Όταν ο θρύλος, Μπράνισλαβ Ποκράιατς, μιλούσε σε σεμινάριο προπονητών το 1986, στον Άγιο Κοσμά, ενώπιον 110 συμμετεχόντων - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Όταν ο θρύλος, Μπράνισλαβ Ποκράιατς, μιλούσε σε σεμινάριο προπονητών το 1986, στον Άγιο Κοσμά, ενώπιον 110 συμμετεχόντων



Με αφορμή την αυριανή (26/4) τηλεδιάσκεψη του ΣΥΠΧΕ με προσκεκλημένο τον τεχνικό της εθνικής Γαλλίας, Γκιγιόμ Ζιλ, το greekhandball.com παρουσιάζει δημοσίευμα από τον Μάϊο του 1986, στο οποίο γίνεται λόγος για την παρουσία του θρύλου του χάντμπολ της Γιουγκοσλαβίας, Μπράνισλαβ Ποκράιατς σε σεμινάριο προπονητών στον Άγιο Κοσμά.


Ο λέκτορας της IHF, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2018, σε ηλικία 71 ετών, είχε μιλήσει ενώπιον 110 προπονητών οι οποίοι είχαν δηλώσει συμμετοχή, αριθμός ρεκόρ ακόμα και για τα σημερινά δεδομένα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Μπράνισλαβ Ποκράιατς είχε εντυπωσιαστεί από τη μαζική συμμετοχή, επισημαίνοντας:

«Τι να σας πω; Οι 110 συμμετοχές μιλάνε από μόνες τους. Ποτέ στην Γιουγκοσλαβία δεν έγινε ένα τέτοιο σεμινάριο με τόση μεγάλη επιτυχία. Στην πατρίδα μου είναι ζήτημα αν θα το παρακολουθούσαν 25-30 προπονητές. Χαίρομαι ιδιαίτερα και συγχαίρω την Ομοσπονδία και τους προπονητές που έδωσαν στο σεμινάριο αυτό την ευκαιρία όχι μόνο να μου μείνει αξέχαστη, αλλά και να στεφθεί από πλήρη επιτυχία σε όλους τους τομείς.»

Στο δημοσίευμα περιλαμβάνονται επίσης οι δηλώσεις του τότε Γενικού Γραμματέα  του Πανελλήνιου Συνδέσμου επαγγελματιών προπονητών χάντμπολ, Τάκη Κορορού και της προπονήτριας, Χριστίνας Τζάκουρη.



Ο Ποκράιατς είχε κερδίσει ως προπονητής το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες με την εθνική ομάδα της Γιουγκοσλαβίας το 1984, ενώ την ίδια χρονιά την είχε οδηγήσει στην κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Γερμανίας. Ανέλαβε την τεχνική ηγεσία μιας πληθώρας συλλόγων, μεταξύ των οποίων της γαλλικής Κρετέιγ και της πορτογαλικής Πόρτο.

Ως παίκτης, ήταν μέλος της ομάδας της Γιουγκοσλαβίας, η οποία κατέκτησε την πρώτη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου, το 1972.


Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Μανώλη Νεόφυτο για την φωτογραφία του δημοσιεύματος, από το αρχείο του.







No comments