( Απο ) χαιρετούν την Ελλάδα Οζμουσούλ και Τινκίρ... - greekhandball.com

Τελευταία νέα

( Απο ) χαιρετούν την Ελλάδα Οζμουσούλ και Τινκίρ...



Βίοι παράλληλοι, με μοίρα κοινή για τους διεθνείς Τούρκους αθλητές του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ, Τινκίρ και Οζμουσούλ.
Οι ανακοινώσεις των δύο συλλόγων, προφανώς, δεν μπορούν να εμπεριέχουν με πλήρη σαφήνεια, για τεχνικούς λόγους ( υπάρχουν συμβόλαια που θα πρέπει να τακτοποιηθούν ), όλη την ουσία, αλλά η πραγματικότητα είναι ξεκάθαρη.
Και οι δύο, έχουν τελειώσει από τις ομάδες τους.
Ο Ολυμπιακός έθεσε εκτός ομάδας ( δίχως να διακόψει άμεσα το συμβόλαιο του, που αναμένεται ωστόσο να λυθεί  ) τον Τινκίρ και η ΑΕΚ έπραξε το ίδιο, τιμωρώντας τον Οζμουσούλ με τρίμηνη διακοπή συμβολαίου.
Γιατί δεν θα παίξει ξανά με την ΑΕΚ ο Οζμουσούλ ;
Επειδή, η τρίμηνη διακοπή συμβολαίου επεκτείνεται έως το τέλος Ιανουαρίου και την ολοκλήρωση της μεταγραφικής περιόδου.
Η ΑΕΚ θα προχωρήσει στην άμεση αντικατάσταση του Οζμουσούλ ( δεδομένου του προβλήματος με τον Αρσιτς ) με άλλο, επίσης μη κοινοτικό, τερματοφύλακα, όπως έχει δικαίωμα από το άρθρο 22 της προκήρυξης του πρωταθλήματος που δίνει την δυνατότητα αντικατάστασης ενός κοινοτικού και ενός μη κοινοτικού παίκτη έως τις  31 Ιανουαρίου ( Σ.Σ. δεν πρόκειται για μεταγραφές, οι οποίες επιτρέπονται μόνο τον Ιανουάριο, αλλά, για αντικαταστάσεις ).
Οπως προβλέπεται από το άρθρο 22, ο παίκτης που αντικαθίσταται, αυτομάτως καθίσταται ανενεργός  καθώς δεν επιτρέπεται να αγωνισθεί ξανά στην ίδια ομάδα.
Ο αντικαταστάτης του τον αφήνει, τελεσίδικα, εκτός.
Οπότε, Οζμουσούλ τέλος από την ΑΕΚ.
Ο Οζμουσούλ δεν θα φορέσει ξανά την φανέλα της Ενωσης, ο Τινκίρ θα φύγει από τον Ολυμπιακό και εντέλει θα μείνει και για τους δύο η τελευταία εικόνα, εκείνη με τον στρατιωτικό χαιρετισμό με την Εθνική Τουρκίας, που τους κόστισε την καριέρα τους στις δύο μεγαλύτερες ( στον παρόντα χρόνο ) δυνάμεις του χαντμπολ στην Ελλάδα, σε δύο από τους ισχυρότερους και δημοφιλέστερους ελληνικούς συλλόγους.

No comments