Σπουδαία πρωτοβουλία με οικολογικό μήνυμα από τον Κερκυραϊκό - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Σπουδαία πρωτοβουλία με οικολογικό μήνυμα από τον Κερκυραϊκό



Η ομάδα του Κερκυραϊκού πήρε μια αξιέπαινη πρωτοβουλία με οικολογικό μήνυμα, η οποία  αφορά την συλλογή και την παράδοση ανακυκλώσιμων υλικών σε εταιρεία ανακύκλωσης. Ο συντονιστής του τμήματος χάντμπολ της ομάδας, Πέρρος Νίκος, οργάνωσε την παράδοση, ενώ απηύθυνε ομιλία  στους γονείς και στους κηδεμόνες των μικρών αθλητών της ομάδας, για τις αρχές και τις αξίες που περνά ο αθλητισμός οι οποίες είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με προβλήματα της καθημερινότητάς μας.


Το δελτίο τύπου της ομάδας:

"Κερκυραϊκός και ανακύκλωση
Ένα μήνα μετά την πρώτη παράδοση ανακυκλώσιμων συσκευασιών (15/10) κατεκτίμηση 130 χιλιάδες μπουκάλια νερού και 10 χιλιάδες συσκευασίες αλουμινίου ο Κερκυραϊκός ΓΣ παρέδωσε το Σάββατο άλλες 35 χιλιάδες μπουκάλια νερού (74 μεγάλους σάκους) και ακόμη 12 σάκους με άλλες πλαστικές συσκευασίες  σε εταιρεία ανακύκλωσης , ενώ ετοιμάζει μια μεγάλη παράδοση από καπάκια στο προσεχείς  ημέρες. Ο συντονιστής του τμήματος χάντμπολ του συλλόγου, Κος Πέρρος Νίκος, αφού μίλησε πρώτα σε γονείς και κηδεμόνες για τις αξίες που τα παιδιά πρέπει να υιοθετούν μέσα από τον αθλητισμό,  οργάνωσε την παράδοση και μας δήλωσε:
 «Ο Κερκυραϊκός συνεχίζει στην πράξη  να συνδέει τις αθλητικές δραστηριότητες με ανθρώπινες αξίες όπως της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και ομαδικότητας , της αγάπης για το περιβάλλον. Αξίες που στοιχειοθετούν την έννοια πολιτισμός σε όλο της το εύρος! Σήμερα παραδώσαμε ακόμη ένα μεγάλο αριθμό ανακυκλώσιμων συσκευασιών τα οποία συλλέγουν αθλητές και αθλήτριες μας με την συμπαράσταση του οικογενειακού τους περιβάλλοντος. Τα παιδιά γνωρίζουν αρκετά , μάλλον πολλά περισσότερα απ΄ ότι εμείς οι μεγαλύτεροι νομίζουμε για το περιβάλλον και το πώς θα το προστατέψουμε. Γνωρίζουν ότι όλα τα υλικά στη φύση είναι ανακυκλώσιμα. Και εκφράζουν προβληματισμούς για την τρύπα του όζοντος, τις πυρκαγιές στα δάση, την ατμοσφαιρική ρύπανση. Εμείς τους δίνουμε  πρακτικά παραδείγματα για την ανακύκλωση υλικών, που θεωρούνται σκουπίδια, πως δηλαδή μεταμορφώνονται τα κυριολεκτικά «άχρηστα», πεταμένα στους δρόμους κουτιά, σωλήνες και σακούλες σε κρουστά και πνευστά μουσικά όργανα, σε μπάλες για το χάντμπολ σε πολλά άλλα χρήσιμα είδη!»
…και συνεχίζει ο κος Πέρρος: «Η άγνοια το 2019 δεν επιτρέπεται. Επουδενί δεν πρέπει να παραπληροφορούμε τα παιδιά , το μέλλον του τόπου. Να αναδεικνύουμε τις υποκριτικές πρακτικές ότι τάχα ενδιαφέρονται για την φύση και το περιβάλλον. Να τα πείσουμε ότι επιβάλλεται να πάρουμε όλοι στα χέρια μας την υπόθεση της σωτηρίας του πλανήτη μας και της ζωής μας από την οικολογική ρύπανση  και να αναδεικνύουμε ότι το πρόβλημα της ρύπανσης, είτε σε τοπικό επίπεδο, είτε πανελλαδικά και παγκόσμια , κατά κύριο λόγο, δημιουργείται από τις αντικοινωνικές πρακτικές, στις οποίες κυριαρχεί  το ατομικό συμφέρον, το κέρδος μεγάλων βιομηχανιών και επιχειρήσεων,  που καταλήγει τελικά  σε βάρος των απλών ανθρώπων. Γι αυτό και εμείς τα παραδίνουμε εκεί που τουλάχιστον γνωρίζουμε ότι θα πάνε για ανακύκλωση. Με την παρέμβαση μικρών και μεγάλων υπάρχει ελπίδα στον τόπο μας τα πράγματα να γίνουν καλύτερα… και όπως είπε ο μικρός μας αθλητής Δαρίος «για να μην βρωμάει ο τόπος»!!»
Μια πρωτοβουλία με οικολογικά μηνύματα για τη διαχείριση και επεξεργασία των σκουπιδιών, την εξοικονόμηση ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας μας, μέσα από ένα σωματείο ιστορικό, τον Κερκυραϊκό Γ.Σ."







No comments