Συνέντευξη Τουνγκελίδη στο greekhandball.com: " Μεγάλο...σχολείο η Δράμα- Θέλω να αντιμετωπίσω την πρόκληση του εξωτερικού" - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Συνέντευξη Τουνγκελίδη στο greekhandball.com: " Μεγάλο...σχολείο η Δράμα- Θέλω να αντιμετωπίσω την πρόκληση του εξωτερικού"



του Βασίλη Ριζά

Ο Ευγένης Τουνγκελίδης προέρχεται από τη μεγάλη «δεξαμενή» ταλέντων της Δράμας 1986. Αν και μόλις 22 χρονών έχει αναδειχθεί πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα της  Handball  Premier, τις δύο περασμένες αγωνιστικές σεζόν, ενώ όνειρό του, όπως δηλώνει στο greekhandball.com είναι να πρωταγωνιστήσει σε ομάδα του εξωτερικού. Ο Δραμινός ίντερ με συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα μας αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στα πρώτα του βήματα στο άθλημα, στους στόχους του αλλά και στα πρόσωπα που τον στήριξαν  και συνεχίζουν να είναι στο… πλευρό του.

Πότε ξεκίνησες να παίζεις χάντμπολ;

"Ξεκίνησα το χάντμπολ όταν πήγαινα ακόμα στο Δημοτικό. Η πρώτη μου επαφή έγινε  στο τουρνουά των σχολικών αγώνων, στο οποίο πήρα μέρος.  Είχαμε κάνει μια καλή πορεία με την παρέα μου και φτάσαμε μέχρι και τον τελικό. Στο γήπεδο βρισκόταν ο κύριος Θεόδωρος Τογανίδης, ο οποίος με είδε και μου πρότεινε να γραφτώ  στις ακαδημίες της Δράμας 1986".

Το 2015 αγωνίστηκες με τη φανέλα του Διομήδη Άργους για δύο χρόνια. Το 2017  επέστρεψες στο «σπίτι σου» . Πόσο εύκολη ήταν αυτή η απόφαση, αναλογιζόμενος ότι έπαιζες στην πρώτη κατηγορία ενώ η Δράμα εκείνη την αγωνιστική σεζόν μετείχε στο πρωτάθλημα της Α2;

"Η αλήθεια είναι πως δεν δυσκολεύτηκα να πάρω αυτή την απόφαση και να γυρίσω  στην ομάδα της πόλης μου, όπου ξεκίνησα να παίζω χάντμπολ . Έκατσα στο Άργος για δύο χρονιές και δούλεψα σκληρά, για να βελτιωθώ . Ήταν μια καλή εμπειρία για εμένα, ωστόσο δεν πήρα τον χρόνο συμμετοχής που θα ήθελα. Η επιστροφή μου στη Δράμα ήταν… μονόδρομος".



Έχεις αναδειχθεί δύο διαδοχικές χρονιές πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος της Handball Premier και μάλιστα σε πολύ μικρή ηλικία. Πώς το βίωσες;

"Σίγουρα την πρώτη χρονιά δεν πίστευα ότι θα γινόταν κάτι τέτοιο. Η ομάδα ανέβηκε στην Handball Premier από την Α2 και έβαλα 178 γκολ. Ομολογουμένως  ήταν κάτι που δεν το φανταζόμουν πριν αρχίσει το πρωτάθλημα .Ήταν ωραίο συναίσθημα και μία πρόκληση για μένα ώστε να θέσω υψηλότερους στόχους. Την αμέσως επόμενη αγωνιστική χρονιά σημείωσα 160 τέρματα. Ήταν δύο απολαυστικές σεζόν, γεμάτες από χαρά και τιμή,αλλά ταυτόχρονα μια ευκαιρία για να κυνηγήσω και άλλες διακρίσεις".




Αποτελεί προσωπική σου φιλοδοξία να παίξεις στην ΑΕΚ ή στον Ολυμπιακό;

"Σίγουρα θέλω να παίξω σε υψηλό επίπεδο και δεν θα απέκλεια ακόμα και ομάδες του εξωτερικού. Η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός είναι οι δύο καλύτερες ομάδες της Ελλάδας αυτή τη στιγμή. Πολλοί θα ήθελαν να βρίσκονται σε αυτές, αλλά για εμένα δεν είναι αρκετό.Προσωπικά θέλω να είμαι πρωταγωνιστής σε ένα σύνολο. Παράλληλα με την προσπάθειά να βοηθήσω τη ομάδα μου, έχω θέσει και τους δικούς μου στόχους. Θα  προτιμούσα να αγωνιστώ στο εξωτερικό και να αντιμετωπίσω νέες προκλήσεις, γνωρίζοντας ότι τα πράγματα είναι πιο επαγγελματικά σε σχέση με την Ελλάδα".





Ασχολείσαι με κάτι άλλο παράλληλα με το χάντμπολ;

"Έχω μεγαλώσει σε μια πολυμελή οικογένεια. Συνεπώς, εκτός από το χάντμπολ, έπρεπε να βρω μια εργασία,ώστε μπορώ να συνεισφέρω οικονομικά στο σπίτι μου κι έτσι εργάζομαι παράλληλα σε μία αλυσίδα καφέ".


Τα τελευταία χρόνια , αγωνιστικά,έχεις κάνει μεγάλα άλματα προόδου. Ποια πρόσωπα θεωρείς ότι αποτέλεσαν τους μεγαλύτερους συντελεστές της εξέλιξής σου;

"Καταρχάς η Δράμα είναι ένα μεγάλο … σχολείο. Πολλοί αθλητές ξεκίνησαν από τις ακαδημίες,  έφτασαν στην πρώτη ομάδα και στην συνέχεια πήραν μεταγραφή σε άλλους συλλόγους, ακόμα  και του εξωτερικού. Όλοι στην ομάδα έχουν τον ρόλο τους αλλά για μένα ο κ. Τογανίδης έχει τον σημαντικότερο, επειδή μπορεί να σε συμβουλεύσει ανάλογα με το τι είναι καλύτερο για εσένα. Θα πρέπει επίσης να αναφερθώ στους δύο τεχνικούς  τον Σάββα Δεμερτζίδη και τον Σάκη Βαλαβάνη. Ο Σάββας Δεμερτζίδης με βοήθησε πολύ ώστε να βελτιωθώ ατομικά και συνεχίζει να το κάνει μέχρι και σήμερα. Ο Σάκης Βαλαβάνης ήταν από τους πρώτους μου προπονητές όταν είχα ξεκινήσει και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξή μου στις ακαδημίες. Ύστερα προωθήθηκα στην ανδρική ομάδα, στην οποία τον είχα συμπαίκτη-προπονητή.  Από τότε έως τώρα δεν έχει σταματήσει να με βοηθάει εντός και εκτός γηπέδου και πιστεύει πολύ σε μένα. Γενικότερα όμως , ο σύλλογος της Δράμας πάντα ήταν στο πλευρό μου".



Από τον Σεπτέμβριο σε ταλαιπωρεί ένα οστικό οίδημα στο μικρό δάκτυλο του δεξιού χεριού σου. Σε τι βαθμό επηρεάστηκες από αυτόν τον τραυματισμό;

"Ο τραυματισμός μου με έχει επηρεάσει αρκετά και με άφησε πίσω στις αγωνιστικές μου προτεραιότητες. Έπρεπε να μείνω εκτός αγώνων για κάποιο διάστημα, στο οποίο η ομάδα με είχε ανάγκη. Ωστόσο, αναγκάστηκα να… σφίξω τα δόντια μου και να είμαι παρών στις αναμετρήσεις έστω και με ένα χέρι. Το σημαντικότερο όμως είναι το σύνολο  και οι στόχοι που θέλει να πετύχει . Ακόμα και τώρα δεν είμαι εκατό τοις εκατό  έτοιμος,καθώς ταλαιπωρήθηκα και από άλλους μικρό τραυματισμούς με αποτέλεσμα να μην έχω την επιθυμητή απόδοση. Αυτό που πέρασα όμως, είναι κάτι το οποίο με έκανε πιο δυνατό".



Μετά από είκοσι αγώνες, η Δράμα βρίσκεται στην όγδοη θέση της βαθμολογίας, έχοντας συγκεντρώσει δεκαεπτά βαθμούς. Είσαι ικανοποιημένος από την πορεία της;

"Προσωπικά δεν είμαι ευχαριστημένος από την πορεία της ομάδας μου, τη φετινή αγωνιστική σεζόν, καθώς περίμενα να βρισκόμαστε εντός εξάδας . Δυστυχώς κάποιοι τραυματισμοί μας έχουν κρατήσει πίσω στο αγωνιστικό κομμάτι, παρ΄ όλα αυτά δεν ήταν σοβαροί. Χάσαμε κάποιους σίγουρους βαθμούς, κάτι το οποίο  μας επηρέασε, από ψυχολογικής πλευράς. Ωστόσο, δεν τα παρατήσαμε και βρήκαμε τις δυνάμεις να συνεχίσουμε .Πραγματοποιήσαμε ορισμένες  καλές εμφανίσεις και πήραμε κάποιους βαθμούς που μας έλειπαν και ισορροπήσαμε την κατάσταση. Πιστεύω πολύ στην ομάδα μου, είμαστε όλοι μαζί μια γροθιά και έτσι θα συνεχίσουμε από τον νεαρότερο μέχρι και τον μεγαλύτερο, ηλικιακά, παίκτη".

No comments