La Vita è bella: Η Ζωή είναι ωραία - greekhandball.com

Τελευταία νέα

La Vita è bella: Η Ζωή είναι ωραία




Ένα πολύ όμορφο κείμενο με τίτλο «La Vita è bella: Η Ζωή είναι ωραία» απέστειλε στο greekhandball.com ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Φιλίππου Βέροιας και γιατρός στο επάγγελμα, Στέργιος Παπαδημητρίου.
Ακολουθεί το κείμενο, το οποίο κρίναμε σκόπιμο να δημοσιεύσουμε:

«Αγαπητοί γονείς,

Θυμάμαι σε ηλικία 10 ετών την εξής ιστορία: Γυρίζοντας από μία προπόνηση στο γήπεδο του Ε.Α.Κ Μακροχωρίου, ξαφνικά ανέβασα πυρετό 40 και κάποια εξανθήματα. Οι  γονείς μου και οι δύο δημόσιοι υπάλληλοι, με άφησαν στα χέρια της θείας Νίτσας. «Θα μείνεις μέσα και θα σε προσέχει η θεία», μού είπε η μάνα μου το πρωί και έφυγε για την δουλειά. Η θεία , αγρότισσα το καλοκαίρι, μού έσυρε τα «χίλιά μύρια»: Τι άθλημα είναι αυτό!  Όλη μέρα στα τσιμέντα με τους φίλους σου, τρως τα νύχια και άλλα πολλά. Δοκίμασα όλα τα «μαγικά φίλτρα», ξύδι, σκόρδα και κρεμμύδια. Ευτυχώς με πρόλαβε ο πατέρας μου, αλλιώς θα γνώριζα και τις περιβόητες βεντούζες.
Μετά από δύο μέρες πάλι στο γήπεδο και στις προπονήσεις. Ξαφνικά μαθαίνω ότι η θεία είναι σε μεγάλο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, λόγω πυρετού. Η θεία αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια.
Ο Φίλιππος Βέροιας , αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του κοινωνικού ιστού της πόλης μας. Είμαστε κοινωνικά όντα με κοινωνική συνείδηση και υπευθυνότητα. Τώρα είναι η ώρα επιβεβαίωσης αυτών των χαρακτηριστικών μας.
Μπορούμε να κερδίσουμε, υπακούοντας συνειδητά στις οδηγίες της Πολιτείας. Δεν είναι θέμα μαγκιάς, είναι θέμα εξυπνάδας, Αδιαφορία και αμέλεια δεν δικαιολογείται. Η ζωή είναι πολύτιμη και ωραία. Θέλουμε όλους τους συνανθρώπους μας κοντά μας, στην εξέδρα, στο καφενείο, στην δουλειά.
Η κυριότερη υποχρέωση του καθενός προς τον εαυτό του και προς τους άλλους αυτήν την κρίσιμη περίοδο: να αποφεύγουμε το συγχρωτισμό και τις προσωπικές επαφές».

No comments