Θέμα greekhandball.com: Επιχειρηματίες του χάντμπολ αναφέρονται στις δυσκολίες, που αντιμετωπίζουν, αλλά όλοι τους συμφωνούν με τα μέτρα της Κυβέρνησης - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Θέμα greekhandball.com: Επιχειρηματίες του χάντμπολ αναφέρονται στις δυσκολίες, που αντιμετωπίζουν, αλλά όλοι τους συμφωνούν με τα μέτρα της Κυβέρνησης




του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ

Η κρίση λόγω του κορονοϊού έπληξε, μοιραία, και τους επιχειρηματίες, κάποιοι από τους οποίους έχουν υποχρεωθεί να παύσουν τις δραστηριότητές τους, ενώ άλλοι υπολειτουργούν τις επιχειρήσεις τους. Τόσο οι μεν, όσο και οι δε παρατηρούν δραματική πτώση του τζίρου τους.
Το greekhandball.com, θέλοντας να αναδείξει το φαινόμενο, επικοινώνησε με ορισμένους προπονητές και αθλητές - επιχειρηματίες από τον χώρο του χάντμπολ και εκείνοι περιέγραψαν την κατάσταση και τις δυσκολίες, που αντιμετωπίζουν. Όλοι τους, όμως, συμφώνησαν στο ότι τα μέτρα της Κυβέρνησης, παρά τις απώλειές τους, είναι απολύτως ορθά.
   

ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΔΑΝΗΛΟΣ (προπονητής της Νέας Ιωνίας, Α1 Γυναικών)

Ο τεχνικός της Νέας Ιωνίας, Μενέλαος Δανήλος, διατηρεί την καφετέρια «Mystique», στη Ν. Φιλαδέλφεια, καθώς και κατάστημα των «ΝΑΝΟΥ», στα Σεπόλια. Ο ίδιος σχολίασε, σχετικά, στην ιστοσελίδα μας: «Η καφετέρια έχει σταματήσει την λειτουργία της από τις 13/03, ενώ αντίθετα το «ΝΑΝΟΥ» συνεχίζει να λειτουργεί μόνο με take away.



Η οικονομική και συνεπώς η οικογενειακή κατάστασή μου έχει επηρεαστεί αρνητικά, όμως συμφωνώ απόλυτα με τα μέτρα της Κυβέρνησης. Η οικονομία, μετά από όλη αυτή την περιπέτεια, θα επαναδιαμορφωθεί, θα δημιουργηθεί ένας νέος χάρτης. Η υγεία πρέπει να μπαίνει πάνω απ’ όλα, να αποτελεί προτεραιότητα, όλα τα υπόλοιπα θα «χτιστούν» από την αρχή».


ΠΕΤΡΟΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΛΑΧΟΣ (αθλητές του Ζαφειράκη Νάουσας, Α2 Ανδρών)

Σήμερα (22/03) συμπληρώνεται ο τρίτος μήνας της λειτουργίας του μαγαζιού «Πυξίδα Street Food», στη Νάουσα. Η επιχείρηση ανήκει στους αθλητές του Ζαφειράκη Νάουσας, Πέτρο Διδασκάλου, Δημήτρη Βλάχο. Ο πρώτος δήλωσε στο greekhandball.com: «Αυτό το διάστημα υπολειτουργούμε. Η πτώση του τζίρου είναι μεγάλη, η δουλειά έχει μειωθεί τουλάχιστον κατά 70%. Ωστόσο, δουλεύουμε ακόμα με delivery και take away. Παραμένουμε ανοικτά, γιατί κρίναμε πως το κλείσιμο δεν θα αποτελούσε λύση.


Ένα νέο μαγαζί, όπως είναι το δικό μας, ειδικά στη Νάουσα, δεν μπορεί να σταθεί υπό αυτές τις συνθήκες, όμως εμείς το… παλεύουμε, αν και με μεγάλο κόπο και τα καταφέρνουμε. Φυσιολογικό είναι να πηγαίνουν όλα λίγο πιο πίσω αυτή την περίοδο. Εγώ με τον Δημήτρη (σ.σ. Βλάχο) απασχολούμαστε περισσότερες ώρες, για να τα βγάλουμε πέρα.
Παρ’ όλα αυτά, τα μέτρα της Κυβέρνησης είναι απολύτως ορθά, συμφωνώ με αυτά. Άλλωστε, όλος ο κόσμος, παγκόσμια, επηρεάζεται, όχι μόνο εμείς. Περιμένουμε, πάντως, να ξεκαθαρίσει κάπως το τοπίο σχετικά με το τι ακριβώς ισχύει και για ποιούς, όσον αφορά στις ελαφρύνσεις από την Πολιτεία».


ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΚΑΛΗΣ (βοηθός προπονητή ΠΑΟΚ, Α1 Γυναικών)

Στην Καλαμαριά βρίσκεται το γυμναστήριο «Hexagon Training», το οποίο ανήκει στον βοηθό προπονητή του ΠΑΟΚ (στο γυναικείο τμήμα), Γιώργο Βακάλη, που τόνισε στην ιστοσελίδα μας: «Βρισκόμουν στη διαδικασία, πριν από την λήψη των μέτρων, που θα μετέφερα το γυμναστήριο σε άλλον χώρο. Μία τέτοια συνθήκη, όπως αυτή που βιώνουμε, είναι λογικό να… ανακατεύει τις αγορές και την οικονομία. Επηρεάζει πολύ και την δική μου επιχείρηση. Έχω οικονομικό άνοιγμα, επειδή δαπάνησα χρήματα, περίμενα έσοδα σε χρόνο, που είχα υπολογίσει, όμως όλα ανατράπηκαν. Το βάρος δεν είναι μόνο οικονομικό, αλλά και ψυχολογικό.



Προσπαθούμε να σταθούμε, μέσω της προσωπικής εκγύμνασης και του online coaching, και φυσικά να διατηρήσουμε την πελατεία μας. Υπάρχει, πάντως, κόσμος, που γυμνάζεται στα σπίτια.
Τα μέτρα της Κυβέρνησης ήταν απαραίτητα, οι ειδικοί πρέπει να δίνουν τις κατευθύνσεις και εμείς να σεβόμαστε τις αποφάσεις τους, με όποιο κόστος, για το κοινό καλό. Είναι δεδομένο πως υπάρχουν και θα υπάρχουν κάθε είδους απώλειες, η Κυβέρνηση δεν μπορεί να προβλέψει για όλα και για όλους. Ο καθένας καταβάλλει την δική του προσπάθεια και γνωρίζει τι είναι καλύτερο για τον ίδιο και για την οικογένειά του. Ας λήξει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα αυτή η κατάσταση, για να είμαστε ξανά ανταγωνιστικοί και παραγωγικοί».


ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΛΑΜΠΗΣ ΒΑΜΒΑΚΑΣ (αθλητές του ΕΣΝ Βριλησσίων, Α2 Ανδρών)

Το ψητοπωλείο «Ο Τσίφτης», στην πλατεία Βριλησσίων, που λειτουργούν οι αθλητές του ΕΣΝ Βριλησσίων, Βασίλης Νικολακόπουλος, Λάμπης Βαμβακάς, παραμένει ανοιχτό, αλλά μόνο για την εξυπηρέτηση εξωτερικών παραγγελιών.
Ο Νικολακόπουλος ανέφερε στο greekhandball.com: «Η παρούσα κατάσταση μας έχει επηρεάσει πάρα πολύ, η πτώση του τζίρου είναι τεράστια, γύρω στο 80%, όμως υπάρχουν ακόμα άνθρωποι, που είτε επειδή δεν προλαβαίνουν να μαγειρέψουν, είτε επειδή δεν ξέρουν, παραγγέλνουν, και έτσι συνεχίζουμε να λειτουργούμε με delivery. Είναι καλύτερο αυτό από το να ήμασταν κλειστά.
Συμφωνώ απόλυτα με τα μέτρα και όλοι θα πρέπει να συμμορφωθούν. Έχει σταματήσει όλο το προσωπικό μας, έχουμε διατηρήσει μονάχα έναν ψήστη, ο οποίος τυλίγει κιόλας, ενώ εμείς παραδίδουμε το φαγητό. Ακόμα δεν γνωρίζουμε το μέγεθος της αποζημίωσης από το κράτος, ούτε κιόλας τι δικαιούμαστε. Το βασικό είναι να μην γίνουμε Ιταλία, η υγεία προέχει, όλα τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα.
Σίγουρα θα κλείσουν επιχειρήσεις μετά από όλο αυτό. Αν δεν ήμασταν μικρό και νοικοκυρεμένο μαγαζί, θα είχαμε και εμείς μεγάλο πρόβλημα».

No comments