Ο "Βέλγος" Σεϊρεκίδης στο greekhandball.com "Βασική προτεραιότητα είναι η υγεία" - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ο "Βέλγος" Σεϊρεκίδης στο greekhandball.com "Βασική προτεραιότητα είναι η υγεία"



του Βασίλη Ριζά

Ο Λευτέρης Σεϊρεκίδης, εδώ και μία εβδομάδα έχει… πατήσει ελληνικό έδαφος, εξαιτίας της έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού. Ο 25χρονος αθλητής αγωνίζεται στη βέλγικη Τόνγκερεν, ωστόσο λόγω των έκτακτων συνθηκών, πλέον βιώνει μια διαφορετική καθημερινότητα στη Θεσσαλονίκη. Το πρωτάθλημα της  Bene League (διοργάνωση που παίρνουν μέρος έξι ομάδες του Βελγίου και έξι της Ολλανδία), στο οποίο μετέχει η Τόνγκερεν, ανακοίνωσε χθες (20/3), ότι το υπόλοιπο της αγωνιστικής σεζόν δεν θα πραγματοποιηθεί.
Το greekhandball μίλησε με τον Έλληνα παίκτη, ο οποίος μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στο Βέλγιο αλλά και στη ζωή του χωρίς το χάντμπολ.

 Αρχικά ο Λευτέρης Σεϊρεκίδης μίλησε για την απόφασή του να επιστρέψει στη χώρα μας:

"Όταν γνωστοποιήθηκε από την ομάδα ότι το γυμναστήριό μας θα παραμείνει κλειστό και ότι όλοι οι προγραμματισμένοι αγώνες μέχρι τις 31 Μαρτίου αναβάλλονται, αποφάσισα να γυρίσω πίσω. Επικοινώνησα με τον πρόεδρο της ομάδας και συμφώνησα να επιστρέψω στην Ελλάδα. Είμαι στη Θεσσαλονίκη από το περασμένο Σάββατο (14/3)".



Στη συνέχεια ο Έλληνας παίκτης ο οποίος έχει πετύχει 80 τέρματα, στην διοργάνωση της BENE League, επεσήμανε ότι μόλις χθες η διοργανώτρια αρχή ανακοίνωσε ότι το πρωτάθλημα διακόπτεται οριστικά, λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

"Χθες (20/3) το απόγευμα ενημερωθήκαμε ότι το πρωτάθλημα και το Κύπελλο του Βελγίου διακόπτονται οριστικά και  οι υπόλοιποι αγώνες της φετινής αγωνιστικής σεζόν δεν θα διεξαχθούν.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι η διασπορά του κορωνοϊού σε Βέλγιο και Ολλανδία, οφείλεται στην καθυστέρηση λήψης περιοριστικών μέτρων αλλά και στις εκδηλώσεις του καρναβαλιού, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν κανονικά".

"Στο διάστημα που ήμουν στο Βέλγιο, η κατάσταση δεν είχε πάρει αυτή την τροπή και όλοι ζούσαν την καθημερινότητά τους, χωρίς να έχει γίνει αντιληπτή η βαρύτητα της κατάστασης. Νομίζω ότι το μεγάλο πρόβλημα ξεκίνησε στις εκδηλώσεις για το καρναβάλι τους, το οποίο πραγματοποιήθηκε μια εβδομάδα νωρίτερα από το δικό μας. Θεωρώ ότι αυτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξάπλωση ".



Τέλος τόνισε ότι η υγεία σε αυτές τις καταστάσεις είναι η βασική προτεραιότητα, ενώ αναφέρθηκε και στη νέα καθημερινότητά του:

"Σίγουρα το να μένω μακριά από το χάντμπολ δεν είναι εύκολο, αλλά νομίζω ότι η υγεία όλων μας είναι η βασική προτεραιότητα. Το σημαντικό είναι να βγούμε μέσα από αυτήν την κατάσταση, όσο πιο γρήγορα γίνεται.
Από τότε που γύρισα από το εξωτερικό, δεν έχω βγει σχεδόν καθόλου από το σπίτι, παρά μόνο για να τρέξω 2 με 3 φορές. Γυμνάζομαι στο σπίτι, και όσο έχω τη δυνατότητα. Τους φίλους μου δεν τους έχω συναντήσει ακόμα, οι μοναδικοί άνθρωποι που έχω δει είναι τα μέλη της οικογένειας μου".

No comments