Τομάς και Μπαρτσελόνα... σπάνε τα ρεκόρ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Τομάς και Μπαρτσελόνα... σπάνε τα ρεκόρ




Η Μπαρτσελόνα, που έχει κατακτήσει οκτώ φορές το Τσάμπιονς Λιγκ, περισσότερες από κάθε άλλο σύνολο, θα γίνει, μεθαύριο (12/10), απέναντι στην Έλβερουμ, η πρώτη ομάδα που θα συμπληρώσει 300 παιχνίδια στη διοργάνωση (σε 299 αναμετρήσεις Τσάμπιονς Λιγκ μετράει 222 νίκες, 57 ήττες και 20 ισοπαλίες).
Σε αυτή τη μακρά πορεία, ο αρχηγός των Μπλαουγκράνα, Βίκτορ Τομάς, είναι συνοδοιπόρος, καθώς είναι ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές με την Μπαρτσελόνα (έχει σκοράρει 683 γκολ) στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, ενώ παράλληλα έχει πετύχει και πολλά ακόμα ρεκόρ. Το ματς απέναντι στην Έλβερουμ θα είναι το 206ο για τον Ισπανό δεξιό εξτρέμ, στο Τσάμπιονς Λιγκ.
«Η Μπαρτσελόνα λειτουργεί σωστά εδώ και πολλά χρόνια, πράγμα πολύ δύσκολο, καθώς υπάρχει υψηλή πίεση, αλλά και υψηλές προσδοκίες», σχολίασε σε συνέντευξή του στο ehfcl.com ο Τομάς. Και πρόσθεσε: «Για τους αντιπάλους, είναι το ματς της σεζόν, όταν η Μπαρτσελόνα παίζει στις έδρες τους. Έχουμε κερδίσει τον σεβασμό χάρη στην ιστορία μας και στα επιτεύγματά μας». Όσον αφορά στο αν η ισπανική ομάδα, που έχει κατακτήσει τρεις φορές (2005, 2011, 2015) το Τσάμπιονς Λιγκ από το 2000, μπορεί να φτάσει ξανά στην κορυφή της Ευρώπης, τόνισε: «Θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει και κάποιους ακόμα τίτλους, αλλά θα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μας πως ο αντίπαλος επίσης παίζει. Πρέπει να συνεχίσουμε να μαχόμαστε».



Ο Τομάς, ο οποίος πανηγύρισε τα τρία τελευταία Τσάμπιονς Λιγκ της Μπαρτσελόνα ως μέλος της, αλλά μόνο το τελευταίο, του 2015, σήκωσε, ως αρχηγός, επεσήμανε επιπλέον: «Ελπίζουμε να κατακτήσουμε, ξανά, το Τσάμπιονς Λιγκ, την τρέχουσα περίοδο, όμως δεν υπόσχομαι ποτέ τίτλους. Μπορώ να υποσχεθώ προσπάθεια, δουλειά και θυσία».



Ο ύψους 1.78 παίκτης έχει δεχθεί 51 φορές δίλεπτη αποβολή, ωστόσο ποτέ δεν έχει αντικρίσει κόκκινη κάρτα: «Πράγματι, δεν θυμάμαι να έχω αποβληθεί με κόκκινη στο Τσάμπιονς Λιγκ. Είτε είμαι δίκαιος παίκτης, είτε οι διαιτητές μού δείχνουν σεβασμό, επειδή παίζω τόσα χρόνια στη διοργάνωση». Ο ίδιος, πάντως, επιθυμεί να συνεχίσει να αγωνίζεται για ακόμα τρεις σεζόν, έως τον Ιούνιο του 2023.
Κλείνοντας, ο Τομάς αναφέρθηκε και στον πατέρα του, ο οποίος συλλέγει αναμνηστικά από τα παιχνίδια του γιου του: «Είμαι τυχερός που έχω τους γονείς μου και τούς είμαι ευγνώμων για όλα όσα έχουν κάνει και συνεχίζουν να κάνουν για εμένα».


No comments