Αφιέρωμα της ΧΑΝΘ στο 1ο τουρνουά Δημοτικών σχολείων Καλαμαριάς- Αλέξης Αλβανός, Βασίλης Αναστασίου στα πρώτα τους "βήματα" (pics) - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Αφιέρωμα της ΧΑΝΘ στο 1ο τουρνουά Δημοτικών σχολείων Καλαμαριάς- Αλέξης Αλβανός, Βασίλης Αναστασίου στα πρώτα τους "βήματα" (pics)


Ο Αλέξης Αλβανός σε προσπάθεια για σουτ υπό το... βλέμμα των παικτών του δωδέκατου Δημοτικού σχολείου Καλαμαριάς

Αφιέρωμα στο 1ο τουρνουά Δημοτικών σχολείων Καλαμαριάς, το οποίο διεξήχθη το μακρινό 1989, παρουσίασε η σελίδα των ακαδημιών της ΧΑΝΘ στο Facebook. Στο τουρνουά είχαν πάρει μέρος 236 αγόρια και 45 κορίτσια, ενώ συνολικά πραγματοποιήθηκαν 48 αγώνες. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι ημιτελικοί και οι τελικοί έγιναν σε κανονικό γήπεδο, ενώ ανάμεσα στα παιδιά που έπαιξαν ήταν οι Αλέξης Αλβανός (ΧΑΝΘ, Πανελλήνιος, Βέτσλαρ, Γκούμπερσμπαχ, Ραιν Νέκαρ- Λόβεν, Μπάλινγκεν, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΙΕΚ ΞΥΝΗ- ΔΙΚΕΑΣ- Ολυμπιακός/ Όμιλος Ξυνή), Βασίλης Αναστασίου ( ΧΑΝΘ Απόλλωνα Κ, Φίλιππος Βέροιας, ΠΑΟΚ και Άρης), Δ. Βελισσαρίδης, Ελευθ. Παπαδόπουλος, Κ. Κούτσουρης, Θ. Μανδρέκης, Τηλ. Κοντίνος, Χρ. Σιδηρόπουλος, Δ. Χρυσοχοΐδης, Στ. Ντόβας, Θαν. Γεωργιάδης, Β. Τριγώνης.

Ακολουθεί το αφιέρωμα και φωτογραφικό υλικό της διοργάνωσης από τον φακό του Απόστολου Παπαδόπουλου:


"Η ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ :

1ο Τουρνουά Δημοτικών Σχολείων Δήμου Καλαμαριάς Το φθινόπωρο του 1989 δημιουργήθηκε η οργανωτική επιτροπή του τουρνουά, με τους προπονητές
Γιώργος Βασιλειάδη,
Μανώλη Ανδρεαδάκη
και τους αθλητές της ομάδας,
Στέφανο Καραχάλιο,
Κώστα Κατσίκη,
Απόστολο Παπαδόπουλο και
Νίκο Τσιγαρίδα και πολύ νωρίς μπήκαν χρονοδιαγράμματα.
Ο Δήμαρχος Χριστόδουλος Οικονομίδης, παλιός «Χανιώτης», μας «άνοιξε» εύκολα τις πόρτες και έτσι από πολύ νωρίς το Τουρνουά Χάντμπολ Δημοτικών Σχολείων τέθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμαριάς, ενώ υπεύθυνος Αθλητισμού (Κ.Α.Μ.Α.) την εποχή εκείνη ήταν ο Θεοδόσης Μπακογλίδης. Ο Δήμος ανέλαβε επίσης και μέρος από τα ανελαστικά έξοδα της διοργάνωσης. Από τη στιγμή που μπήκε το «νερό στο αυλάκι» συντάχθηκε και ταχυδρομήθηκε, σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία, η Γενική Προκήρυξη της διοργάνωσης με τη Δήλωση συμμετοχής. Ήδη τον Ιανουάριο του 1990, αμέσως μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, από τα είκοσι δύο (22) Δημοτικά Σχολεία δήλωσαν τη συμμετοχή τα δεκαεπτά (17). Ξεκίνησε τότε κύκλος επισκέψεων στα Δημοτικά Σχολεία και αναπτύχθηκε συνεργασία με τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής. Συντάχθηκε και στάλθηκε, έγκαιρα, η Ειδική Προκήρυξη της διοργάνωσης, όπου αποσαφηνίστηκαν οι κανόνες διεξαγωγής των αγώνων. Οι διαστάσεις του γηπέδου 20μ.Χ20μ. (μικρό γήπεδο), μικρές εστίες και οι ομάδες 5 : 5.

Ορίστηκαν οι ημερομηνίες σε : Σαββατοκύριακο 19 και 20 Μαΐου ολοκλήρωση της φάσης των Ομίλων, το Σάββατο 26 Μαΐου οι προημιτελικοί αγώνες και την Κυριακή 27 Μαΐου οι ημιτελικοί και τελικοί αγώνες. Οι ημιτελικοί και οι τελικοί αγώνες ορίστηκαν να γίνουν σε κανονικό γήπεδο !!! Τέλος «φιλοτεχνήθηκε» η αφίσα και τα αυτοκόλλητα της διοργάνωσης και εξασφαλίστηκε χορηγία σε είδος, t-shirts από την Οινοποιεία TSANTALI. Το 1ο Τουρνουά Χάντμπολ Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Καλαμαριάς πραγματοποιήθηκε και μάλιστα υπήρξε απόλυτα πετυχημένο από την πρώτη στιγμή για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι το ότι βρήκε αμέριστη υποστήριξη από ανθρώπους της οικογένειας της Χ.Α.Ν.Θ. Η αναφορά αυτή αφορά τον Κίμωνα Δημητρίου, προϊστάμενο του παραρτήματος Καλαμαριάς, ο οποίος πίστεψε και αγκάλιασε το εγχείρημα και τον Χρήστο Τριγωνά, προϊστάμενο Φ.Α. Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης. Επίσης καταλυτική ήταν και η προσφορά του εφόρου του τμήματος, του αείμνηστου Γιώργου Κατσίκη, καθώς την ίδια περίοδο μέσω αποφάσεων των επιτροπών της Αδελφότητας πέτυχε το να εγκριθεί κονδύλιο το οποίο επέτρεψε την ανακατασκευή του χωμάτινου ανοικτού γηπέδου. Με τη συμβολή και του Δήμου Καλαμαριάς, ελάχιστες μέρες πριν την έναρξη των αγώνων ολοκληρώθηκε το έργο, ενώ η γραμμογράφηση του γηπέδου έγινε από προπονητές, αθλητές και φίλους της ομάδας μας την Παρασκευή 18 Μαΐου 1990. Κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή!!! Η ΤΕΛΙΚΗ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ. Το 1ο Τουρνουά Δημοτικών Σχολείων Δήμου Καλαμαριάς σημείωσε ανέλπιστη επιτυχία, σε κάθε επίπεδο :
• Συμμετείχαν 236 αγόρια και 45 κορίτσια.
• Πραγματοποιήθηκαν 40 αγώνες αγοριών και 8 αγώνες κοριτσιών.

• Νικητές ανακηρύχτηκαν το 11ο Δημοτικό Σχολείο (αγόρια) και το 14ο Δημοτικό Σχολείο (κορίτσια).

• Καλύτεροι Τ/Φ της διοργάνωσης ανακηρύχτηκαν οι Νικηφορίδης (14ο Δημ.Σχ.) και Νινατσούδης (5ο Δημ.Σχ.).

• Καλύτερος Παίκτης της διοργάνωσης ανακηρύχτηκε ο Καραγιάννης (5ο Δημ.Σχ.).

• Πρώτος Σκόρερ της διοργάνωσης ανακηρύχτηκε ο Αναστασίου (20ο Δημ.Σχ.).

• Καλύτερη Παίκτρια της διοργάνωσης ανακηρύχτηκε η Τσελίκη (14ο Δημ.Σχ.).

• Πρώτη Σκόρερ της διοργάνωσης ανακηρύχτηκε η Χαραλαμπίδου (11ο Δημ.Σχ.).

• Διπλώματα και αναμνηστικά δόθηκαν σε όλους τους συμμετέχοντες.
• Οι τελικοί αγώνες συγκέντρωσαν πολυάριθμο κοινό σε σημείο μάλιστα που ο χώρος της Χ.Α.Ν. Καλαμαριάς στάθηκε μικρός για τη φιλοξενία του.
• Καταγράφηκαν, για πρώτη φορά στην ιστορία του αθλήματος μας, εβδομήντα (70) Επίλεκτοι Αθλητές από τους οποίους σαράντα και πέντε (45) αποδέχθηκαν την πρόσκληση για συμμετοχή σε προπονήσεις, αμέσως μετά το τουρνουά. Τον μήνα Σεπτέμβριο του 1990 τριάντα (30) από αυτούς στελέχωσαν την ομάδα Μίνι της Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης.
• Ο επιστημονικός συνεργάτης της Ο.Χ.Ε., Χρήστος Κοτζαμανίδης, διέκρινε από την αρχή την προοπτική που «άνοιγε» για το άθλημα και στάθηκε συμπαραστάτης των διοργανωτών τα επόμενα χρόνια. ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ …"












Πηγή: Χ.Α.Ν.Θ. HANDBALL ACADEMY


No comments