Η άμυνα έδωσε τη νίκη στον Φοίβο- Οι δηλώσεις των προπονητών - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Η άμυνα έδωσε τη νίκη στον Φοίβο- Οι δηλώσεις των προπονητών





Ο Φοίβος Eurolamp επικράτησε του Αρχελάου Κατερίνης με σκορ 23-17 (14-6 ημίχρονο) και έτσι πέτυχε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας. Η ομάδα των Συκεών δέχτηκε μόλις έξι γκολ στο πρώτο ημίχρονο και αυτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην τελική έκβαση του αποτελέσματος. Οι γηπεδούχοι μετά το 4-4 στο δέκατο έκτο λεπτό έκαναν ένα σερί 3-0 με τα γκολ των Μανωλούδη, Τσιντίδη και Βούινιτς και πήραν μια διαφορά ασφαλείας. Όσο πέρναγαν τα λεπτά οι παίκτες του Στέλιου Σεϊρεκίδη κατάφεραν να αυξάνουν ολοένα και περισσότερο τη διαφορά για να πάνε στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 14-6.
Στο δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν ακόμα και με 10 γκολ στο 37:50 και έδειξαν ότι μπορούν να … καθαρίσουν από νωρίς. Ένα σερί 4-0 των φιλοξενούμενων, ένα τέταρτο πριν τη λήξη, έκανε το σκορ  20-14,αλλά δεν ήταν αρκετό για να διεκδικήσουν το θετικό αποτέλεσμα. Πρώτος σκόρερ για τον Φοίβο ο Αθανασιάδης με έξι γκολ, ενώ για τον Αρχέλαο ο Αναστασίου είχε 4.


Τα πεντάλεπτα: 0-1, 4-2, 4-3, 8-5, 12-6, 14-6 (ημίχρονο), 17-9, 20-11, 20-14, 21-15,22-16, 23-17 (τελικό)

Διατητές: Δελόγλου- Θεοδοσίου.

Φοίβος Συκεών (Σεϊρεκίδης): Καραογλανίδης, Μουταφίδης, Χαραλαμπίδης, Παπαδόπουλος Π., Μανωλούδης 3, Παπαδόπουλος Χ. 2, Τσιντίδης 5, Θεοφάνους, Δελιάς, Ελοζιενόα 1, Μήγγας 1, Πατσιάς 2, Σιγγιρίδης, Αθανασιάδης 6, Μεγγίδης, Βούινιτς 3

Αρχέλαος Κατερίνης (Κοσμίδης): Ξώνης 2, Χαραλαμπίδης 1, Παπανάκος, Θυμιόπουλος 3, Ξεφτέρης, Ραντζέλοβιτς 3, Σκουφάς, Μαυρόπουλος, Αναστασίου 4, Εγγλέζος , Καϊμακάμης 2, Σαϊδές 2, Ραφτόπουλος, Κοσμίδης Η., Κοσμίδης Β. , Καρυπίδης

Δίλεπτα: 9-6. Πέναλτι: 4/5, 2/2

Μετά τη λήξη του παιχνιδιού, οι δύο προπονητές μίλησαν στο greekhandball.com. και τόνισαν αμφότεροι ότι παιχνίδι με το παιχνίδι, θα έρθει η επιθυμητή βελτίωση για τις ομάδες τους.

Στέλιος Σεϊρεκίδης: "Σήμερα αντιμετωπίσαμε έναν δύσκολο αντίπαλο. Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε πολύ καλά και στην άμυνα και στην επίθεση. Δείξαμε αρκετά θετικά στοιχεία στο παιχνίδι μας και το σημαντικό είναι ότι πήραμε τους δύο βαθμούς. Χρειαζόμαστε παιχνίδια για να βελτιωνόμαστε και να γινόμαστε όλο και καλύτεροι. Ήταν μια καλή νίκη και θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό. Τέλος, θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα του Αρχελάου".

Βασίλης Κοσμίδης: "Το παιχνίδι κρίθηκε από το πρώτο ημίχρονο, στο οποίο μας πήρε μια μεγάλη διαφορά ο Φοίβος. Είναι μια αξιόλογη ομάδα που προέρχεται από την Α1. Το περιμέναμε, αντιδράσαμε στο δεύτερο, αλλά δε καταφέραμε να το ανατρέψουμε. Είχαμε ένα κακό εικοσάλεπτο  που μας στοίχισε το παιχνίδι. Μετά την ανάπαυλα παίξαμε καλύτερα, θα μπορούσαμε ίσως να είμαστε λίγο πιο ανταγωνιστικοί αλλά δε τα καταφέραμε. Πιστεύω ότι παιχνίδι με το παιχνίδι θα μειώνουμε τα κακά διαστήματά μας και θα πηγαίνουμε καλύτερα".

No comments