Pregame: Ιωνικός Ν. Φιλαδέλφειας - ΑΕΚ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Pregame: Ιωνικός Ν. Φιλαδέλφειας - ΑΕΚ



Photo Credit: Alexandros Theocharis

Στη Νέα Φιλαδέλφεια θα φιλοξενηθεί αύριο (09/11, 20:30) η ΑΕΚ, η οποία έχει πετύχει έως τώρα το απόλυτο (5/5) των νικών. Ο Ιωνικός προέρχεται από σπουδαία επικράτηση επί του Άρη Νικαίας, εκτός έδρας.
Στο greekhandball.com μίλησε ο εκ των αρχηγών του Ιωνικού Ν. Φιλαδέλφειας, Θοδωρής Γκέρτσος. Ο 33χρονος πλέι μέικερ απουσιάζει 4 μήνες από την δράση, καθώς τον Ιούλιο είχε υποβληθεί σε χειρουργείο στον ώμο. Από την επόμενη αγωνιστική, όμως, ενδέχεται να είναι διαθέσιμος, καθώς ήδη έχει αρχίσει να ενσωματώνεται στις προπονήσεις της ομάδας.
Ο Γκέρτσος, που έχει υπάρξει συμπαίκτης στον Ιωνικό με τον προπονητή, Μάκη Παπακώστα, όπως άλλωστε και οι Αντώνης Αργυράκης, Τάσος Τσακνής, Αντώνης Λεωνίδας (team manager), δήλωσε στην ιστοσελίδα μας: «Για εμάς είναι ένα σημαντικό παιχνίδι. Θα πρέπει να αξιολογήσουμε τις δυνάμεις μας. Θα αγωνιστούμε κόντρα σ' έναν πολύ ισχυρό αντίπαλο, που είναι φαβορί για το Πρωτάθλημα. Είναι σημαντικό να δείξουμε διάρκεια και να φανούμε όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικοί μπορούμε».
Πρόσθεσε, ακόμη: «Σιγά σιγά, επιστρέφουν στις προπονήσεις οι τραυματίες και σε αυτούς συμπεριλαμβάνομαι και εγώ. Έτσι, η ομάδα θα ενδυναμωθεί. Ήταν δύσκολο, εξαιτίας της απουσίας παικτών, να βρούμε συνοχή και διάρκεια. Πλέον, η ομάδα ανεβάζει ρυθμούς και θέλουμε να συνεχίσουμε ανοδικά, χωρίς σκαμπανεβάσματα. Θα πρέπει να αποδείξουμε πως δεν είμαστε σύνολο που αξίζει να θεωρείται υποψήφιο για υποβιβασμό».
Επεσήμανε, επιπλέον: «Είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι. Για ακόμη μια φορά, θα υπάρχει «κουμπαράς» για τον Γιωργάκη. Γι' αυτό, καλούμε τον κόσμο να ανταποκριθεί και να έρθει στο γήπεδο, ώστε να στηρίξει και εμάς, αλλά και τον μικρό μας φίλο. Θέλουμε να περάσουμε, ξανά, κοινωνικό μήνυμα».
Όσον αφορά στο γεγονός ότι, προς το παρόν, δεν έχει την δυνατότητα να αγωνιστεί, ανέφερε: «Νιώθω σαν να είμαι μέσα στο παιχνίδι. Οι πιο έμπειροι και παράλληλα οι αρχηγοί της ομάδας, προσπαθούμε να προετοιμάσουμε τους υπόλοιπους στα αποδυτήρια. Είναι άψογοι επαγγελματίες και έχουν καλή νοοτροπία. Τους ενθαρρύνουμε ψυχολογικά. Ζω έντονα τους αγώνες, όσο είμαι εκτός».
Ο Ιωνικός Ν. Φιλαδέλφειας θα στερηθεί των υπηρεσιών των Χελιώτη, Γκέρτσου, Παπαπούλιου.
Από την άλλη, ο παίκτης της ΑΕΚ, Μαλίκ Χόγκας, τόνισε στο greekhadball.com: «Θέλουμε να συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό, δεν επαναπαυόμαστε. Στόχος μας είναι το Πρωτάθλημα και θα πρέπει, σε κάθε αγωνιστική, να συμπεριφερόμαστε ως ομάδα που διεκδικεί τον τίτλο. Έχουμε αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας. Πάμε για τη νίκη».
Ο Ζαμπούνης ενδέχεται να απουσιάσει λόγω ενός προβλήματος στη μέση. Αντίθετα, ο Γιάκομπσεν επιστρέφει.



No comments