Το greekhandball.com βρέθηκε στη Νέα Ιωνία και παρουσιάζει πλούσιο υλικό - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Το greekhandball.com βρέθηκε στη Νέα Ιωνία και παρουσιάζει πλούσιο υλικό



Αγιασμός τελέστηκε σήμερα (09/10) το απόγευμα στο κλειστό γυμναστήριο Νέας Ιωνίας και το greekhandball.com έδωσε το παρών.
Η γυναικεία ομάδα του ΟΦΝΙ, καθώς και παιδάκια από τις ακαδημίες της ομάδας, βρέθηκαν στο γήπεδο και έλαβαν την ευλογία του Σεβασμιώτατου, Γαβριήλ, ο οποίος ανέφερε στην ομιλία του: «Το σημαντικότερο είναι να υπάρχει ομαδικό πνεύμα, συνεργασία. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να πάμε μπροστά και να πετύχουμε θαυμαστά αποτελέσματα. Όπου και να τερματίσετε, είστε τα παιδιά μας και θα είμαστε περήφανοι για εσάς. Να έχετε καλή αθλητική χρονιά, χωρίς τραυματισμούς».
Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος του τμήματος χάντμπολ, Παντελής Χατζηιωάννου, που τόνισε: «Αποφασίσαμε να τελεστεί λειτουργία, σε άλλον όμως χρόνο, για όλα τα παιδιά του συλλόγου (κολύμβησης, ποδηλασίας κτλ). Η βάση μας είναι η θρησκεία, ο χριστιανισμός. Από εκείνη την λειτουργία, λοιπόν, δεν θα πρέπει να λείπει καμία και κανένας. Οφείλω ένα τεράστιο ευχαριστώ προς τους τους ανθρώπους, που στέκονται ως αρωγοί δίπλα μας, τους χορηγούς μας (σ.σ. στον αγιασμό παραβρέθηκε και ο κ. Τηνιακός, ιδιοκτήτης της γνωστής επιχείρησης επίπλων, που συμπεριλαμβάνεται στους χορηγούς). Ας προχωρήσουμε, με ανανέωση, για να κάνουμε ακόμα μεγαλύτερο τον σύλλογο».



«Ούτε ένα ευρώ από τον Δήμο τα 10 τελευταία χρόνια»

Ο Χατζηιωάννου απευθυνόμενος προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Ιωνίας, Κωνσταντίνο Κουλούρη, επεσήμανε: «Γνωρίζουμε ότι αγαπάς τη Νέα Ιωνία. Δεν ζητούμε τίποτα περισσότερο από αυτό που μας ανήκει. Δεν θα δεχθούμε να περάσουν άλλα 10 χρόνια, με 5 κατακτήσεις Πρωταθλημάτων και άλλες τόσες Κυπέλλων, αλλά και με Πρωταθλήματα στις μικρές ηλικίες, και να μην έχουμε λάβει την παραμικρή βοήθεια από τον Δήμο. Σε αυτά τα 10 χρόνια, δεν πήραμε ούτε ένα ευρώ από τον Δήμο. Πλέον, πιστεύω ότι θα πρέπει να απαιτήσουμε. Είμαι σίγουρος ότι θα προσπαθήσετε να συμβάλλετε στον αγώνα μας».


«Κοντά στα κορίτσια μας, όχι με προσευχές, αλλά με έργα»

Μετά τον αγιασμό, το greekhandball.com προσέγγισε τον Σεβασμιώτατο. Εκείνος, αφού... δεσμεύτηκε απαντώντας σε σχετική ερώτησή μας ότι θα παρακολουθήσει με μεγάλη ευχαρίστηση αναμέτρηση της Ν. Ιωνίας κατά την νέα σεζόν, εφόσον όμως προσκληθεί στο γήπεδο, μάς δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που έχουμε στη Νέα Ιωνία μια τόσο ιστορική ομάδα, η οποία αριθμεί πολλές δεκαετίες, αλλά και πολλές επιτυχίες. Είναι σημαντικό να έχουμε επιτυχίες σ' ένα άθλημα όχι τόσο διαδεδομένο στη χώρα μας, όπως το χάντμπολ, το οποίο, παρ' όλα αυτά, μάς έχει χαρίσει πολλές αναγνωρίσεις εντός και εκτός Ελλάδας. Ο ΟΦΝΙ είναι πρωτοπόρος στο κομμάτι αυτό, καθώς έχει 5 Πρωταθλήματα και 5 Κύπελλα, μέσα στα τελευταία 10 χρόνια. Πρόκειται για μία συγκροτημένη ομάδα, που έχει κάνει καλή προετοιμασία, έχει καλό προπονητικό επιτελείο και πάνω απ' όλα λαμβάνει αγάπη από όλο το ΔΣ. Ως τοπική εκκλησία, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να είμαστε κοντά στα παιδιά, στα κορίτσια μας, όχι μόνο με τα λόγια και τις προσευχές μας, αλλά με τα έργα μας. Θα είμαι πάντα κοντά τους, γιατί αγαπώ πάρα πολύ τον αθλητισμό».




«Να οικοδομήσουμε την επόμενη μεγάλη Νέα Ιωνία»

Στο greekhandball.com μίλησε και ο προπονητής της Νέας Ιωνίας, Μενέλαος Δανήλος, που υπογράμμισε: «Κατά την περασμένη σεζόν συναντήσαμε πολλά προβλήματα, κυρίως λόγω τραυματισμών. Πλέον, έχουμε μπει σε μία νέα λογική. Στοχεύουμε στη δημιουργία μια νέας ομάδας, βασισμένης σε ελληνικό κορμό. Πάνω σε αυτή τη βάση θα προσθέσουμε, τα επόμενα χρόνια, ξένες παίκτριες, με σκοπό να κατακτήσουμε, ξανά, τίτλους και να φτιάξουμε την επόμενη μεγάλη Νέα Ιωνία. Αυτό το εγχείρημα δεν είναι καθόλου εύκολο. Είναι φιλόδοξο το σχέδιο της ανοικοδόμησης μιας ομάδας, όμως ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και θα πετύχουμε».


Πρόσθεσε, επιπλέον: «Οι ομάδες κάνουν κύκλους. Τώρα, θέλουμε να αναδιοργανωθούμε. Έχουμε πολλές ταλαντούχες αθλήτριες, όμως δεν διαθέτουν εμπειρία, επειδή μέχρι πρότινος αγωνίζονταν στα Πρωταθλήματα Νεανίδων. Κάποιες δεν έχουν συμμετοχές στην Α1. Θα τους δώσουμε, λοιπόν, την ευκαιρία να παίξουν και σιγά σιγά θα «χτίσουμε» πάνω σε αυτόν τον κορμό. Η Νέα Ιωνία το έχει κάνει ξανά αυτό, πριν από 7-8 χρόνια, όταν είχε την χρυσή γενιά των Τσάκαλου, Χρονοπούλου, Κεπεσίδου και άλλων κοριτσιών. Δυστυχώς, η δεξαμενή στην Ελλάδα είναι μικρή και οι ποιοτικές παίκτριες δεν μπορούν να αντικατασταθούν εύκολα. Έχουμε αποκτήσει τις καλύτερες Νεάνιδες -και σε αυτό μας οδήγησαν και η μαζική έξοδος αθλητριών από την ομάδα, αλλά και οι τραυματισμοί- στην Ελλάδα. Είναι η Εθνική που είχα «κατεβάσει» εγώ το περασμένο καλοκαίρι, στη Βουλγαρία».

*Σημειώνεται πως μετά από τον αγιασμό ακολούθησε η προπόνηση της γυναικείας ομάδας.




No comments