EHF: Τότε θα παίξουν ΑΕΚ και Εθνική Γυναικών - Αύγουστο και Σεπτέμβριο τα F4 - greekhandball.com

Τελευταία νέα

EHF: Τότε θα παίξουν ΑΕΚ και Εθνική Γυναικών - Αύγουστο και Σεπτέμβριο τα F4


Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ, γνωστοποίησε τις αποφάσεις της αναφορικά με τη διεξαγωγή των ευρωπαϊκών διοργανώσεων σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο. Υπενθυμίζεται ότι λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού, η Oμοσπονδία είχε ανακοινώσει την αναβολή των Τσάμπιονς Λιγκ, EHF Cup, Τσάλεντζ Καπ, καθώς και των προκριματικών του ευρωπαϊκού και παγκοσμίου πρωταθλήματος μέχρι τις 12 Απριλίου.

Το νέο χρονοδιάγραμμα αφορά τόσο την ΑΕΚ, όσο και την Εθνική Γυναικών. Συγκεκριμένα η "Ένωση" και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αγωνιστούν στο διάστημα 1 έως 7 Ιουνίου, για τα προημιτελικά του Τσάλεντς Καπ και του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος αντίστοιχα. Σημειώνεται ότι αν η ΑΕΚ ,καταφέρει να περάσει το... εμπόδιο της Ποτάισα Τούρντα, θα προκριθεί στο φάιναλ φορ της διοργάνωσης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 22 με 28 Ιουνίου.

Σύνοψη των αποφάσεων της εκτελεστικής επιτροπής της EHF:

- Είναι η κοινή προσέγγιση ότι οι αγώνες θα διεξαχθούν μόνο εάν μπορεί να εξασφαλιστεί ένα ασφαλές περιβάλλον για όλους τους εμπλεκόμενους
- Εάν οι προκριματικοί γύροι δεν μπορούν να παιχτούν και οι αγώνες ακυρωθούν, τα αποτελέσματα από γύρους που έχουν ήδη ολοκληρωθεί θα μετρήσουν για την περαιτέρω πρόκριση (αγώνες εθνικών γυναικών)
- Τον Απρίλιο και τον Μάιο, δεν θα διεξαχθούν αγώνες της EHF
- Οι τελικοί EHF FINAL4 και οι τελικοί του κυπέλλου EHF των ανδρών θα αναβληθούν και θα μεταφερθούν στις εναλλακτικές ημερομηνίες τους τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο του 2020 αντίστοιχα
- Το νέο σχέδιο περιγράφει ένα πιθανό χρονοδιάγραμμα από τις 3 Ιουνίου έως τις 5 Ιουλίου, συμπεριλαμβανομένων των προκριματικών γύρων για τους αγώνες ανδρών και γυναικών, τόσο στις διασυλλογικές διοργανώσεις, όσο και σε αυτές των εθνικών ομάδων. έχει εγκριθεί από την εκτελεστική επιτροπή.
- Έχει δοθεί εντολή να προσαρμοστεί αναλόγως το καλεντάρι 2019/20 και να ακολουθήσει τις εξελίξεις της διεθνούς αθλητικής σκηνής, π.χ. τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τα αντίστοιχα προκριματικά τουρνουά, το ημερολόγιο 2020/21 θα προσαρμοστεί αναλογα.

Οι νέες ημερομηνίες που ορίσθηκαν:

1-7 Ιουνίου:  Πλέι οφ Τσάμπιονς Λιγκ Ανδρών
Προημιτελικά του ΕΗF Cup και Τσάλεντζ Καπ Ανδρών
3η, 4η, 5η, 6η αγωνιστική των Προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Γυναικών (θα πραγματοποιηθεί σε ένα γήπεδο σε μορφή τουρνουά)

15-21 Ιουνίου: Προκριματικά Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ανδρών (πρώτη φάση): Τουρκία- Ρωσία, Ρουμανία- Βοσνία Ερζεγοβίνη, Πολωνία- Λιθουανία, Ισραήλ- Λετονία

Προημιτελικά Τσάμπιονς Λιγκ Γυναικών
EHF Cup και Τσάλεντζ Καπ Γυναικών (σε μορφή φάιναλ φορ)

22-28/6: Προημιτελικά Τσάμπιονς Λιγκ και EHF Cup Ανδρών
Τσάλεντζ Καπ Ανδρών (σε μορφή φάιναλ φορ)

29/6- 5/7: Πλέι οφ προκριματικών Παγκοσμίου Κυπέλλου

Τέλος τα Φ4 των μεγάλων διοργανώσεων, μετατίθονται για Αύγουστο και Σεπτέμβριο. Συγκεκριμένα:

- DELO WOMEN’S EHF FINAL4 της Βουδαπέστης από 9-10 Μαϊου μετατίθεται στις 5-6 Σεπτέμβρη του 2020
- MEN’S EHF Cup Finals στο Βερολίνο, από 23-24 Μαϊου, μετατίθεται στις 29-30 Αυγούστου του 2020.
VELUX EHF FINAL4  στην Κολωνία, από 30-31 Μαϊου, μετατίθεται στις 22-23 Αυγούστου του 2020


No comments