Ο παίκτης του Άρη Νικαίας, Νίκος Μουλιάτος, αναλύει στο greekhandball.com τα δεδομένα στις λαϊκές αγορές, στις οποίες εργάζεται - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ο παίκτης του Άρη Νικαίας, Νίκος Μουλιάτος, αναλύει στο greekhandball.com τα δεδομένα στις λαϊκές αγορές, στις οποίες εργάζεται



του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ

Από αύριο (23/03), τα μέτρα της ελληνικής Κυβέρνησης γίνονται πιο αυστηρά και στις λαϊκές αγορές, καθώς έχει επιβληθεί η τήρηση απόστασης πέντε μέτρων μεταξύ των πάγκων, αλλά και η λειτουργία του 50% αυτών, σε σχέση με τον αριθμό, που ίσχυε έως τώρα ανά λαϊκή.  
Το greekhandball.com επικοινώνησε με τον αθλητή του Άρη Νικαίας Olympic Diagnostic, Νίκο Μουλιάτο, ο οποίος εργάζεται ως ιχθυοπώλης σε λαϊκές αγορές. Ο ίδιος υπογράμμισε σχετικά: «Οι λαϊκές αγορές υπολειτουργούν. Το προηγούμενο Σάββατο (14/03) δεν δουλέψαμε. Τα μέτρα θα γίνουν ακόμη πιο αυστηρά, (και) για εμάς, ως επαγγελματίες, από αύριο (23/03).


Δεν μπορούμε να υπολογίσουμε τις ποσότητες και παράλληλα αυτή η κατάσταση έχει επηρεάσει αρνητικά την συνεργασία μας με τους προμηθευτές. Τα ψάρια πωλούνταν πολύ ακριβά, τις πρώτες ημέρες των μέτρων και επίσης, οι ποσότητες ήταν περιορισμένες. Ο κόσμος ήταν τρομαγμένος και ερχόταν μαζικά, για να ψωνίσει. Οι άνθρωποι παρατηρούσαν, αν λαμβάνουμε προληπτικά μέτρα. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου, ο οποίος, πάντως, δεν θα πρέπει να ανησυχεί, γιατί όσοι δουλεύουν στις λαϊκές ελέγχονται (π.χ. με θερμόμετρα) και φροντίζουν να προφυλάσσουν τους εαυτούς τους, αλλά φυσικά και τους γύρω τους.


Τα βιομηχανικά προϊόντα (ρούχα, παιχνίδια κ.τ.λ.) αποσύρθηκαν, με την επιβολή των μέτρων, από τις λαϊκές. Έτσι, αυτές… απλώθηκαν στον χώρο και η δυνατότητα διατήρησης ασφαλών αποστάσεων είναι πιο απλή υπόθεση».


Ο πατέρας του Νίκου, Δημήτρης, είναι Πρόεδρος της ΠΟΣΠΛΑ (Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών). Ο 36χρονος πίβοτ αναφέρθηκε σε αυτό το γεγονός και τόνισε, επιπλέον, στην ιστοσελίδα μας: «Ο πατέρας μου βρίσκεται σε επικοινωνία με τον Υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, καθώς και με τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη.


Στα σούπερ μάρκετ, εξαιτίας των μέτρων στις λαϊκές, υπάρχουν ελλείψεις και τα προϊόντα είναι βέβαια πιο ακριβά. Στις λαϊκές, όπως και οπουδήποτε αλλού, δεν θα πρέπει να υπάρχει συνωστισμός.
Ο κόσμος, πάντως, δεν θα πρέπει, επίσης, να προβληματίζεται. Υπάρχει επάρκεια προϊόντων. Η «δοκιμή» του προηγούμενου Σαββάτου, με τις λαϊκές που δεν έγιναν, δεν… βγήκε, ο κόσμος παραπονέθηκε. Πηγαίνουμε μέρα με την ημέρα. Θα πρέπει να κυκλοφορούμε μόνο για τα απολύτως απαραίτητα, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες των ειδικών».

No comments