«Ημερολόγιο Καραντίνας» στο greekhandball.com: Ο Θόδωρος Τογανίδης δηλώνει «Η ανθρωπότητα θα νικήσει» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

«Ημερολόγιο Καραντίνας» στο greekhandball.com: Ο Θόδωρος Τογανίδης δηλώνει «Η ανθρωπότητα θα νικήσει»


Το «Ημερολόγιο Καραντίνας» καθιερώνει από σήμερα (24/03) το greekhandball.com, το οποίο δίνει την ευκαιρία σε αθλητές, προπονητές, παράγοντες του χάντμπολ να μοιραστούν τις σκέψεις τους, σχετικά με την κατάσταση, την οποία βιώνουμε. Κάθε μέρα, τουλάχιστον για τις δύο εβδομάδες της απαγόρευσης κυκλοφορίας, θα δημοσιεύεται από ένα κείμενο προσώπου.
Την αυλαία ανοίγει ο τεχνικός διευθυντής της Δράμας Bianco Monte (Handball Premier), Θόδωρος Τογανίδης, τον οποίο ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την αποδοχή της πρόσκλησής μας.
Ακολουθεί το κείμενό του:

«Τρίτη 24 Μαρτίου 2020,

Είναι τόσο μικρό αυτό που κάνουμε στον αθλητισμό μπροστά στην ανθρώπινη ζωή.
Ζούμε πρωτόγνωρες στιγμές,  αλλά ταυτόχρονα στιγμές, που όλους θα μας βρουν αύριο καλύτερους ανθρώπους. Ναι, αύριο, ναι θα υπάρχει αύριο με την προσπάθεια όλων μας, με την υπευθυνότητα, αλλά και την υπομονή, που πρέπει να δείξουμε όλοι μας. Λειτουργούμε όλοι σαν να έχουμε τον ιό και προσπαθούμε να μην τον μεταδώσουμε.
Δεν πρέπει να χάσουμε όμως τις επαφές μας με τον μικρόκοσμό μας, ειδικά με τους νέους, που έχουμε στην ομάδα μας. Η επικοινωνία μας θα μας δώσει την καλή ψυχολογία, που τώρα χρειαζόμαστε όσο ποτέ. Παράγοντες, προπονητές, ας βρούμε τρόπους, λοιπόν, να μιλήσουμε με τους αθλητές μας και να τους βοηθήσουμε και εμείς, ώστε να αξιοποιήσουν εποικοδομητικά τον χρόνο τους, με διάβασμα, άσκηση στο σπίτι, εργασίες, εκμάθηση λεπτομερειών του κανονισμού, κ.λ.π. Εγώ προσωπικά  είμαι εδώ και 10 ημέρες σε καραντίνα και βρήκα χρόνο να κάνω δουλειές, που ούτε φανταζόμουν ότι θα τις κάνω κάποτε. Και μόνος, αλλά και ασυνήθιστες δουλειές, που τελικά με παρηγορούν αυτές τις στιγμές. Η βοήθεια στους παππούδες μας είναι επιβεβλημένη, αλλά παράλληλα να γνωρίζουμε ότι η νόσος αυτή μπορεί να «χτυπήσει» επικίνδυνα και τους νέους. Άρα, το «εγώ είμαι νέος, δεν με πιάνει εμένα» είναι μία ανευθυνότητα, που δεν βοηθάει.


Εκτός από τις οικογένειές μας, οι αθλητές μας είναι το δεύτερο μέλημά μας. Η άσκηση είναι κάτι, που πρέπει να γίνεται με χαρά και διάθεση στο σπίτι ή μεμονωμένα σε εξωτερικούς χώρους. Επομένως, είναι μια καλή ευκαιρία και για εκείνους να ξεκαθαρίσουν την σχέση τους με τον αθλητισμό. Είναι εσωτερική ανάγκη ή αθλούμαστε, γιατί είμαστε παίκτες μιας ομάδας; Οι ίδιοι θα αποφασίσουν.
Το τι θα γίνει στη συνέχεια με Πρωταθλήματα κ.λ.π: Είναι το τελευταίο που με απασχολεί αλλά οι υπεύθυνοι πρέπει έγκαιρα να αποφασίσουν λαμβάνοντας πολλούς παράγοντες υπόψη: Τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, το άθλημα, το μέλλον του αθλήματος, το οικονομικό(σήμερα, αλλά και στο μέλλον), την ανάπτυξη, τις Εθνικές ομάδες. Ήδη ο ΕΣΑΚΕ διέκοψε οριστικά το Πρωτάθλημα, (ζητά τροποποίηση του νόμου από την Γ.Γ.Α. για δυνατότητα αλλαγής της προκήρυξης), στο οποίο υπάρχουν και μεγάλα οικονομικά συμβόλαια.
Ας είναι το τελευταίο, που θα περάσει η ανθρωπότητα, γιατί σίγουρα θα νικήσει. Με θύματα πολλά, αλλά θα έχει πάρει τεράστια εμπειρία και κυρίως θα έχει νικήσει. Η Κίνα έδειξε τον δρόμο.
ΜΕΝΟΥΜΕ ΜΑΚΡΙΑ Ο ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ, ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ».

No comments