Ολοταχώς για αναβολή οι Ολυμπιακοί Αγώνες - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ολοταχώς για αναβολή οι Ολυμπιακοί Αγώνες


Πιο πιθανό από ποτέ είναι το σενάριο της αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Μπορεί η  Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή στη σημερινή (22/3) της συνεδρίαση να μην ανακοίνωσε την οριστική της απόφαση, ωστόσο γνωστοποίησε ότι εξετάζονται εναλλακτικά σχέδια όσον αφορά τη διεξαγωγή ή μη της διοργάνωσης. Σε κάθε περίπτωση η Επιτροπή θα αποφασίσει οριστικά για την... τύχη των Ολυμπιακών Αγώνων εντός τεσσάρων εβδομάδων.

Οι πιέσεις που ασκούνται στη ΔΟΕ, μετά την εξάπλωση του κορωνοϊού σε όλον τον πλανήτη είναι έντονες και πλέον το ενδεχόμενο αναβολής είναι ορατό. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Ομοσπονδίες των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής τονίζουν τον τεράστιο κίνδυνο της επιδείνωσης της κατάστασης, ενώ οι αθλητές του στίβου διεξάγουν ψηφοφορία (δείτε εδώ) περί της πραγματοποίησής των Ολυμπιακών Αγώνων κατά τις προγραμματισμένες ημερομηνίες (24 Ιουλίου- 9 Αυγούστου του 2020).

Η ΔΟΕ καλείται να βγάλει το... φίδι από την τρύπα, μέσα στον επόμενο μήνα, ενώ από την ίδια επισημαίνεται ότι η όποια απόφαση θα ληφθεί με γνώμονα το συμφέρον των αθλητών και όλων των εμπλεκομένων μελών.

No comments