Σπάνιο φωτογραφικό υλικό: Ο Νίκος Χαρδαλιάς, το 1983, στις κατασκηνώσεις της Πεντέλης και στιγμιότυπο από το Πανελλαδικό Πρωτάθλημα Ανδρών του 1979 - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Σπάνιο φωτογραφικό υλικό: Ο Νίκος Χαρδαλιάς, το 1983, στις κατασκηνώσεις της Πεντέλης και στιγμιότυπο από το Πανελλαδικό Πρωτάθλημα Ανδρών του 1979



Σπάνιο φωτογραφικό υλικό φέρνει στην επιφάνεια το greekhandball.com. Το χαντμπολικό παρελθόν του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, είναι, πλέον, γνωστό, έπειτα από το σχετικό αφιέρωμα της ιστοσελίδας μας (θυμηθείτε πατώντας εδώ), η οποία το είχε αναδείξει.
Η συντακτική ομάδα του greekhandball.com συνέχισε να... σκαλίζει παλιές ιστορίες του κ. Χαρδαλιά, σχετικές με το χάντμπολ, το οποίο υπηρέτησε ως αθλητής, αλλά και ως παράγοντας του  Αθηναϊκού. Το αποτέλεσμα;
Η φωτογραφία, που ακολουθεί, είναι από το μακρινό 1983 και συγκεκριμένα από το πρώτο Πανελλαδικό Πρωτάθλημα Παίδων, στις κατασκηνώσεις της Πεντέλης (οι αγώνες διεξάγονταν στο γήπεδο Χαλανδρίου). Ο Νίκος Χαρδαλιάς, που αγωνιζόταν στον Αθηναϊκό, διακρίνεται στην πάνω (όρθια) σειρά, τέταρτος από τα δεξιά (σ.σ. ακριβώς δίπλα στον παίκτη με την λευκή μπλούζα).
Ο Αθηναϊκός είχε τερματίσει τρίτος ανάμεσα σε 12 ομάδες, έχοντας, μάλιστα, την καλύτερη επίθεση. Ο κ. Χαρδαλιάς είχε σημειώσει 9 τέρματα σε 6 αναμετρήσεις (είχε παίξει σε όλες), ως πίβοτ, θέση την οποία διατήρησε και όταν προβιβάστηκε στην ανδρική ομάδα.


Παρουσιάζουμε, ωστόσο, ακόμα μία φωτογραφία, ασπρόμαυρη, η οποία τραβήχτηκε τέσσερα χρόνια νωρίτερα, το 1979. Είναι από το Πανελλαδικό Πρωτάθλημα Ανδρών, από τον τελευταίο αγώνα, και συγκεκριμένα εκείνον μεταξύ του Ιωνικού Νέας Φιλαδέλφειας και του Αμύντα Αμυνταίου (σ.σ. το τελικό σκορ δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί), στην Αθήνα.


Τότε, ο Ιωνικός κατέκτησε το Πρωτάθλημα, ως αήττητος, ο Αμύντας Αμυνταίου τερμάτισε δεύτερος και ο ΑΝΟ Γλυφάδας τρίτος.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τον κ. Μανώλη Νεόφυτο, ο οποίος μάς έδωσε, απλόχερα, πρόσβαση στο πλούσιο αρχείο του, ως πρώην συνάδελφος !  

No comments