Αυλαία στη Γαλλία: Πρωταθλήτρια η Παρί, κανένας υποβιβασμός - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Αυλαία στη Γαλλία: Πρωταθλήτρια η Παρί, κανένας υποβιβασμός



Την απόφασή της για οριστική ματαίωση του πρωταθλήματος της Γαλλίας ανακοίνωσε η Ομοσπονδία της χώρας, λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Ως εκ τούτου και σύμφωνα με την ετυμηγορία της διοργανώτριας αρχής, πρωταθλήτρια ανακηρύχθηκε η Παρί Σαν Ζερμέν, ενώ από την ερχόμενη αγωνιστική σεζόν στη μεγάλη κατηγορία (Lidl Starligue) θα αγωνίζονται 16 ομάδες αντί για 14. Η Ομοσπονδία αποφάσισε ότι δεν θα υποβιβαστεί κανένας σύλλογος, ενώ παράλληλα την άνοδο από την Α2 εξασφάλισαν η Σεσόν (ως πρώτη και πρωταθλήτρια) και η Λιμόζ.

Αναφορικά με τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, η Παριζιάνοι θα πάρουν μέρος στο Τσάμπιονς Λιγκ της περιόδου 2020/21 και οι Ναντ, Νιμ, Μονπελιέ και Τουλούζ στο Handball League.

Τέλος η διοργανώτρια αρχή αποφάσισε να ματαιώσει τον τελικό του Λιγκ Καπ, τους τελικούς της Proligue και τα κύπελλα της LNH.

Η Παρί Σαν Ζερμέν κατέκτησε το πέμπτο συνεχόμενο και έβδομο συνολικά πρωτάθλημα της ιστορίας της, ούσα στην τρίτη θέση με τα περισσότερα στην Γαλλία, πίσω από τις Μονπελιέ (14) και Ιβρί (8).

No comments