«Χρωστάμε τα πάντα στον Σαΐτη»: Η οικογένεια Γερουλάνου, που έδωσε 4 γιους στο χάντμπολ, μιλά στο greekhandball.com και συγκλονίζει - greekhandball.com

Τελευταία νέα

«Χρωστάμε τα πάντα στον Σαΐτη»: Η οικογένεια Γερουλάνου, που έδωσε 4 γιους στο χάντμπολ, μιλά στο greekhandball.com και συγκλονίζει


του ΝΙΚΟΥ ΔΕΛΑΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ

Η οικογένεια Γερουλάνου αποτελεί μία σπάνια περίπτωση.
Όχι μόνο γιατί 4 αδέλφια, με διαφορά 18 ετών το πρώτο από το στερνοπούλι, όλα από τους ίδιους σπουδαίους γονείς, τον 73χρονο σήμερα Γιάννη και την 63χρονη Παρασκευή, έπαιξαν χάντμπολ, αλλά, κυρίως, επειδή μ' ένα σπάνιο ήθος, μνημόνευσαν αυθόρμητα, στην κουβέντα που είχαμε για το αφιέρωμα του greekhandball.com, έναν ταπεινό αλλά ουσιαστικό εργάτη του αθλήματος, τον Γιώργο Σαΐτη, που δεν είναι πια κοντά μας, αλλά, από εκεί ψηλά, καμαρώνει τα «παιδιά του».
Ο Γιάννης Γερουλάνος, Κεφαλλονίτης (από το Ληξούρι), όπως και η σύζυγος του, αποφάσισε το 1964 να ασχοληθεί με την πυγμαχία, στον Πανελλήνιο, τον σύλλογο που ήταν στη γειτονιά του, λίγες δεκάδες μέτρα μακριά από το σπίτι του, απέναντι από την πύλη των δικαστηρίων στην Ευελπίδων.
Έφτασε μέχρι την Εθνική ομάδα και στη συνέχεια, αγωνίστηκε και ως παλαιστής μα και στον ανώμαλο δρόμο, ώστε να δώσει βαθμούς στον αγαπημένο του Πανελλήνιο.
Η επιλογή του Πανελληνίου για τα παιδιά του, ήλθε… αυτόματα. Αν και η θεά Τύχη βοήθησε…


Σε τουρνουά χάντμπολ Δημοτικών Σχολείων, ο πρωτογιός της οικογένειας, ο 36χρονος σήμερα ανθυπασπιστής στην φρεγάτα Έλλη, Τάσος, αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ.
«Ήταν θέμα χρόνου να πάω στο χάντμπολ, εκεί όπου με οδήγησε και η ώθηση του πατέρα μου που διέκρινε ότι ήταν προτιμότερο να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου σ' ένα νέο άθλημα, μετά από το σύντομο πέρασμα από τον στίβο και την πυγμαχία και ακολούθησαν τα αδέλφια μου, ο Κάρολος και ο Μάριος», λέει στο greekhandball.com ο Τάσος Γερουλάνος.
«Παιδιά του Σαΐτη», ο Τάσος και ο 35χρονος Κάρολος  πήραν πρωτάθλημα Εφήβων με τον Πανελλήνιο, ενώ μαζί με τον 33χρονο αδελφό τους Μάριο, αγωνίστηκαν στην ανδρική ομάδα του Πανελληνίου, όπως και στον Πήγασο Κυψέλης και πανηγύρισαν αργότερα άνοδο με τον Δικέα από την Α2 στην Α1. Τάσος και Μάριος ήταν Κυπελλούχοι Ελλάδος με την ΑΕΚ. Και οι τρεις είναι στο Πολεμικό Ναυτικό, ακολουθώντας την πατρική παρότρυνση.



«Τούς έλεγα ότι πρέπει να αγαπήσουν  τον αθλητισμό και ότι επαγγελματικά θα ήταν το καλύτερο για εκείνους να μπουν στο Πολεμικό Ναυτικό και όλα πήγαν κατ΄ ευχήν και είμαι, πράγματι, ένας ευτυχισμένος και υπερήφανος πατέρας, γιατί είμαστε τυχεροί και καμαρώνουμε 4 υπέροχους γιους και 3 θαυμάσιες εγγόνες (επίσης αθλήτριες του ΠΓΣ σε κολύμβηση και ενόργανη) με την σύζυγο και στήριγμά μου», μάς είπε, συγκινημένος, ο Γιάννης Γερουλάνος, ένας συνταξιούχος αυτοκινητιστής, που μιλά με αυθορμητισμό και πηγαία εντιμότητα.
Ο κύριος Γιάννης, μνημονεύει με αγάπη τον Σαΐτη. Το ίδιο και ο γιος του Τάσος: «Ήταν κόσμημα ο Σαΐτης. Πέθανε φτωχός πλην τίμιος, μάς πέρασε ευχάριστα το μικρόβιο του χάντμπολ, τού οφείλουμε πολλά και μας οδήγησε, και τα 4 αδέλφια, στα σωστά βήματα, μπήκαμε στη διαδικασία του πρωταθλητισμού που μας δημιούργησε επιπλέον κίνητρα και τον είχαμε ως πατέρα μας. Τού χρωστάμε τα πάντα, όπως και στο φυσικό πατέρα μας, που μας έβαλε στο δρόμο του αθλητισμού». 


Τάσος Γερουλάνος 

Ο Κάρολος Γερουλάνος, επίσης, είναι στο Πολεμικό Ναυτικό, ως Υποπλοίαρχος στο ΤΠΚ Δανιόλος, αλλά το ίδιο ισχύει και για τον αδελφό του Μάριο, που υπηρετεί ως Ανθυπασπιστής στη φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς.
Πριν από 5 χρόνια, Τάσος και Κάρολος σταμάτησαν το χάντμπολ, ως αθλητές. 





Κάρολος Γερουλάνος 

Μάριος Γερουλάνος 

Ο Μάριος έπαιξε έως και πέρσι και φέτος επέλεξε να μην αγωνίζεται. Ο (δεύτερος) σοβαρός τραυματισμός του Τάσου στον ώμο, συνέτεινε ώστε να οδηγηθεί στην απόφαση της αποχώρησης, ενώ οι υποχρεώσεις στο Πολεμικό Ναυτικό, επίσης, έπαιξαν ρόλο.
Τάσος, Κάρολος και Μάριος αγωνίστηκαν και στον Κύδωνα Χανίων, όμως, όχι στην ίδια σεζόν.
Τάσος και Κάρολος εδώ και 3 χρόνια παίζουν ως διαιτητικό δίδυμο.
«Είναι ό, τι καλύτερο να είσαι δίδυμο στη διαιτησία με τον αδελφό σου, καθώς με το αίμα σου συνεννοείσαι καλύτερα από ό, τι με κάθε άλλον και είναι ευτυχία να έχεις παρτενέρ τον αδελφό σου, ευχάριστο αλλά και θετικό», σχολιάζει στο greekhandball.com ο Τάσος Γερουλάνος.

Ανδρέας Γερουλάνος

Την οικογενειακή παράδοση συνεχίζει ο Ανδρέας Γερουλάνος, μαθητής της Γ΄Λυκείου και αθλητής του Δούκα, στον οποίο μετακινήθηκε από τον Πανελλήνιο.
Θέλει και εκείνος να περάσει στις στρατιωτικές σχολές, με απώτερο σκοπό να ενταχθεί στη δύναμη του Πολεμικού Ναυτικού.
«Νιώθω ευγνώμων, γιατί άλλοι γονείς αποτρέπουν τα παιδιά τους από τον αθλητισμό και οι δικοί μου πάντα με βοηθούσαν και μου έδιναν ασφάλεια, αποτελώντας πρότυπο  για εμένα, όπως και τα αδέλφια μου», παραδέχεται ο Ανδρέας, που ήλθε στον κόσμο, όταν ο πατέρας του ήταν 55 ετών και η μητέρα του 45.
Εν κατακλείδι, χωρίς περιστροφές, αυτό είναι από τα πιο όμορφα, για την δική μου ψυχική ευχαρίστηση με όσα άκουσα, θέματα που υπογράφω στα 41 χρόνια μου στη δημοσιογραφία.
Απλώς, προς την οικογένεια Γερουλάνου, να είστε καλά και να χαρίζετε τέτοιες στιγμές...
Σας ευχαριστώ...

No comments