Το χαντμπολικό παρελθόν του Νίκου Χαρδαλιά (pics) - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Το χαντμπολικό παρελθόν του Νίκου Χαρδαλιά (pics)


Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς είναι, αναμφίβολα, ένα από τα πρόσωπα της επικαιρότητας και με αυτήν την αφορμή, το greekhandball.com κάνει μια αναδρομή στο χαντμπολικό παρελθόν του. Ο ίδιος υπήρξε αθλητής του Αθηναϊκού αλλά και μέλος της διοίκησής του από το 2004 το 2006, χρονιές στις οποίες η ομάδα του Βύρωνα κατέκτησε ένα πρωτάθλημα και δύο κύπελλα.



Απόκομμα εφημερίδας από το μακρινό 1988. Ο Ιωνικός Νέας Φιλαδέλφειας επικρατεί του Αθηναϊκού, φτάνοντας στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος. Στις συνθέσεις διακρίνεται το όνομα του Νίκου Χαρδαλιά.


Το 2005 ο Αθηναϊκός, υπό την τεχνική καθοδήγηση του Γιώργου Κρανάκη είχε επικρατήσει στον τελικό του φάιναλ φορ του επί του Κιλκίς με σκορ 25-19. Ακολουθούν οι συνθέσεις και τα γκολ των ομάδων:

ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τσιλιμπάρης, Ευσταθιάδης 5, Ασλανίδης 1, Μπένε 2, Παπαδόπουλος, Μίλκοβιτς 3, Μόρφας 2, Κουλούρης, Μακρής 5, Μοχάτζι 6, Μαγκαφουράκης, Γκλαβόπουλος, Πάβλοβιτς, Φρέντγκααρντ 1.

ΚΙΛΚΙΣ: Ασλανίδης, Δενδράκης, Γκιντίδης, Μεγαλοοικονόμου 1, Τζαμτζής 4, Λαζαρίδης 2, Καλαϊτζής, Παπαδόπουλος 2, Γκουτζουβελίδης, Νταρλαγιάννης 2, Ντράγκιτς 4, Μάξιτς 4, Τριανταφύλλου, Δημάκης.



Ο Αθηναϊκός Βύρωνα κατακτά το Κύπελλο Ελλάδος το 2005

Την ίδια αγωνιστική σεζόν, ο Αθηναϊκός θα στεφθεί πρωταθλητής Ελλάδος, τερματίζοντας στην πρώτη θέση της κανονικής διάρκειας με 40 βαθμούς, τέσσερις περισσότερους από Φίλιππο Βέροιας.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς δήλωνε τότε μετά την άκρως πετυχημένη πορεία του συλλόγου:

« «Είναι επιλογή του Δήμου να βοηθά με κάθε τρόπο όλες τις ομάδες του. Από εκεί και πέρα το σίγουρο είναι ότι εμείς είμαστε δίπλα στην ομάδα. Υπάρχει ένα πολύ οργανωμένο επιτελείο γύρω της το οποίο είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ της ομάδας και του Δήμου. Φέτος η μεγάλη οικονομική δύναμη του Αθηναϊκού ήταν οι χορηγοί του».



Νίκος Χαρδαλιάς και Γιώργος Κρανάκης/ΦΩΤΟ: pliroforiodotis.gr



Συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι Αθηναϊκός- Φίλιππος Βέροιας/ ΦΩΤΟ:pliroforiodotis.gr



Ένα χρόνο μετά, ο Αθηναϊκός θα επαναλάβει το κατόρθωμα της κατάκτησης του Κυπέλλου, αυτή τη φορά κόντρα στον Πανελλήνιο με σκορ 26-24, με όλη την ομάδα να το αφιερώνει στον νυν Υφυπουργό. Θυμηθείτε τις συνθέσεις και τα γκολ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ (Ιατρούδης): Αναστασέλλος, Ζαραβίνας 2, Κοτελίδας 1, Κόβιτς, Δημήτρουλας 2, Ζαρλακούτης 4, Αντερσεν 5, Μάνθος, Μάλλιος, Βουτσάς 4, Φάζικ, Κότσιφας, Σαμαράς 6, Χατσίκας.

ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Κρανάκης): Ευσταθιάδης, Μαρτάνοβιτς 1, Μάξιτς 2, Μπένε 1, Γκλαβόπουλος, Κουλούρης, Τρουπής 5, Μακρής 3, Νταμιάνοβιτς, Κοκκώνης 2, Λεωνίδας, Ριγανάς 7, Γκουτζ 4, Κωνσταντίνου 1.

Ωστόσο, εκείνη ήταν η περίοδος που έσπασε το… γυαλί, καθώς ο Αθηναϊκός ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τη λειτουργία του, λόγω της απόφασης της ΟΧΕ να αλλάξει την τοποθεσία διεξαγωγής του φάιναλ φορ του Κυπέλλου, το οποίο ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στον Βύρωνα.


Ο Νίκος Χαρδαλιάς, σε συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει, δήλωνε σχετικά:

««Η απόφαση είναι πραγματικά γενναία. Στον Αθηναϊκό υπήρχαν άνθρωποι που έδωσαν και δεν πήραν από το χάντμπολ. Είχαμε φτιάξει μία ομάδα μοντέλο σε ευρωπαϊκά πρότυπα που πληρώναμε όλους τους παίκτες κάθε 30 του μηνός. Με χορηγούς, αυτονομία και μία ομάδα που θα δούλευε διαχρονικά. Δώσαμε υπεραξία σε παίκτες προπονητές και γενικά στο ελληνικό χάντμπολ. Αυτή η απόφαση δεν στρέφεται απέναντι σε όλη την ΟΧΕ, άλλα δε 2-3 ανθρώπους που απαξιώνουν το Δ.Σ. και παίρνουν μόνοι τους αποφάσεις».


Φυσικά έγινε προσπάθεια για να αποφευχθεί το «ναυάγιο», ωστόσο κάτι τέτοιο φάνηκε αδύνατο. Η ομάδα υποβιβάστηκε και η ΟΧΕ την απέβαλλε από τις διοργανώσεις της επόμενης αγωνιστικής σεζόν.



Συνέντευξη Τύπου του τελικού Κυπέλλου Ανδρών το 2010, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στον Βύρωνα, επί δημαρχίας του Νίκου Χαρδαλιά.


Η ιστορία στη σχέση μεταξύ του Nίκου Χαρδαλιά και του τμήματος χάντμπολ του Αθηναϊκού, δεν είχε την καλύτερη δυνατή κατάληξη, με την τότε διοίκηση  να αδυνατεί να σώσει την κατάσταση, καθώς τα οικονομικά δεδομένα είχαν αλλάξει άρδην. Παρ΄ όλα αυτά η ιστορική ομάδα του Βύρωνα κατάφερε να ορθοποδήσει το 2015, χρονιά στην οποία ανακοίνωσε την επαναλειτουργία της, ενώ ο ίδιος ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας είχε υπογραμμίσει κάποτε :

«Το χάντμπολ ήταν η πρώτη μεγάλη μου αγάπη και μέσα από αυτό δημιουργήθηκαν δεσμοί που θα με συνοδεύουν στην υπόλοιπη ζωή μου».


No comments