Η Νέα Ιωνία στην Πορτογαλία - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Η Νέα Ιωνία στην Πορτογαλία

Την φωτογραφία εξασφάλισε το greekhandball.com

Στην Πορτογαλία βρίσκεται η Νέα Ιωνία, η οποία αντιμετωπίζει αύριο (09/11), ως τυπικά γηπεδούχος και μεθαύριο (10/11), ως φιλοξενούμενη, την SIR 1MAIO/ADA CJB, για το Τσάλεντζ Καπ.
Η αποστολή «πέταξε» σήμερα (08/11) το πρωί από το «Ελ. Βενιζέλος» με προορισμό την πρωτεύουσα της χώρας, την Λισαβόνα, όπου προσγειώθηκε στις 13:30 ώρα Ελλάδος (σ.σ. η Πορτογαλία βρίσκεται 2 ώρες πίσω σε σχέση με την δική μας ώρα).
Η αποστολή, στη συνέχεια, ταξίδεψε μιάμιση ώρα (137 χιλιόμετρα), με πούλμαν, για την πόλη Λεϊρία, η οποία στην απογραφή του 2011 είχε πληθυσμό σχεδόν 127.000 κατοίκων.

Την φωτογραφία εξασφάλισε το greekhandball.com

Στις 20:30, η ομάδα του Μενέλαου Δανήλου θα προπονηθεί σε γήπεδο, για το οποίο έχουν φροντίσει οι Πορτογάλοι. Τα παιχνίδια θα διεξαχθούν στις 19:00 τόσο αύριο, όσο και μεθαύριο, ενώ η αναχώρηση έχει προγραμματιστεί για την Δευτέρα (11/11), στις 14:30.
Η αποστολή απαρτίζεται από τις εξής παίκτριες: Κεπεσίδου Μ., Μανιά, Φράγκου, Μίλασιτς, Καρέλα, Κολλήρη, Ντιμτσούδη, Κεπεσίδου Ν., Παπουτσή, Βασιλείου, Ζένελη, Νταμπέφσκα, Χριστοπούλου, Ζηνονίδου, Χρυσοκέντη, Στουγιαννίδου.
Το όνομα, Λεϊρία, προέρχεται από την πορτογαλική λέξη, «λέιρα», που υποδηλώνει την μικρή περιοχή με καλλιεργήσιμες εκτάσεις γης. Η πόλη συγκεντρώνει μεγάλο ιστορικό και πολιτισμικό ενδιαφέρον. Τα τελευταία χρόνια, επιπλέον, η Λεϊρία έχει αναπτυχθεί, καθώς έχουν δημιουργηθεί, μεταξύ άλλων, αρκετά πάρκα, παιδικές χαρές και θεματικές γέφυρες.

Απολαύστε φωτογραφίες από την πόλη:  


To κάστρο της Λεϊρία


Πανοραμική θέα της πόλης


Η κεντρική πλατεία της Λεϊρία


Θέα προς την πόλη


Το στάδιο της πόλης. Κατασκευάστηκε για το Euro 2004.


Η παραλία, Ναζαρέ

No comments