέροια, έχουμε φτιάξει έναν κορμό έμπειρων αθλητών. Επιπλέον, έχοντας προσθέσει φοιτητές, αλλά και δικά μας παιδιά, θα κάνουμε την προσπάθειά μας στα μπαράζ ανόδου».

-Στα ηλικιακά, τα τελευταία χρόνια, πηγαίνετε στις τελικές φάσεις με πρόσκληση. Κάποιοι θα αναρωτιούνται γιατί το κάνετε;

«Στα ηλικιακά πήραμε μέρος τρεις φορές, μια στην ημιτελική φάση Εφήβων, στο Άργος, κανονικά με μπαράζ, μια στην τελική φάση Εφήβων στη Λειβαδιά, μετά από μπαράζ και μια τρίτη πάλι σε τελική φάση Εφήβων, στη Βέροια, μετά από πρόσκληση. Το κάναμε γιατί η εμπειρία που αποκτήθηκε από τα παιδιά είναι μεγάλη. Παράλληλα, για να έχει συμμετάσχει και η Ένωσή μας σε μία τελική φάση».

-Ο Εθνικός, στις Γυναίκες, είναι έτοιμος για το μεγάλο βήμα. Η άποψή σου;

«Ο Εθνικός Κοζάνης είναι μια ιστορική ομάδα. Στις γυναίκες, με την δουλειά, που γίνεται, θα έπρεπε εδώ και αρκετά χρόνια να είναι στην Α1».

-Πιστεύεις ότι μια πόλη μπορεί να έχει μια ομάδα σε Άνδρες και μια σε Γυναίκες σε υψηλές κατηγορίες;

«Πιστεύω πώς σε μία πόλη πληθυσμιακά, όπως η Κοζάνη, και εφόσον υπάρχει συνεργασία και καλή διάθεση, χωράνε δύο ομάδες. Είναι καλό για το άθλημα, αλλά και για τις ομάδες».

-Πώς κρίνεις την κατάσταση του χάντμπολ στην Κοζάνη, αλλά και στην Ελλάδα γενικότερα;

«Η κατάσταση των ομάδων, αυτή την σεζόν, είναι πολύ καλή και αυτό γιατί μας βοήθησε το γήπεδο της Λευκόβρυσης, για τις προπονήσεις μας.
Στην Ελλάδα, εάν το επιτρέψουν η συνθήκες και οι μεγάλες ομάδες αποκτήσουν αποκλειστικά δικά τους γήπεδα, πιστεύω ότι θα πηγαίνουμε όλο και καλύτερα. Ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ, ιδιαίτερα την τρέχουσα περίοδο, έχουν ξεφύγει από τους άλλους και «χτίζουν» κάτι πολύ καλό. Θέλω, όμως, να αναφερθώ και στις ομάδες της επαρχίας, της Δράμας, της Έδεσσας, του Άργους, της Κέρκυρας, που δίνουν το παράδειγμα, αλλά και κουράγιο σε όλους εμάς να προσπαθήσουμε».

-Κλειστό Λευκόβρυσης. Η άποψή σου γι' αυτό το στολίδι, που έχει η Κοζάνη;

«Το κλειστό της Λευκόβρυσης έπρεπε να χτιστεί σε χώρο, όπου θα υπήρχε τηλεθέρμανση. Τώρα, θα πρέπει η δήμος να φέρει έναν αγωγό τηλεθέρμανσης ή να γίνει κάποια μελέτη με γεωθερμία ή φωτοβολταϊκά, ώστε να γίνει αυτόνομο».

-Πιστεύεις ότι το χάντμπολ είναι ο φτωχός συγγενής των άλλων αθλημάτων;

«Το χάντμπολ είναι το πιο αδικημένο άθλημα από θέμα προβολής, αν και τα τελευταία χρόνια γίνεται προσπάθεια από την Ομοσπονδία και από την κρατική τηλεόραση, ώστε να «περάσει» σε περισσότερο κόσμο. Είναι το άθλημα, που έχει πάρει στοιχεία απ' όλα τα ομαδικά αθλήματα, αλλά και από πολλά ατομικά. Είναι πολύ θεαματικό, γρήγορο και δυνατό, αρκεί κάποιος να θέλει να το παρακολουθήσει. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη ακολουθεί σε θεαματικότητα το ποδόσφαιρο. Το μαρτυρούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και οι δορυφορικές τηλεοράσεις».

-Ο Α.Ο.Κ. μπορεί να περηφανεύεται και για ένα δικό του παιδί, που παίζει στην Α1. Τον Τάσο Τσαμουρίδη.

«Πράγματι, ο Τάσος είναι κατ' αρχάς ένα καταπληκτικό παιδί πέρα από αθλητής ξεκίνησε αρχικά στον ΠΑΟΚ, μετά πήγε στην ΧΑΝΘ και φέτος πήρε μεταγραφή στον Φαίακα.
Δυστυχώς, ενώ ήταν στο καλύτερο σημείο και η κλήση στην Εθνική ήταν δεδομένη, είχε έναν σοβαρό τραυματισμό. Επειδή, όμως, είναι παλικάρι και δεν το βάζει κάτω θα επιστρέψει πιο δυνατός και εγώ, όπως και όλος ο Α.Ο.Κ., τού ευχόμαστε τα καλύτερα».

-Και ένα τελευταίο μήνυμα;

«Κλείνοντας θα ήθελα να πω ότι στα δύσκολα αυτά χρόνια, το να υπάρχει μια ομάδα και να πορεύεται, όπως ο Α.Ο.Κ., δεν μπορεί να είναι δουλειά ενός ανθρώπου. Έτσι και εγώ, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους χορηγούς και συνεργάτες, αλλά ιδιαίτερα το άλλο μου μισό, τον Κώστα Λαζαρίδη».

No comments