Συνέντευξη Κρητικού στο greekhandball: "Θέλω να εξελίσσομαι συνεχώς- Μεγάλο κεφάλαιο για εμένα ο Ζαραβίνας" - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Συνέντευξη Κρητικού στο greekhandball: "Θέλω να εξελίσσομαι συνεχώς- Μεγάλο κεφάλαιο για εμένα ο Ζαραβίνας"



του Βασίλη Ριζά

Ο Νίκος Κρητικός αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της ομάδας του Δούκα. Την τρέχουσα αγωνιστική χρονιά, ο 24χρονος παίκτης αγωνίζεται στα «Εκπαιδευτήρια», με τη μορφή υποσχετικής από τον Ολυμπιακό και οι εμφανίσεις του δείχνουν ότι το μέλλον του… ανήκει. Στη φετινή Handball Premier, έχει σημειώσει 103 γκολ (έκτος στην κατάταξη των κορυφαίων σκόρερ) και στη συνέντευξη που παραχώρησε στο greekhandball.com τονίζει ότι πρωταρχικός του στόχος είναι να εξελίσσεται συνεχώς. Ο ίδιος πριν απαντήσει στις ερωτήσεις της ιστοσελίδας μας, θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα σε όλους όσους έρχονται αντιμέτωποι με τον κορωνοϊό.

"Θα ήθελα να εκφράσω τη συμπαράστασή μου σε όλους όσους παλεύουν με αυτή την κατάσταση, είτε είναι ασθενείς, είτε προσωπικό στον τομέα της υγείας. Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε ότι είμαστε όλοι μέρος του φαινομένου και μέσω της πρόληψης μπορούμε να συνεισφέρουμε, έτσι ώστε να υπάρξει αίσιο τέλος όσο το δυνατόν πιο γρήγορα".


Την φετινή αγωνιστική χρονιά αγωνίζεσαι στον Δούκα, με τη μορφή υποσχετικής από τον Ολυμπιακό. Θεωρείς ότι αποτελεί μια ευκαιρία για να βελτιωθείς σε ατομικό επίπεδο;

"Σίγουρα αποτελεί μια ευκαιρία για εμένα. Ο Δούκας είναι ένα σωματείο, το οποίο δουλεύει στο υψηλότερο επίπεδο και ειδικά με τις μικρότερες ηλικίες. Πιστεύω ότι κατά τη φετινή αγωνιστική σεζόν όλα τα νεαρά παιδιά που αγωνίζονται με τη φανέλα του Δούκα έχουν βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό και αυτό δεν είναι τυχαίο. Η δουλειά που γίνεται ακολουθεί συγκεκριμένα πρότυπα".

Πώς αξιολογείς την πορεία του Δούκα στο φετινό πρωτάθλημα της Handball Premier;

"Κατά τη γνώμη μου η πορεία της ομάδας θα μπορούσε να ήταν καλύτερη, με βάση και την εικόνα που έχουμε παρουσιάσει. Είχαμε ορισμένα αποτελέσματα τα οποία θα τα χαρακτήριζα ατυχή, αλλά στον αθλητισμό οι καταστάσεις δεν έρχονται πάντα όπως τις θες".  


Πώς ξεκίνησες να παίζεις χάντμπολ;

"Ξεκίνησα στα 13 από την ομάδα του Πανελληνίου. Έμεινα στον σύλλογο μέχρι τα 20 , περνώντας απ΄ όλα τα ηλικιακά τμήματα. Στην ανδρική ομάδα έμεινα για τρία χρόνια, μέχρι να φτάσει η στιγμή να πάρω μεταγραφή στον Ολυμπιακό. Η απόφαση ενασχόλησης με το χάντμπολ, ήταν αποτέλεσμα της … παρέας που είχα. Θα έλεγα ότι προσανατολιζόμουν προς το μπάσκετ και λόγω του πατέρα μου, ωστόσο οι παιδικοί μου φίλοι με παρακίνησαν να ασχοληθώ με το χάντμπολ".



Σημείο αναφοράς της παρουσίας στον Πανελλήνιο και στον Ολυμπιακό ήταν ο Γιώργος Ζαραβίνας. Πώς ήταν η συνεργασία με τον νυν τεχνικό της Ανόρθωσης;

"Ο κόουτς «Ζάρα» αποτελεί ένα τεράστιο κεφάλαιο για εμένα. Με βοήθησε και με στήριξε σε πολύ δύσκολες στιγμές. Έμαθα πολλά από αυτόν, όπως και από τους υπόλοιπους προπονητές αλλά και παίκτες με τους οποίους έχω συνεργαστεί".



Ποιοι είναι οι στόχοι σου ως αθλητής του χάντμπολ; Θα σε ενδιέφερε η προοπτική του εξωτερικού;

"Το βασικό για εμένα είναι να μπορώ να εξελίσσομαι  συνεχώς και να φτάσω όσο ψηλότερα μπορώ. Προτεραιότητά μου είναι να ανήκω στο κορυφαίο επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος, βάσει και των δυνατοτήτων μου. Επιπλέον και το ενδεχόμενο του να αγωνιστώ στο εξωτερικό θα με ενδιέφερε και είναι ένα δέλεαρ για τον κάθε αθλητή".


Ποια είναι τα πρότυπά σου από τον χώρο του χάντμπολ;

Από πολύ μικρή ηλικία θαύμαζα τον Γρηγόρη Σανίκη, με τον οποίο είχα και την τύχη να υπάρξω συμπαίκτης για δύο χρόνια στον Ολυμπιακό. Από το εξωτερικό, έχω πολύ μεγάλη αδυναμία στον Μίκελ Χάνσεν.

Πέραν του αθλήματος, με τι άλλο ασχολείσαι;

"Είμαι φοιτητής στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο, στο τμήμα Φυσικών Επιστημών. Αποτελεί προσωπικό μου στόχο να αποφοιτήσω και να ακολουθήσω μια πορεία στον κλάδο. Είναι κάτι που το αγαπώ και θα ήθελα να ασχοληθώ με αυτό , παράλληλα με το άθλημα, όσο είναι αυτό εφικτό, αλλά και σίγουρα μετά το τέλος της καριέρας μου". 


Θα ήθελες να καθιερωθείς στην Εθνική Ελλάδος;

"Είναι η ύψιστη τιμή για έναν αθλητή, κατά τη γνώμη μου. Αγωνίστηκα για πρώτη φορά με το εθνόσημο στο στήθος το 2016, σε φιλικούς αγώνες με την Τυνησία, και είναι από τις κορυφαίες στιγμές της μέχρι τώρα πορείας μου. Σίγουρα θα ήθελα να καθιερωθώ στην Εθνική  και να αποτελέσω βασικό μέλος της για τα επόμενα χρόνια".

No comments