Μεγάλο σκάνδαλο ντόπινγκ στη Ρουμανία! - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Μεγάλο σκάνδαλο ντόπινγκ στη Ρουμανία!

"Άνω κάτω" το χάντμπολ της Ρουμανίας, μετά τις τελευταίες εξελίξεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, αναφορικά με το σκάνδαλο ντόπινγκ που ξέσπασε στην ομάδα της Κορόνα Μπρασόβ.
Σύμφωνα με τον ρουμανικό οργανισμό αντι- ντόπινγκ, τέσσερις αθλήτριες της ομάδας έκαναν χρήση απογορευμένων ουσιών, αφού τους χορηγήθηκαν ενδοφλέβιες ουσίες. Ο λόγος γίνεται για τις παίκτριες Κριστίνα Λάσλο, Μπιάνκα Μπαζάλιου, Ιβόνα Παβισέβιτς και Ντάρια Μπουκούρ. Είναι βέβαιο πως όλες τους θα βρεθούν αντιμέτωπες με βαρύτατες ποινές, καθώς ο Παγκόσµιος Οργανισµός Αντιντόπινγκ, και με βάση τον νόμο 227/2006 που σχετίζεται με την προστασία των αθλημάτων από τη χρήση απαγορευμένων ουσιών, είναι πολύ αυστηρός απέναντι σε περιστατικά αυτού του είδους.

Ισχυρό είναι το πλήγμα και για τις εθνικές ομάδες των παικτριών καθώς όπως έιναι λογικό, οι τρεις παίκτριες της Ρουμανίας (Λάσλο, Μπαζάλιου, Μπουκούρ) και η μία του Μαυροβουνίου (Παβισέβιτς), αποκλείστηκαν από τις αποστολές του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Ιαπωνίας, σύμφωνα με απόφαση των ομοσπονδιών χάντμπολ των δύο χωρών. O Πρόεδρος της Ομοσπονδίας χάντμπολ της Ρουμανίας, Αλεξάντρου Ντεντού, ανακοίνωσε ότι οι Άνκα Πολοκόζερ και Πατρίσια Βιζιτίου θα "καλύψουν" το κενό στην αποστολή της ομάδας και παράλληλα ανέφερε  : 
" Στις αθλήτριες έχουν γνωστοποιηθεί τα αποτελέσματα του ελέγχου που τους έγινε και δεν θα ταξιδέψουν. Δεν έχουμε λόγο να το ρισκάρουμε".


Απομένει να μάθουμε αν υπάρχουν και άλλοι εμπλεκόμενοι στο μεγάλο σκάνδαλο που ξέσπασε,τις κυρώσεις που θα υπάρξουν για τις αθλήτριες (η ποινή αποκλεισμού από τις αθλητικές δραστηριότητες μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 4 χρόνια), αλλά και τον αντίκτυπο του γεγονότος, στον χώρο του χάντμπολ.

No comments