Ο Λεωνίδας Ιωάννου, πατέρας του μικρού ήρωα, Γιώργου, περιγράφει στο greekhandball.com την αυξημένη αγωνία του, λόγω του κορονοϊού, για τον γιο του, που υποβάλλεται σε χημειοθεραπείες - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ο Λεωνίδας Ιωάννου, πατέρας του μικρού ήρωα, Γιώργου, περιγράφει στο greekhandball.com την αυξημένη αγωνία του, λόγω του κορονοϊού, για τον γιο του, που υποβάλλεται σε χημειοθεραπείες



Στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων - «Ελπίδα» βρίσκεται ο μικρός ήρωας της ζωής, Γιώργος Ιωάννου. Ο Γιωργάκης, για τον οποίο είχε κινητοποιηθεί πριν από κάποιους μήνες ολόκληρος ο κόσμος του χάντμπολ, ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα, για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στη Βιέννη (Αυστρία), που τελικά στέφθηκε επιτυχημένη, συνεχίζει τις προγραμματισμένες χημειοθεραπείες του, μία φορά κάθε εβδομάδα. Στο «Ελπίδα» θα παραμείνει, συνολικά, για ένα διάστημα δέκα ημερών, καθώς έχει μικρόβιο στο αίμα, το οποίο, όμως, αναμένεται να καταπολεμηθεί.
Το greekhandball.com ήρθε σε επαφή με τον πατέρα του 2,5 ετών Γιώργου, Λεωνίδα, ώστε να μάς περιγράψει πώς βιώνουν εκείνος και η οικογένειά του την κατάσταση, που έχει διαμορφωθεί με τον κορονοϊό, έχοντας ένα παιδάκι, το οποίο ανήκει στις ομάδες υψηλού κινδύνου.



«Ο Γιώργος, όπως και όλα τα υπόλοιπα παιδιά, που κάνουν χημειοθεραπείες, είναι επιρρεπή στα μικρόβια. Τα λευκά τους αιμοσφαίρια είναι πολύ χαμηλά και έτσι το ανοσοποιητικό τους σύστημα είναι εξασθενημένο, θα το χαρακτήριζα, μάλιστα, ως μία «ανοιχτή πόρτα». Επομένως, μία πιθανή μόλυνση από τον κορονοϊό είναι πολύ επικίνδυνη, ίσως μοιραία, γι' αυτά τα παιδιά, και φυσικά για όποιον άλλον ανήκει σε ευπαθή ομάδα», υπογράμμισε ο Λεωνίδας Ιωάννου στην ιστοσελίδα μας και τόνισε επιπλέον: «Στον θάλαμο, στο «Ελπίδα», επιτρέπεται η είσοδος μονάχα στους γονείς, οι οποίοι αποστειρώνονται και φορούν μάσκες και γάντια. Ούτε καν τα αδέλφια δεν επιτρέπονται. Η κατάσταση είναι αρκετά δύσκολη και θεωρώ πως θα μας αλλάξει την καθημερινότητα, τον τρόπο ζωής. Ας παίρνουμε ως παράδειγμα τον Γιώργο και όποιον άλλον δίνει την μάχη του, για να οπλιζόμαστε με υπομονή και δύναμη».


Ο κ. Ιωάννου επεσήμανε ακόμα: «Ο Γιώργος είναι, πλέον, σε πολύ καλή κατάσταση. Το χειρουργείο στη Βιέννη βοήθησε πολύ. Πριν από εκείνο, αντιμετώπιζε πρόβλημα με το δεξί του χέρι και το δεξί του πόδι, ενώ τα κιλά του ήταν λίγα. Στη συνέχεια, όλα βελτιώθηκαν και η χημειοθεραπεία, παράλληλα, λειτουργεί ευνοϊκά. Ο μικρός μας μ' έχει εντυπωσιάσει, θα το έλεγα ακόμα και αν δεν ήταν παιδί μου. Είναι αγωνιστής».
Κλείνοντας ανέφερε στο greekhandball.com: «Είμαστε πολύ τρομαγμένοι, ο φόβος μας για τον Γιώργο, λόγω του κορονοϊού, έχει... τερματίσει. Προσέχουμε πάρα πολύ, ο Γιώργος είναι σε «γυάλα», για να προστατευθεί, όμως είναι ένας μικρός γίγαντας. Ας μείνουμε όλοι στο σπίτι, για να σπάσουμε την αλυσίδα της εξάπλωσης και να προφυλάξουμε τους συνανθρώπους μας, κυρίως εκείνους που κινδυνεύουν».

No comments